Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ajax ve Php kullanarak chat sistemi oluşturmak

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Merhaba aklımı kurcalayan bir soru var araştırdım bayağı bi ama pek bi çözüm yolu sunan olmadı.

Şimdi örnek vermek gerekirse; Facebook'un chat sistemi gibi bir sisteme ihtiyacım var. Bu elemanlar AJAX ile çatır çatır chat yaptırtıyorlar. Üstüne bide chatlog tutuyorlar ve bunları nerdeyse anlık yapıyorlar.

Bunun sistemini yapmasına yaparım ama bu adamlar tahmini olarak 1SN 'de yeniletiyorlar chat ekranını yada farklı bir teknoloji kullanıyorlar. Bunun hakkında fikri olan var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

bide sonuc olarak browserlarin ajax olarak destekledikleri ortak obje XmlHttpRequest bunun uzerinden gidiyorlar.

bi kere danoha gibi serverlarin olacakki call ara aninda cevap verebilsin, onun disinda bu objenin optimizasyonunu cok iyi saglaman gerekiyor yani eger firebug ile yada bir fiddler gibi bi arac ile facebook ta chat yaparken gelen giden paket durumunu incelersen sanirim bi fikir edinirsin kac saniyede bir guncelleme yaptiklarini.
Sosyal ağlarda paylaş

Facebook'un chat olayını incelemedim. Ancak Ajax'a alternatif olarak Flash veya Silverlight araçları da kullanılabilir.

Yani, eğer istersen kullanılacak olan arayüz yine HTML+CSS+Javascript olur. Ama paket gönderip paket alma işini sayfa içine gizlenmiş bu araçlardan birine yükleyebilirsin. Böylece her saniyede update işlemine gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de flash olmasın istiyorum ama arkaplanda ne dönerse dönsün diyorsan flash-javascript arasında köprü kuran ufacık flashlar var (google: js socket bridge), javascriptle tcp bağlantısı falan kurdurtabiliyorsun

da muhtemelen istediğin bu değil, bulunsun sadece
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...