Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Slm öncelikle 3 aydır aklımda düşünüp içinden çıkamadığım bi konu torpil patlatmayın pls. Olay şu bu sene Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan mezun oluyorum , yaş oldu 22 nisanda 23 olucak askerlik falan da keza daha yapılmadı hali hazırda o da bekliyor.İktisat fakültesinden bırakmasaydım bu sene mezundum ama bu bölüme geçtim talih =P Önümde iki seçenek var çıkar yol gibi görünen birincisi kpss ile devlet kadrosunda iş bulmak (büyük ihtimalle 10 ya da 11/1 kıdemle) ya da öss ile bölümümle alakasız ama çok istediğim Lojistik ve Ulaştırma bölümü (4 sene hazırlığı saymıyorum çünkü kesin geçerim) Elimde bulunanlarsa upper int. ingilizce ve bilgisayarda powerpoint , excel , word ü orta derecede kullanabilme. Şimdi söyle bir durum var eğer ki tekrar bir 4 sene okursam /uzatmadan okulu 26-27 yaşımda mezun olurum ama tekrardan hatırlatayım askerlik daha sonrasında bekliyor okul bittiği gibi askere gitmek için ugrasırım büyük ihtimalle. Şimdi bu durumda şirketlere 28-29 yaşında düzgün bir şirkette ortalama bir iş bulabilir miyim ? Şimdiye kadar özel sektörde iş mülakatına gitmek gibi bir durum yaşanmadıgı için eğer ki varsa aranızda böyle bir koşul önünüze getiren var mı ''kardeşim senin yaşın artık geçmiş kusura bakma prezenteybıl değilsin gg'' diye?? Ya da devlette çalışmaya başlasam (ki çalışmaya devam ederken gerekli programları ve yüksek lisansa kadar okumayı da bir yandan sürdüreceğim) şu şartlarla dürüstçe çalısarak şube şefliğine gelme ihtimalim var mı ya da aranızda aynı şekilde kamu sektöründe çalısan var mı? Çok uzun zamandır bu ikisinin arasında gidip geliyorum (ve ikisi içinde hazırlık yapıyorum) aramızda bildiğim kadarıyla özel sektörde düzgün yerlerde çalısan insanlar mevcut acaba bilgilendirme vaabında yardım edebilir misiniz? Eğitime devam etme ya da kamu da çalışmaya başlama konusunda. Hangisi daha mantıklı olur şirketlerin eleman alırken göz önünde bulundurduğu şartlar kıstas alınırsa eğer? Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 ben olsam istediğin bölüme yakın bir bölümü açıktan okumaya veya ikinci öğretim olarak kazanıp girmeye çalışır bir yandan da iş aramaya bakardım. hadi şimdi neyse seneye neyse ama 2-3 sene sonra çok sıkılabilirsin ve rahatsız hissedebilirsin kendini. ufak da olsa 3-5 kuruş kazanmak ister insan muhtemelen kocaman olunca (kocaman olmak ?!?!sdf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 4 sene para kazanmadan okumak gibi bir problemin yoksa olabilir 27-28 yaşında gidince tecrüben nerde diye sorarlar daha çok bölümden ve mezun olunca çalışacağın işi seveceğinden şüphen yoksa dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 4 sene daha okumak yerine 4 senelik is deneyimi her zaman iyidir. Okul + askerlik derken yasin biraz ilerlemis olucak 30 yasinda hic is deneyimi olmayan biri pek tercih edilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Çok kısa hayat özeti geçeyim sana okuyan arkadaşlar alınmasın.. Üniversteyi 6 kere kazandım (ablamla beraber hobi edinmiştik) 6 kerede ailem istiyorsan git dediler, hepsinde aynı şeyi düşündüm 4 sene okuyup "çıktım müdür olacam kesin!!!" hayallerini bi kenara koyup realistik baktım ben 4 senede piyasada neler öğrenirimin peşine gittim bu sırada yeni teknolojiyi iyi takip ettim.. Şimdi geldiğim noktada şunu söyleyebilirim, yurtdışında büyük bir bilişim firmasında Proje Yönetimi ve Strateji Danışmanlığı yapıyorum, ekibimde 27 kişi var sanırım 1'i hariç hepsi üni mezunu, ha hattta senior developer master yapmış.. Universteyi bitirip "E hadi müdür oldum" halkla ilişkiler müdürü pozisyonlarına başvurup "ya bi yürü git" dediklerinde dediğimi daha iyi anlarsın... Ha üniverste bitireceksen atom mühendisi yok doktor filan ol, yani okumadan yapılamayacak işlerin peşine git, ama genel hayallerin varsa boşuna kendini harap etme PS: Arkadaşların üniverste evlerinde zeytin tanesine 5 ekmek banarken sen yeni alacağın arabanın motoruna karar verirsin, bu da senin hazzını ikiye katlar.. PS: paran var diye arkadaşlarını unutma arada bi erzak filan yardım et adamlara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Herkes şanslı olamayabiliyor işte, doktor atom mühendisi olmayacaksan okumayıp iş peşinde koşturmak şeklinde bir prototip yaratılamaz kesinlikle, hani bi sen mi akıllısın derler adama, bi de muhtemelen kendi hayatını tam iyi değerlendirememiş olabilirsin geldiğin yere napıp geldiğinle ilgili. Okuyan herkesi de mezun olduğunda müdür olacak sanıyor bunlar kendini şeklinde düşünüyorsan baya dar görüşlüsündür; mesela okumak bir görüş falan da kazandırır adama. Üniversiteyi kazanmak zaten hiç marifet değil, eşek bağlasan girer bi yere. 6 kere öss'ye girdiysen helal team denir ancak ehueh. Ailen okumanı zorlamadıysa muhtemelen aileniz zengindi ve hatta sen o 4 yıllık deneyimini aile şirketinde falan kazandın?! Baya ön yargı yaptım bak ama burdan öyle gözüküyor benim yapcak bişeyim yok :P Haa 2. üniversiteyi nabacaksın çalış tecrübe kazan kendini geliştir vs. denilebilir ki zaten denmiş ama okumak gereksiz iş diye girip tüm okuyanları böyle beceriksizmiş gibi etiketlemek de pek isabetli olmasa gerek. Adam olacak çocuk zaten okuduğu 4 yıl içerisinde de piyasayı takip eder, boş durmaz vs.vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 bazen koca bir ömür sonra arkadaşlarınla yediğin 5 tane zeytin tanesini hatırlamak daha büyük keyif verir. üni sadece eğitim filan değil özgürce geçirebileceğin son zamanlar. tadını bilmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 konu sahibinin durumu değişik tabi. arkadaşım 5 sene dişçilik ikinci sınıfı geçemedi. gayet akıllı da adamdır ama olamadı işte. gitti iktisatı kazandı sonra. büyük zorluk çekti ama yapılıyor. evet rakiplerinden biraz geride başlamış oluyorsun ama sende bitiyor sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 haftada 45-50 saat calismak yerine universiteye odaklanilirsa, yaninda acik ogretim'den 2 yillik bir bolum de bitirilir, ustune part-time calismaya vakit de kalir. ben ing. isletme okudum (4 sene), son 3 yilda parttime danismanlik yaptim, son yil mudur maasindan daha fazla kazaniyordum. bir yandan yazilim kurslarina gittim ve Microsoft Certified Professional oldum. bir yandan da haftada 5-6 saat ayirdigimiz bir muzik grubum vardi. bence soru "okumak ya da is" olmamali. ya "okumak + parttime calismak + x ya da is?" ya da "okumak + yaymak ya da is?" olmali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 ops.. yanlış topic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 okuma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Eğer girmek istediğin bölümde mutlu olacağını düşünüyorsan ve sevdiğin işi yapmaya kararlıysan kesinlikle oku. Burda cevapların yüzde doksanı git çalış olacak ama hayat 30'a gelince bitmiyor, 5 seneyi kurtarmak için 40 sene sevmediğin bir işte çalışma bence. Laf olsun diye söylemiyorum, ben de seninle aynı yaştayım ve bu sene sınavlara hazırlanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 oku da baban gibi eşşek olma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 , Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Ben demiyorum 30 yasindan sonra olmaz diye, ama is ilanlari soyluyor bunu. Is bulmak kolay degil + 30'una gelmis ve deneyimsiz biri icin bu daha da zor olucaktir. Inanin hic olmaz dediginiz kurumlarda ne torpiller donuyor, kendi akrabalarimdan biliyorum sdfs Zaten okudugun ve okumayi planladigin bolumler diplomasiz yapilmayacak isler degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 yav said: Herkes şanslı olamayabiliyor işte, doktor atom mühendisi olmayacaksan okumayıp iş peşinde koşturmak şeklinde bir prototip yaratılamaz kesinlikle, hani bi sen mi akıllısın derler adama, bi de muhtemelen kendi hayatını tam iyi değerlendirememiş olabilirsin geldiğin yere napıp geldiğinle ilgili. Okuyan herkesi de mezun olduğunda müdür olacak sanıyor bunlar kendini şeklinde düşünüyorsan baya dar görüşlüsündür; mesela okumak bir görüş falan da kazandırır adama. Üniversiteyi kazanmak zaten hiç marifet değil, eşek bağlasan girer bi yere. 6 kere öss'ye girdiysen helal team