Batilc Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 yakın zamanda bilgisayarımı upgrade ediyorum bi parça listesi yaptım işte parcalar arasında uyumsuzluk var mı diye sorcaktım... Anakart: Gigabyte 8IPE1000G I865PE 478PIN 800mhz 400/333/266MHz AGP 8x/4x İşlemci: İntel pentium 4 3.0ghz 1mb cache 800mhz boxed hyper tr Bellek: elimde bi 256lik ddr var+ 256mb 400mhz ddrram 184 pin kingston (box) Harddisk: elimde 40lık var+ 80gb seagate ultra ata/100 7200 rpm barracuda Monitör: LG F700B 17", 0.25dpi 1280x1024 60hz-flat ekran kartı: 128mb ati radeon 9800 pro dvi out tv out ses kartı: sound blaster live 5.1 bunlarda uyumsuzluk var söyleyin lutfen[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 emin değilim ama sanırım 40 gb lik harddiskinin hızı yeni alcağın 80gb likten düşük ise bilgisayar asıl hız olarak 40 gb lığı kullanıcak kısaca 80gb lık harddiskin 40 ın hızında çalışıcak. tam emin değilim ama böyle duymuştum o yüzden bende eski 10 luk harddiski bağlamıyorum.[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki: Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki: FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
mrtksn Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Bunu bu şekilde söylemek her babayiğidin harcı değildir :) .Bazı parçaların neye karşı uyumsuz olduğu bilinir ama bazen hiç beklenmedik uyumsuzluklar çıkabilir.Bilgisayarında her donanımın kullandığı bir IRQ su varmış.işte ne bileğim;1,2,3... felan diye.Sen diyelim ki IRQ 9 da çalışmak isteyen bir modem + aynı IRQ yu kullanmak isteyen bir Ses kartı aldın;Bu iki donanımı aynı anda taktın mı Windows açılmaz.Bazen neyi hangi SLOT a taktığın da far edebiliyor.. Mesela benim 56k Creative modemim yalnızca 1 slotta sistemle çakışmadan çalışabiliyor.[signature][hline][|||||||||| ___Dialer__LOADING..._________]
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 ===>Hard disk konusunda öyle bir olay yok. hepsi kendi hızı ne ise o hızda çalışır. ===>Fakat eski RAMi kullanamayabilirsin. Eski sistemin neydi bilmiyorum ama, eski RAmin 266 veya 333mhz olabilr. 400mhz çalıştırmaya kalkarsan faşlar. Kaldı ki 400mhz olsa bile, ya markası tutmadığı için stabilite ve/veya performans sorunu çıkarır, markası aynı olsa bile üstündeki chipler farkı marka olabilr. Onlarda aynı olsa bile CAS latency ve saire gibi zamanlamaları farklı olabilir. Eski RAMi sat en iyisi. Markalı RAM al. aldıklarının hepsi aynı olsun. ===>Bir de markasız güç kaynağı kullanıyorsan kasanda, kaliteli bir güç kaynağı ile değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim. 5$lık adi güçkaybakları üzerinde yazan değeri veremzler. Stabilite sorunları ile karşılaşabileceğin gibi, voltaj dalgalanmaları sırasında donanımına hasr verebilirler. [signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. [Bu mesaj aktiftablet tarafından 05 Temmuz 2004 00:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Batilc Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 benim ram 266 lık, yeni almak istediğim 400 luk, anakart ikisini de desteklediği halde bunlar birbirleriyle uyuşmayabilrler mi yane?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni
Anason Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 ram lerin uyumsuz.ayrıca upgrade ediceksen biaz daha bekle bence çünkü artık 64 bit e taşınıcak herşey yavaş yavaş.amd soket 939 alırsan gelecek içinde iyi olur senin için.
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 64bite kasmak gereksiz. Daha ona vakit var. Amaortalık birz durulsun soket775 anakartlar çıkmaya başladı ve bunlarda PCI-Express var. Bunları bir düşün, tabii bol paran varsa. yoksa yazdıın sistem iyi. RAM konusuna gelelim. RAM in birini 266mhz birini 400mhz çalıştıramazsın. Aynı hızda çalışması lazım. 266mhz RAMi satman en mantıjklı çözüm.[signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. [Bu mesaj aktiftablet tarafından 05 Temmuz 2004 20:55 tarihinde değiştirilmiştir]
MrBomb Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 said: aktiftablet, 05 Temmuz 2004 00:39 tarihinde demiş ki: ===>Bir de markasız güç kaynağı kullanıyorsan kasanda, kaliteli bir güç kaynağı ile değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim. 5$lık adi güçkaybakları üzerinde yazan değeri veremzler. Stabilite sorunları ile karşılaşabileceğin gibi, voltaj dalgalanmaları sırasında donanımına hasr verebilirler. bence sağlam güç kaynağı almak yerine ups alsan daha ii olur. sonuçta markalı güç kaynakları da elektrik gittiğinde hasar werme riskini taşıyo. buraya bak ups için[signature][hline]a.k.a "bay bomba" [Bu mesaj -MrBomb- tarafından 05 Temmuz 2004 21:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Batilc Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 peki elimdekileri nasıl çıkartabilirim. bilgisayarcılara satabilrmiyim yoksa kendi pazarımı mı yaratmak zorundayım, bi de bunların 2.el fiyatları hakkında en ufak bi fikrim yok; yazdıklarımın ortalama fiyatını söyleyebilr misiniz?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni
Sage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 350w FSB psu alıcaksın birkere. Ramler uyumsuz. IRQ lar önemli bende bir sorun verdi aman yarabbi bilgisayar katili yapacaktı beni. Wupdate, driver sürücülerini sürekli update etmeyi ve bios update yaptığına emin ol. :)[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
hired_gun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 btx kasalar ve boardlar çıkmadan upgrade çok mantikli değil gibin ... nezaman yaygınlaşır bilmiom BTX ler ama eldeki atx ler çöp olacak o kesin[signature][hline]inochi kakeru sugata , sukito yuu utsukushisa ni kotoba wo ounda
Sage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 TT kasamı atmam ben yahu. :)[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
Öne çıkan mesajlar