Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SGK eczanelerle olan sözleşmesini feshetti...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
SGK, Türk Eczacılar Birliği ile olan protokolü iptal etti.

SGK iptal kararının ardından yaptığı açıklamada eczaneler ile tek tek masaya oturulacağını belirtti.

SGK iptal kararına rağmen vatandaşların mağdur edilmeyeceğini 1 ay süresince ilaç alabileceğini ifade etti.

Türkiye Eczacılar Birliği de, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı İlaç Alım Protokolü’nü bugün itibariyle tek taraflı feshedeceğini bildirmesi üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İlaç Alım Protokolü'nün bugün itibariyle fesh edilmediğini fesih tarihinin 16 Ocak 2010 olduğunu ve bu süre içinde hastaların eczanelerden ilaç alabilecekleri bildirildi. Bu tarihten sonra ise vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu olmadıkları açıklandı

VATANDAŞIN İLACA ULAŞAMAMASININ SORUMLUSU BİZ OLMAYACAĞIZ

Açıklama; “Sosyal Güvenlik Kurumu, bugün itibariyle Türk Eczacıları Birliği ile 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı İlaç Alım Protokolü'nü tek taraflı feshedeceğini bildirmiştir. Sözleşme bugün itibariyle fesh edilmemiş, fesh edileceği ihtaren bildirilmiştir. Fesih tarihi 16 Ocak 2010 olacaktır. Bu süre içinde hastalarımız eczanelerimizden ilaç almaya devam edebilecektir. İkinci olarak SGK bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, bazı eczacıların değil, tüm eczacıların sözleşmesini feshedecektir. Çünkü eczacı adına sözleşme yapma yasal yetkisine sahip olan Türk Eczacıları Birliği ile yaptığı İlaç Alım Protokolü'nü feshetmiştir. 16 Ocak 2010 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde, çok açıktır ki, vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu biz olmayacağız. 10-13 Aralık 2009 tarihleri arasında yaptığı Olağan Büyük Kongre'nin sonrasında bugün itibariyle mazbatasını almış ve görev dağılımını yapmış olan Merkez Heyet'imiz, öncelikli gündem olarak bu konuyu değerlendirmek üzere toplantı halindedir. Konu ile ilgili ilk açıklama, yarın saat 1O.00'da siz değerli basın mensuplarına yapılacak.” denildi.

Hürriyet
Mesaj tarihi:
Şimdi geçen gün iki ilaç yazdı doktor.1 antibiyotik,bir boğaz spreyi.

Eczaneye gittim,10 lira tuttu dedi adam.İlaçların normal fiyatlarına baktım,sigortalı olmasam 14 lira vereceğim.

garibime gitti,sonuçta eşek yüküyle prim ödeniyor.Faturaya baktım 7 lira katılım ve muyane bedeli yazıyor.

Abicim benim vergilerimle hastane yapmışsın,benim vergilerimle doktor,hemşire,hastabakıcı çalıştırıyorsun.Bunlardan yararlanmam için prim alıyorsun.

Katılım payı ne?Katılmadığım ne var ki,katılım payı alıyorsun.

Millet enayi diye bu kadar sırtına binilmezki.Bir kişide çıkıp bu vatandaşa yazık,vergileri aşağı çekelim demiyor.

Anca gereksiz tartışmalar,uydurma gündemler.Hadi oradan,önce devlet eliyle yapılan soygunun önünü kesin görelim.
Mesaj tarihi:
zaten eczanelerin yaptığı eylemde bunun da payı vardı. asıl iş durdurma eylemi ilaç alım sözleşmesi ile ilgiliydi fakat daha önce senin bahsettiğin konuda da eylem yapmıştı eczaneler...
Mesaj tarihi:
Bundan sonra fişinizle gidip kendiniz paraüstünüzü alıcaksınız devletten. Elbette devlet verirse :P
Veya yakında bazı yerler ile özel sözleşmeler yapılır artık nasıl olursa oralarda eskisi gibi devam eder :P
Mesaj tarihi:
Topici görünce yazmak istedim.

İçime dert bu vergiler.

Devlet elini cebimden çeksin arkadaş.Küçülsün.Vergiler azalsın.

kdv,ötv yetmiyor katılım payı,muayene parası,eşeğin hörekesi yani

çok dertliyim bu devlet soygunundan,resmen keriz yerine koyuyorlar.
Mesaj tarihi:
yok devlet teker teker sözleşme yapıcakmış eczahanelerle. badem bıyıklı amcalardan ilaç almaya hazır olun. tabi oralarda da zilyon kişilik kuyruklar olacağından hastalığın üstüne eklenecek o eziyete de...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...