Killer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 yarın qüz varda induction kanıtı falan lazım Prove that (n+2)! is even. şöyle abidik bi soru var misal. helps Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 oha abi o soru kadar kolayi war mi lan (n+2)! n+1 yada n cifttir bu durumda n+2 cifttir abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 abi öss mat 1 sorusu değil heralde bu .proof diyor? stepler falan var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Proof by induction: Öncelikle propsitionı yazıyorsun: P(n): (n+2)! is even Sonra P(0) için deniyorsun: P(0) = (0+2)! = 2! = 2 is even? TRUE Sonra P(n)in doğru olduğunu kabul edip P(n+1) için deniyorsun: P(n+1) = (n+3)! = n(n+1)(n+2)(n+3) P(n) = (n+2)! di, yani n(n+1)(n+2) yani buna ek olarak (n+3) ile çarpıyorsun Burada 2 case var, Case 1: n is odd. n tek sayıysa n+3 çifttir. çift * çift = çift Case 2: n is even. n çift sayıysa n+3 tektir. tek * çift = çift Demekki P(n+1) is TRUE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Tümevarım yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 1den sonra faktoriyeli tek olan sayi var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Abi yokta proof by induction istemiş hocası, öyle yazınca olmaz heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 spider çok sağol ya valla. recursionunu da var bunun bide. fark var mı çok? şöyle zirzop bi örnek var: Prove that n* >(eşit) 2n + 3 for n >(eşit) 3. en kare büyük eşit ikien +3 for en büyükeşit 3 yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 bize niye böyle sormadılar vaktinde ya : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 1. sınıf ilk dönem abi ne sorsun discrete mathematics-computer science-bilgi üniv sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Ya recursion şey oluyo fonksiyonun kendini kendi içinde tekrar etmesi. Mesela P(n) = n! olsun P(n+1) = P(n)*(n+1) şeklinde yazabilirsin, böyle fonksiyonlara recursive fonk. deniyo ama bunula nasıl proof yapılır bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Bide o yazdığın öbür örneği inductionlamı yapın demiş yoksa contradiction mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ben de birinci sınıfı diyorum orada burada faktoriyeller exponansiyeller uçuşur hadi kanıtla derlerdi :,( induction ispat yönteminin adı recursion özelliğini kullanan. algoritmada inductive/recursive fonksyion ayrı da şimdiki konuyla ilgili var mı öyle bir olay bilmiyorum şahsen neyse, n=3'ten başlayacaksın n>=3 için göster dediği için, doğru çıkacak n doğru olduğunu varsayarsak n+1 için : diyeceksin, n^3>=2n+3 + 3n^2+3n>=1 şeklinde iki denkleme düşecek sonunda ilki doğru çünkü n'i doğru kabul ediyorduk diğeri de sherlock olmayı gerektirmiyor görmek için de, riske girmemek için yazardım şahsen yine n=3 için bariz, n>3 için n+1 de doğrudur vs vs diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 @Fly vallahi bizde vardı rekürsif fonsiyon verip proof istiyodu, bide senin yaptığın ispatı anlamadım ben sdfgg ben şöyle yapardım: Burada implication var for n >=3 dediği için. Önce propositionu yazıyoruz yine P(n): n >=3 implies n^2 >=2n+3 yani bu demek oluyoki, n 3ten küçükse implication gereği zaten direk true, n 3 ten büyükse 2. kısım doğruysa doğru P(3) e bakıyoruz 9 >=9 TRUE P(n+1)e bakıyoruz n+1>=3 implies (n+1)^2 >= 2n+5 tam kareyi açarsak yani n >=2 için n^2+2n+1>=2n+5 yani n>=2 için n^2>=4 TRUE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ben n^3 için yapmışım sfgadads örnek olarak dursun işte kabaca böyle çözülüyor hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar