Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Geceler

Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

Geçen nedendir bilinmez, Dostoyevsky'nin Beyaz Geceler'ini okumadığımı farkettim, birkaç sahaf dolaştıysam da rastlama imkanım olmadı tam da aynı akşam bir radyonun kendi sitesindeki eski yayınlar arşivinde radyo tiyatrosu olarak rastladım. (Zaten korsan değil de kendi yayın listesinde serbest dağıtım olarak durduğu için sorun olmaz diye düşündüm) Kulaklığımı taktığım gibi dinlemeye başladım, fakat nedendir bilinmez üzerinden geçen zamana rağmen hala aklımdan çıkmadı, ben de paylaşmak istedim.

Dilerim beğenirsiniz :(

http://www.tgrt-fm.com.tr/arsiv/20060417/20060417_radyotiyatrosu_beyazgeceler.mp3

Sormak istediklerim:

1- Bir hayalperest olmanın acıma sebebi olduğuna inanır mısınız, yoksa siz de kendinizi bir hayalperest olarak tanımlayabilir misiniz?
2- Bir insan neden bir hayalperest olur, yada neden nefret edilir onlardan?
3- Bir başkası için size somut birşey kazandırmayacak/kaybettirmeyecek bir söz vermeniz, daha sonra bunun size kendinizi ait hissetmeye başladığınız şeye tamamen sahip olmanızı engel olduğunu hissetmeniz durumunda yine kendinizi bir yana bırakıp o sözü tutarmısınız yoksa mutlu olmak için başkasına verdiğiniz sözü yavaş yavaş terk mi edersiniz?
4- Sizin kendi karakteriniz dışındaki nedenleri hariç tutarsak, yanlızlık bir tercih midir? Yoksa düşülmüş bir çaresizlik midir?
Sosyal ağlarda paylaş

1. Hayalperes değilim ama onalana da acımam herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım
2.balık burcuysa kaçarı yok =) şaka bi yana kafa yapısı ve çocuklukla alakalı sanırım. Nefret edenler de hayal kuramayanlar ve çekememe durumu sanırım
3. söz dediğin tutulur ne olursa olsun!
4. Değişir kimi yalnız olmak ister , yalnız kalır; kimiyse yalnızlıktan korkar ama elinden geleni yapmamıştır...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu nedir ya ?

Kitabı okumak varken neden dinleyesinki ?
Kitaba dokuncaksın böle okucaksın sayfaları karıştırıcaksın, seni etkileyen yeri tekrar tekrar okucaksın.

Kitabı okumak yerine böle şeyler dinleyerek sadece olayı anlarsınız. Dostoyevsky'nin anlatımı ve tasvirlerini okumak, dinlemenin yerini tutamaz.

Bence.
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

2.balık burcuysa kaçarı yok =) şaka bi yana kafa yapısı ve çocuklukla alakalı sanırım. Nefret edenler de hayal kuramayanlar

Balık burcuyum ben burçlara inanmam saçma sapan bişi ama NET uyuyorum burcuma :D

escape said:

Abi bu nedir ya ?

Kitabı okumak varken neden dinleyesinki ?
Kitaba dokuncaksın böle okucaksın sayfaları karıştırıcaksın, seni etkileyen yeri tekrar tekrar okucaksın.

Kitabı okumak yerine böle şeyler dinleyerek sadece olayı anlarsınız. Dostoyevsky'nin anlatımı ve tasvirlerini okumak, dinlemenin yerini tutamaz.

Bence.

kesinliklte katılıyorum. İletişim yayınlarından ne kadar Dostoyevski varsa hepsini al kitapçıya gidip mükemmeller. Yan yana koyncada çok güzel duruyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...