denir ancak ehueh. Ailen okumanı zorlamadıysa muhtemelen aileniz zengindi ve hatta sen o 4 yıllık deneyimini aile şirketinde falan kazandın?! Baya ön yargı yaptım bak ama burdan öyle gözüküyor benim yapcak bişeyim yok :P Haa 2. üniversiteyi nabacaksın çalış tecrübe kazan kendini geliştir vs. denilebilir ki zaten denmiş ama okumak gereksiz iş diye girip tüm okuyanları böyle beceriksizmiş gibi etiketlemek de pek isabetli olmasa gerek. Adam olacak çocuk zaten okuduğu 4 yıl içerisinde de piyasayı takip eder, boş durmaz vs.vs. Bu ön yargı değil resmen manifesto kıvamı olmuş :) Öncelikle, ailemin durumu iyi fakat zırnık koklatmazlar. Aile şirketimiz yok ailemizdeki ilk şirket sahibi benim. Geldiğim yere gelme sürecimde hiç düşündüğün gibi olmadı.. Eşin dostun bilgisayarlarına format atmakla başlayan macera bi sürü şirkette çalışarak, milyar sayfa döküman okuyarak bol miktarda kahve ile sabahlayarak oldu.. Ben sadece kendi deneyimlerimden yola çıkıyorum, her üni mezunu çıktığı bölümdeki işi yapmaya hazır olduğunu düşünüyor gibi geliyor bana.. İş hayatında üniverstede öğretilmeyen çok şey var, insan ilişkileri, fırsatları değerlendirme, politik olabilme, profesyonelce davranabilme(ekibindeki sevgilini işten çıkartabilecek kadar profesyonel olabilme) gibi bi çok şey var.Malesef ki bunlar tecrübe ile öğreniliyor.. Bazı programcılar bilirim, programlamada beni katlarlar fakat asla senior developer dan öteye gidemezler.. Çünkü focusları o kadardır, kendilerine dair gelişimleri yeni bir programlama dili öğrenmekten öteye geçmez, eğer böyle bir yapınız varsa zaten üniverste de fayda etmez.. Bunların hepsi benim düşüncemdir, benim deneyimlerimdir. Hiç görmedim ben 30 sene çalıştım pm oldum baka adam üni bitirip geldi it müdürü oldu diyeni.. (ha adam eşşektir o ayrı :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 İşte her format atıp bilgisayar başında bişeyleri öğrenerek sabahlayan aynı fırsatlara sahip olmayabiliyor bazı şeyleri görmezden geliyorsun. ya da ne bileyim, bu tarz konular üzerinde tek bir yol çizmek kesinlikle olası bişey değil, düşünüyorum da aklıma örnekler geliyor dediklerini yapan bir arkadaşım var benim de, liseden terk etmiş grafikle uğraşmış bi reklam şirketine girmiş altında bir kaç kişi çalıştırıyormuş şimdi para da kazanıyormuş; adam 20 yaşında. vs.vs. çok güzel gözüküyor ama inan asla yerinde olmak isteyebilceğim; özenilecek biri değil. Hani örnek olarak alınabilcek bişey değil. Tabi ben sana bunu nası anlatayım muhtemelen sen de o tipte bir insansındır. Aynı şekilde lise bile okumayan başka bir arkadaşım da internet cafe sahibi (muhtemelen format da atıyodur euh) adam altında honda'yla dolaşıyor; karnını da doyuruyor ama... eh işte. said: insan ilişkileri, fırsatları değerlendirme, politik olabilme, profesyonelce davranabilme Bunların hepsi her eğitim sisteminde kullanılması gereken yoksa başarısız olunması ile sonuçlanacak şeyler aslında. Dediğin ve yaptığın şeyler olmadan bir insanda o insan zaten bi bok yapamaz ki neyi savunuyorsun anlamadım. Sanki okuyan insanlar ot, akılları bişeye ermiyor olayların ayıkında değiller vs. uzayıp gider bu tartışma da birden eğitimin gereksizliğini savunan biriyle tartıştığımı fark edip burda bitirmek istedim mesajımı8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 1 üniversite mezunuysan eğer ÇALIŞ. İlla ünide üni diyorsan Master doktara falan yap. Ama onun dışında üni sadece çevre kuracaksan yarar, onun içinde gideceksen özel üniye git, devlet ünisinde olan tipler genelde ortahallidir öyle iş kuracak, zengin olacak adam ancak 100taneden 1 adet çıkar, onuda sen bulamazsın. O yüzden bol bol çalış, birazda istersen doktara falan yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 @yav: Öyle bir önyargın kafanda çizdiğin bir tipleme var ki üff yani. Öncelikle örnek alınacak birisi olmakdan bahsetmişsin kimi örnek almak istersin bilemiyorum, hani kastın zengin olmuş bi yerlere gelmiş birisiyse diğer üniverste mezunu arkadaşlarımla kıyasladığımda çok çok iyiyim (biri hariç o da beyin cerrahisinde master doktara filan). İkincisi, eğitimin gereksizliğini filan savunmuyorum lafı anlamama çabasının sonundasın resmen, ben diyorum ki üniversitede almış olduğun teorik bilgiler güncel ve kullanılabilir bilgiler olmadığından, senin iş hayatında kullanabileceğin bilgileri sadece iş hayatında öğrenebileceğinden benim mantığımla çalış! (tekrar söylüyorum okumadan yapabileceğin işleri ayrı tutuyorum doktorluk vs..) Ki stajlar da bunu amaçlıyor.. Ben üniverste bitirmiş ve bi yere gelmiş olanları tebrik ediyor, ve saygı duyuyorum... 