di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Valla resmen arkan donuk okuyosun yazilanlari. O yuzden cevap vermeye bile gerek duymuyorum ben. Takil oyle Harun Yahya misali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bak brigand, buraada bu kadar bilgisayar mühendisliği okumuş, masterı doktorası yapmış adam var. sen sanıyor musun ki okuldan mezun olunca tüm dilleri biliyo olucan ? hadi diyelim biliyosun, sence bu mantıklı birşey mi ? aklın alıyor mu senin bunu ? jack of all trades, master of none diye bir kalıp vardır, duydun mu hiç ? bilgisayar mühendisi programlama yapmaz. bilgisayar mühendisi her dilde hangi kod ne yazıyor bilmez. mühendistri ya bu, mühendis. senin hocalarına HOCAM HER Bİ DİLİ BİLİYORUM EN BİİRNCİ DİLCİ OLDUM dersen hocaların sana ya "hohoho" der, ya da hocaların eften püften insanlardır. bilgisayar mühendisliği bilgisayarı kendin icin kullanmaktır yahu, bilgisayar için köpek olmayacaksın sonunda. ne zaman ihtiyacın olur senin template fonksiyonu referansı ile çağırmaya, o zaman öğrenirsin. okulda öğrenilmiyor herşey, okulda öğrenilseydi o zaman piyasadaki 5 yıldan büyük mezunların hiçbiri iş sahibi olamazdı; çünkü hala fortran öğretiliyordu okulda. bak 2 ihtimal var 1. dünyanın en salak okulunda bilgisayar mühendisliği okuyorsun, ve bilgisayar mühendisliğini programlamadan ibaret sanıyor fakültendeki herkes. 2. sen ne okulu anlamışsın, ne bölümünü, ne hocalarını. her iki durumda da geç bi aynanın karşısına bak, yahu ben ne okuyorum, bilgisayar mühendisi mezun olduktan sonra ne olur de. sen mezun olduktan sonra "abi cok iyi c++ yazarım abi of var ya abi" diye gezeceksen iş yok sende. cidden. ergh daha da analtacaktım ama yatıyorum, banane ulan memleket adam gibi bilgisayar mühendisi yetiştiremiyosa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 fizban said: bak brigand, buraada bu kadar bilgisayar mühendisliği okumuş, masterı doktorası yapmış adam var. sen sanıyor musun ki okuldan mezun olunca tüm dilleri biliyo olucan ? hadi diyelim biliyosun, sence bu mantıklı birşey mi ? aklın alıyor mu senin bunu ? jack of all trades, master of none diye bir kalıp vardır, duydun mu hiç ? bilgisayar mühendisi programlama yapmaz. bilgisayar mühendisi her dilde hangi kod ne yazıyor bilmez. mühendistri ya bu, mühendis. senin hocalarına HOCAM HER Bİ DİLİ BİLİYORUM EN BİİRNCİ DİLCİ OLDUM dersen hocaların sana ya "hohoho" der, ya da hocaların eften püften insanlardır. bilgisayar mühendisliği bilgisayarı kendin icin kullanmaktır yahu, bilgisayar için köpek olmayacaksın sonunda. ne zaman ihtiyacın olur senin template fonksiyonu referansı ile çağırmaya, o zaman öğrenirsin. okulda öğrenilmiyor herşey, okulda öğrenilseydi o zaman piyasadaki 5 yıldan büyük mezunların hiçbiri iş sahibi olamazdı; çünkü hala fortran öğretiliyordu okulda. bak 2 ihtimal var 1. dünyanın en salak okulunda bilgisayar mühendisliği okuyorsun, ve bilgisayar mühendisliğini programlamadan ibaret sanıyor fakültendeki herkes. 2. sen ne okulu anlamışsın, ne bölümünü, ne hocalarını. her iki durumda da geç bi aynanın karşısına bak, yahu ben ne okuyorum, bilgisayar mühendisi mezun olduktan sonra ne olur de. sen mezun olduktan sonra "abi cok iyi c++ yazarım abi of var ya abi" diye gezeceksen iş yok sende. cidden. yani şunları mı anladın? mühendis dil bilir, 1-2 tane bilir otunu bokunu bilir, ondan sonra da ne öğrenmesi gerekiyorsa direk öğrenir hiç zorlanmadan. hani 1 kızla evlendikten sonra gerisi ile eğlenmesi basit. (öyle değil ama) hayır ben bütün dilleri bilmelisin mi dedim? bumudur anladığın? yuh derim sadece. çok dil bilmenin hiçbir anlamı yok. sen niteliği kaydırdın niceliğe. 1 dil bil nitelikli bil. yahu nası kaydırdın nitelikten niceliğe olayı? bana kim ne yapar ne yapmaz söyleme, okuduğum bölümü yeterince iyi biliyorum, hakkını da vererek. ya varya o kadar alakasız şeyler söylemişsin ki ben algoritmalardan bahsetmişim mantıktan bahsetmişim sen bana gelmişin bilgisayar mühendisini programlamadan ibaret sanıyorsun diyorsun. onu öyle sananlar zaten di ve diğerleri, C/C++'a kolay diyenler. benim savunduğum konu bu, syntax bilmek hiçbirşey. senin savunduğun adam ben 2 günde öğrendim diyor. bu adam yazılımcılığı neyden ibaret sanıyor bak bi herşey okulda öğreniliyor olsaydı ben 14 yaşımdan 20 yaşıma kadar bişe öğrenemezdim. ama okulda öyle şeyler öğreniyorsun ki belki bir hayat boyunca kendi başına zor öğreneceğin şeyler. okul eğitim yeridir, öğretim yeridir. ben okuduğumu bölümü de hocaları da yeterince anlıyorum ki onlar da beni anlıyorlar. tanısaydın beni şu şekilde konuşamazdın. beni tanısaydın şu laflar için zaten "doğdurudur" derdin hiç beni sorgulamadan. sadece benim söylemiş olmam yeterlidir çünkü emin ol. ya süper ya adam nitelikten geçti niceliğe. ben bil sağlam bil derken adam "HER DİLİ BİLECEĞİNİ Mİ SANIYORSUN SEN" demeye başladı. ne zaman ihtiyacın olur template fonksiyonuna(huh? template fonksiyonu?) o zaman kullanacaksan sen bu yapının ne olduğunu bilmiyorsan ne zaman ihtiyacın olduğunu nasıl anlayacaksın? ben hayatımda böyle birşey duymadım. senin şu konuştuğumuz konuyla uzaktan yakından ilgin yok galiba. hayır bir kardeşim olsa 5 yaşında o bile böyle demezdi. zaten demişim tekrar tekrar dedirtiyorsun. okul bilgiye açılan kapıdır, onu kullanan var kullanmayan var. insanlar mezun olduktan sonra bile üniversitelerden bilgi almaya çalışır. üniversiteler bilginin merkezidir. çok saçma olmuş şu mesajın, hayır şu yanıtı yazarken o kadar gereksizce tuşlara bastığımı hissettim ki, kime ne anlatıyom ben dedim. böyle birşey yazan birisine sen ne katabilirsin ki dedim. benim mezun olmama gerek yok ben bu sektörde 17 yaşımdan beri çalışıyorum. ne yaparım ne yapmam biliyorum. bence sen aynanın karşısına filan geçme, ben sen olsaydım ve aynanın karşısına geçseydim kendime bakmaya utanırdım bu dediklerinden sonra. benim burada tek anlatmak istediğim şey C/C++ zor bir dildir, programcılığa başlayan insan bundan başlamasın. 2 günde öğrenilecek bir dil değildir, bir dünyadır. içinde zilyonlarca şey vardır. bunu nası çekebildin "BEN BÜTÜN DİLLERİ BİLECEM" olayına. oha ya helal olsun sana. algılama sux cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 template int f(T(&)[s]){return s;} kod verilen arrayin size'ını size döndürür. C++'ta arraylerin sizeını array.count() array.size() count(array) gibi ölçemezsiniz. bu fonksiyon bunu yapar. template class T'deki T bütün array tipleri için fonksiyonun çalışması içindir. int arrayi double arrayi ot arrayi zort arrayi... & ise call-by-reference için buraya kadar temel C++ bilgisi zaten. buraya kadar ne olduğunu anlamayan C++'da sıfırdır. action burada başlıyor: template 'teki int s ise ilk önce öylesine verilmiştir, herhangi bir anlamı yoktur. Lakin compiler template'te verilen değişkenlerin tipini veya değerini kendisi belirtlemek ister, fonksiyonlarda ama classlarda değil. o zaman siz int f (T(&) [s])... dediğinizde s burada array'in kaçlık olduğu anlamına geliyor, ve compiler bunu kendisi doldurmak istiyor çünkü templateleri kendisi belirtlemek ister. ve s'in değerini array size'ı kadar belirliyor. burada gelen değişkenin bir adı yok çünkü gerek yok bir de extradan bilgi olarak sizeof(array)/sizeof(*array) şeklinde de arrayin sizeını döndürebilirsiniz. işte dil demek sadece syntax demek değil. onlarca dil bilmenin bir anlamı yok. önemli olan işin mantığını bilmek. bu bana okulda öğretilen birşey değil. önemli olan arka planda neyin nasıl yapıldığını bilmek. yoksa phpdeki gibi array_sort() der geçerim... ve neymiş? bilmediğimiz konuda çok fazla diklenmeyecekmişiz, kabul etmesini öğrenecekmişiz. birileri bizden daha fazla biliyor olabilir. bilmeden konuşmak atıp tutmak çok tehlikeli. konunun üzerine gelince, C#'a başla vanille. biraz bilgisi olanlar da Java'ya başlayabilir. bu işin okulunu okumayacaksanız da C/C++'ı bırakın mühendisler kullansın. Zordur, 2 günde öğrenilmez, hello world 10 satırda yazdırırken basit gibi gözükürken 2 satır gelir karşımıza kalırız bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bezdim okurken. haksizsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 of uzun uzun cevap veremicem. ama sorunun şurada başlıyor; sen bilgisayar mühendisliği sektörünün sadece yazılımdan ibaret olduğunu sanıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Az kırpalım: said: C#'a başla vanille. Mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 ve burda kitlensin konu lutfen fizboz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 fizban said: of uzun uzun cevap veremicem. ama sorunun şurada başlıyor; sen bilgisayar mühendisliği sektörünün sadece yazılımdan ibaret olduğunu sanıyorsun. ben bu sektörü senden kat ve kat fazla biliyorumdur. 1) bilgisayar mühendisi deyip durmazsan sevinirim yazılım mühendisliği okuyorum, daha yazılımlar üzerinde. bilgisayar mühendislikleri elektronik dersleri de görür biz onun yerine daha çok yazılımlara dalarız. 2) bir projeyi yapmanın %70'i %80'i zaten döküman yazmaktır biliyormusun? sadece döküman yazarak binlerce lira kazanan insanlar var. bir software project plan dökümanı 4000 5000 lira. yazılım yapmak hiçbirşey, bu işin daha pazarlaması kullanıcıya sunması var. test etmesi var otu var boku var. yazılımı yaparken onlarca iş var. mesela çinlilerdeydi yanılmıyorsam kırmızı hata mesajı göstermek yanlış birşey, adamlarda kırmızı mutluluk anlamına geliyormuş. bunun yazılım mühendisliği ile alakası ne? yok sanırsınız ama bunu biz bilmezsek kim düzeltecek bu olayı. bunların dışında yazılım mühendisliğinde kod yazmak en küçük kısımdır. bizler programcı veya coder değiliz. biz programcılarla coderlarla çalışırız, projeyi yönetiriz, düzene sokarız. efficiencye dikkat ederiz, algoritmaları yazarız, architecture'u yaparız, kullanılcak toolları seçeriz, schedule'u çıkarırız, işlerin senkronize gitmesini denetleriz, yazılımın denetimden çıkarak büyümesini engelleyip kontrollü geliştirmeyi yaparız, programcıların coderların önlerine yapılması gerekenleri koyarız. ha bunu yapmak da zor iştir, birşeyi yapılmadan yapılmış gibi her ayrıntısını görmek... yazılım mühendisi olup tek satır kod yazmayan insanlar var. ha benim hedefim bunlardan birisi olmak değil ama evet böyle de olabiliyor. hayır sen beni ne sanıyorsun anlamadım ben? 3) bana benim sektörümü öğretme lütfen. sen önce kendi yanlışlarını düzelt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 yatıyorum ben chuck izlicem hakkaten kitleyin konuyu yarın da devam etmeyelim. kilitlenmeyecekse mesaj atmayın daha fazla alevlendirmeyelim ortamı. trolleyin ya da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 bir tane de konu olmuyor ki egolariniza yenilmeden konuyu tartisasiniz. hemen ah ben boyle iyiyim vah ben soyle superim. allah topunuzu binary yapip amiga'da derlesin e mi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar