Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programciliga giris hakkinda sorular.

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

@fizban
http://users.aber.ac.uk/auj/voidmain.shtml

@bone
işte bu nedenle C/C++ değil programlamaya girişte basit bir seçilmelidir. Memory ve işlemci ile daha yakından çalışan C/C++ değil programlama mantığını daha iyi anlatan diller ki C# ve Java en popüleri günümüzde.

ayrıca verdiğin örnekte olduğu gibi konsola "hello world" yazdırmak hiçbirşey. veri okuma, saklama, kaydetme, arayüz yapma vs... konsol hiçbirşey. konsol genelde algoritma yazarken, kod test ederken/debug yaparken veya örnek kodları açıklarken kullanılır senin şu anda açıkladığın örnek gibi. gerçek hayattaki kullanıma bakmak lazım

______

neyse kime laf anlatıyorum ben, paticik halkına, peh. neyden istiyorsanız ondan başlayın. 14 yaşımdan beri uğraştığım şu anda okulunu okuduğum şeyi burada size açıklamaya çalışıyorum, siz bilirsiniz. hatta okulda bilg. mühendisleri bile java görüyor, biz yazılım mühendisliği öğrencileri olarak C++ görüyoruz. bu işi mühendislik anlamında yapmak istiyorsanız C/C++ kasın, yok programcı olacaksanız java/c#. bu mesleğin diploması olmadan da istediğiniz kadar C/C++ bilin 1-0 yeniksiniz. sizden daha az C/C++ bilen ama diploması olan sizden daha değerli olur. C/C++ zaten algoritmik düzeyde anlam kazanır ve bu anlamda sadece C/C++ bilmek hiçbirşeydir. Efficient algoritma yazmak da her yiğidin harcı değildir, isterse üni bitirmiş değil master, doktora yapmış olsun. hala çoğu algoritma 1970lerden 1980lerden kalma olarak kullanılıyor daha iyileri yazılamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

brigand;

benim dediğim de burada yazılmış zaten. assembly-level'a inmeye gerek yok.

Because the startup routines that call main could be assuming that the return value will be pushed onto the stack. If main() does not do this, then this could lead to stack corruption in the program's exit sequence, and cause it to crash.
Sosyal ağlarda paylaş

gerek yok, ama gerçekten anlamak için inmelisin. "tamam bu böyle" demek yeterli olmamalı, nedenini, nedeninin kaynağını araştırmalı.

aynı kapıya çıkıyor işte hep. C/C++ yüzeysel bilinecek dil değil, içinde ne var ne yok bilmelisin ki adam gibi kullanabilesin. yüzeysel bileceksen bir dili zaten C/C++ ile işin ne. yok yüzeysel bilmeyeceksen tek başına ne kadarını öğrenebileceksin, yıllarını veriyor insanlar bu dil için. 2 yıldır sürekli lab-ödev-proje-dersler ile uğraşıyoruz hala bir çok öğrenmem gerektiğini hissettiğin konu var C/C++ ile ilgili. C/C++'ın ne kadar geniş ne kadar güçlü ama aynı zamanda ne kadar sorunlu ne kadar düşündürücü olduğunu bilmeden burada birşeyler diyor insanlar, hele hele hello world örneğini tekrar düşününce şimdi gülesim geldi.

kabul edin veya etmeyin bu böyledir arkadaş. ben hayatımı programlamaya adayacam içine edecem bilgisayarın, linuxun kernelinden girip .netten çıkacam demiyorsanız C/C++ ile işiniz yoktur, hele hele "programcılığa giriş" ile ilgili bir topicte.
Sosyal ağlarda paylaş

Yau saka misin ? Adamlar kalkip .net framework'u mu yuklesinler zik kadar hizi olan islemciye ? Enerji tasarrufu icin zik kadar enerji kullanmasi lazim ayrica. O yuzden ne kadar basit ne kadar saglam o kadar iyi uzay araclarinda.

Onu gectim uc noktalara kayacaksan her dil ile kayarsin. Basic ile isletim sistemi de yaparsin. Ama simdi sorsam nasil yapacagini aklin hayalin almaz muhtemelen. Gidip bir yerlerden okursan baska.

Ben C'yi sadece aklima gelen bir algoritmayi denemek icin ogrenmistim. Hem de iki gunde ogrenmistim.

Bir dil ile ne yapabileceginin sinirlarini kestirebiliyorsan, o seyleri yapacak bilgiye sahip olmasan da olur. Gerektigi zaman arastirip ogrenirsin. O yuzden cok bos bi olay "herseyini bilemezsiniz" geyigi. Gerek yok cunku bilmeye.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikan ordusu da ps3leri birbirine bağlıyor süper bilgisayar yapmak için. heheh. hayır yani programcılığa giriş demiş, syntaxını anlamaktan hazmetmekten bahsetmemiş ki, basit işler c'de çok zor yapılmıyor? neyse, çıkacak sonuç konu sapmasın, java veya basic başlamak için, sonrası için python veya python diyorum ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

bence biraz amacın ne olduğuna bağlı dil seçimi. Dilden ziyade önemli olan veri yapıları ve algoritmalardır. onlarda en iyi şekilde brigandın dediği gibi C ile öğrenilir. Neden derseniz basit bir örnek veriyim link list veya stack gibi veri yapılarını c de kendiniz yazarsınız. algoritmayı kafanızda tasarlarsınız. yada ne biliyim bi ikili arama ağacını c de yazmak için kafa yormanız lazım. asıl programcılık o noktada başlıyor. Yani veri yapılarını ve algoritmaları C ile öğrendikten sonra Javada veya C# la uğraştığınızda

Stack s=new Stack();
s.push(new String("Deneme"));

kodunun arkasında neler döndüğü, nasıl gerçekleştirildiği sizin için bir muamma olmaktan çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

.net dil değildir di, yüklesen de kullanacak dil olmadıktan sonra bir işe yaramaz ;)

C/C++'tan başka zilyon tane dil var, ama C/C++ o kadar güçlü ki nasa marsa araç gönderirken tercih ediyor.

tabi senin de elinden öpmek lazım böylesine bir dili 2 günde çözmüşün

biz de 2 yıldır çözemiyoz işte kafamız o kadar basıyor, keşke daha zeki olsaydık
Sosyal ağlarda paylaş

marsa gönderilen uzay araçlarında c kullanılıyor, düzelteyim =) ondan önce fortran, ondan çok daha önce de pascal kullanılmaktaydı. sebebi de exclusive erişim memory'ye. ama di sonuna kadar haklı, bir dille ne yapabileceğini bilmek ve öğrenmeye açık olmak, o dili sonuna kadar öğrenmekten daha kolay ve mantıklı.

yani daha bilgisayar mühendisliği öğrencisisin, kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama 30 yıllık tecrüben varmış gibi konuşma, olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@fizban

sırf C++ değil C de vardır zaten, büyük programları aç içlerinde C de kullanılır C++ da. C++'ı derleyince zaten C koduna çevrilip derlemesi yapılır, C++ gelişmiş C'dir. C'nin kullanılmasının başlıca nedeni C'ye alışkın insanın C++'tan daha çok olmasıdır, özellikle eski insanları düşündüğümüzde.

C evet kullanılıyordur, C++ da kullanılıyordur, ama hiç nasaya sormadım. ha sen ben sordum C++ yok C var diyorsan diyecek lafım yok.

bide ben 30 yıllık tecrübem varmış gibi konuşmayacam eğer siz de daha dün programcılıkla ilgilenmeye başlamış gibi konuşmayacaksanız.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

.net dil değildir di, yüklesen de kullanacak dil olmadıktan sonra bir işe yaramaz ;)

C/C++'tan başka zilyon tane dil var, ama C/C++ o kadar güçlü ki nasa marsa araç gönderirken tercih ediyor.

biz de 2 yıldır çözemiyoz işte kafamız o kadar basıyor, keşke daha zeki olsaydık

Bilgisayar muhendisliklerinde ne okutuldugunu gayet iyi bilen biri olarak diyorum ki durum boyleyse hakkatten sizde bir sorun var.

Bu arada .net framework yazmisim zaten. Dil demekle neyi amacladin anlamadim. .NET'in olayi, platformu destekleyen her aygitta (buzdolabin bile olur) bu platforma uygun yazilimlari calistirmaktir.

O yuzden gidip .NET ile mi calissinlar diye soruyorum, karsiliginda .NET bir dil degil diyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Brigand said:

Bilgisayar muhendisliklerinde ne okutuldugunu gayet iyi bilen biri olarak diyorum ki durum boyleyse hakkatten sizde bir sorun var.

Bu arada .net framework yazmisim zaten. Dil demekle neyi amacladin anlamadim. .NET'in olayi, platformu destekleyen her aygitta (buzdolabin bile olur) bu platforma uygun yazilimlari calistirmaktir.

O yuzden gidip .NET ile mi calissinlar diye soruyorum, karsiliginda .NET bir dil degil diyosun.

ilk olarak zik kadar hızı olan işlmeci demişsin üstte, senin benim işlemcim .neti gayet çalıştırıyorda nasanın uzaya gönderdiği araçların işlemcileri yetmiyor. intel quad core hediye mi etsek ne yapsak.

.net yine C/C++ ile yazılıyor (CLR kısmı), isterlerse kullanırlar. C/C++ ile herşeyi yaparsın, hatta 2 günde bile öğrenirsin di mi ama di mi di

o kadar güçlü işte
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Herkes çok iyi bilince tartışma böyle oluyo demek ki. Bilgisayar mühendisliği yapan kaç tane bilgisayar mühendisi var o da ayrı bi merak konusu benim için.

benim için merak konusu olan ise bilgisayar mühendisi olmayıp kendini bilgisayar mühendisi sanan kaç kişi var sorusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

ilk olarak zik kadar hızı olan işlmeci demişsin üstte, senin benim işlemcim .neti gayet çalıştırıyorda nasanın uzaya gönderdiği araçların işlemcileri yetmiyor. intel quad core hediye mi etsek ne yapsak.

Nasil yetmiyor demek istedin de eksik yazdin sanirim.

Iste patladigin nokta bu. Adamlarin bir mekik isletmek icin quad-core islemciye ihtiyaclari yok. Fazlasi daha fazla enerji tuketimi demek. Lazim degil adamlara. 386-486 ayarinda islemci fazlasiyla islerini goruyor desem yeridir.

Iskembeden atmadan bildigin konularla orneklendir oyle devam edelim. Komik duruma dusuyosun su sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Brigand said:

Nasil yetmiyor demek istedin de eksik yazdin sanirim.

Iste patladigin nokta bu. Adamlarin bir mekik isletmek icin quad-core islemciye ihtiyaclari yok. Fazlasi daha fazla enerji tuketimi demek. Lazim degil adamlara. 386-486 ayarinda islemci fazlasiyla islerini goruyor desem yeridir.

Iskembeden atmadan bildigin konularla orneklendir oyle devam edelim. Komik duruma dusuyosun su sekilde.

senin spaceship kavramın kendini marsa kadar götürebilecek enerjiye sahip ama işlemci çalıştıracak enerjiye sahip değil makinalar galiba.

o araçlar marstan görüntü alıp dünyaya gönderiyor, sırf o görüntüleri process edip dünyaya göndermek için bile çok büyük işlemci gücü gerekir.

neyse, bir önceki mesajımda dediğim gibi işte...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...