4 sene geriden gelip açığı kapatabilmek bir kabileyet meselesi. Ben tabi bunları yazarken kafamda da seninle ilgili bi resim çıkmıyor değil, üniverste bitirmiş ama bişey olamamış insanlar gibi düşünmemeye çalışıyorum aklımdan resmi siliyorum yazdığını okuyorum yok yine aynı resim geliyor :) yaşını eğitimini konumunu bilmediğim kıyaslama yapamıyorum hakkında ben sadece kendi bu günüme bakıyorum, iki tane evim(1 tr, 1 thailand) bir de 2007 model spor bir araba alabilecek, her akşam dışarda takılabilecek bi sürü insana yardım edebilecek ay sonunda da çok para harcamışım demeyecek kadar kazandığımdan ve kariyerimdeki başarılarımdan dolayı yaptığım seçimden SONUNA KADAR mutluyum.. Üniverste okusaydım min 4 sene geriden gelicektim.. iyiki gitmemişim saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Coder said: İkincisi, eğitimin gereksizliğini filan savunmuyorum lafı anlamama çabasının sonundasın resmen, ben diyorum ki üniversitede almış olduğun teorik bilgiler güncel ve kullanılabilir bilgiler olmadığından, senin iş hayatında kullanabileceğin bilgileri sadece iş hayatında öğrenebileceğinden benim mantığımla çalış! (tekrar söylüyorum okumadan yapabileceğin işleri ayrı tutuyorum doktorluk vs..) Bu konuda biraz yanlışın var. Şöyle bir örnek vereyim bende, mühendislik altyapısı olmadığı için işten çıkarılan yılların programcılarını tanıyorum, çünkü yetemiyorlar. (mekan; almanyanın en büyük software firmalarından bir kaçı). Her konuda istisna vardır, karşıdakinin potansiyelini bilmeden yapılan her genelleme yanlıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Türkiyede tam tersi işte, üniversite kalitesi aynı olmadığı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 GEd said: Coder said: İkincisi, eğitimin gereksizliğini filan savunmuyorum lafı anlamama çabasının sonundasın resmen, ben diyorum ki üniversitede almış olduğun teorik bilgiler güncel ve kullanılabilir bilgiler olmadığından, senin iş hayatında kullanabileceğin bilgileri sadece iş hayatında öğrenebileceğinden benim mantığımla çalış! (tekrar söylüyorum okumadan yapabileceğin işleri ayrı tutuyorum doktorluk vs..) Bu konuda biraz yanlışın var. Şöyle bir örnek vereyim bende, mühendislik altyapısı olmadığı için işten çıkarılan yılların programcılarını tanıyorum, çünkü yetemiyorlar. (mekan; almanyanın en büyük software firmalarından bir kaçı). Her konuda istisna vardır, karşıdakinin potansiyelini bilmeden yapılan her genelleme yanlıştır. mühendislik altyapısı olan programcı ? bknz: amele coder ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Bilgisayar mühendisi diyoruz kendisine biz halk arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 okumayip direk ise atilan bazi insanlarinda ben herseyi bilrim hem de okumadim tavirlari hic hos olmuyo, iste o zaman anliyosun okuyanla okumayanin farkini, tabi okuyup daha beter olanlar da var, o zaman da diyosunki kisilikle ilgiliymis demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 İlk mesajlarımdaki tavır cidden tavsiyeydi, ben böyle yaptım oldu tavsiye ederim (di). Sonra mesajlar "kesin ailede para var, eğitimi gereksiz gören birisi" gibi olunca, tavır istemeden cacık oldu. Ama onunla ilgilide "ben üniverste mezunuyum heeyyyyytt" diyenleri de unutmamak lazım.. Ben bak bişeyler yaptım hemde okumadım diye bi övüntü içersinde değilim, ama kişisel gelişim ve tecrübe özellikle türkiyede çok daha ağır basıyor bununda aksini sanırım kimse söylemez.. PS:bu arada mühendislik diyince ben direk mimar mühendislik diye gitmişim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar