Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Google Phone! (Nexus One)

roket adam

Öne çıkan mesajlar

çok farklı bi özellik göremedim ben açıkçası. tasarımı da çok hoş sayılmaz yani. htc zamanında touch diamond gibi karizma abidesi bi alet yapabilmişti, buna fazla özenmemişler sanki.

tek satış nedeni google uygulamalarının hepsiyle uyumlu çalışabilmesi olur herhalde, documents, gmail, wave vs. o zaman çok hoş olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

şu nat eveylibıl in yor kantiri geyiğinden bıktım arkadaş..

bari tarih ver 2011de gelicek, hiç gelmiycek falan de..

motorola droid ve x10 daha makul duruyor şu an. gerçi sony'nin ne halt yiyeceği belli olmaz, telefon haftasında saçmalar, bozulur, havlu atar vs.. belli mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

adamlar kimsenin yapamadigi, hatta adam gibi taklit bile edemedigi birseyi yapip 5-10 senelik aliskanliklarimizi kokten degistiriyor, yine de "apple'in becerisi degil" oluyor =)

Neymiş abi kimsenin yapamadığı ya da taklit edemeyeceği? Program alış-veriş sistemi mi? Multi-touch mu? MP3 çalar mı? GUI mi?

Hiç biri yeni icatlar değil, hatta çoğu var olan teknolojilerin iterasyonu.

Apple Iphone a nokia gibi bi firmanın muadil çıkaramaması konusunda cidden bi bit yeniği var. Kafam almıyor yani...

Apple'ın komple firma olarak senelik cirosu 32 milyar dolar falan. Nokia'nın sırf cep telefonundan elde ettiği ciro 40 milyar dolar.

Apple ar-ge ye cironun %4 ünü harcamış 2009 da. Nokia ise %10 unu...

Burdaki problem ne cidden anlamıyorum yani...

Apple başarısız demiyorum ben, çok başarılı bi firma, bende iphone kullanıyorum zaten =) Ama nokia, motorola, sonyericsson, HTC falan... Apple yokken bile mobil iletişim sektöründe olan firmalar bile bi iphone muadili çıkaramıyorsa eğer; burda diğerlerinin başarısızlığı da iphone u başarılı kılan önemli bir etkendir bu da inkar edilemez yani.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

şu nat eveylibıl in yor kantiri geyiğinden bıktım arkadaş..

bari tarih ver 2011de gelicek, hiç gelmiycek falan de..

motorola droid ve x10 daha makul duruyor şu an. gerçi sony'nin ne halt yiyeceği belli olmaz, telefon haftasında saçmalar, bozulur, havlu atar vs.. belli mi olur?

haziran ayında avrupa piyasasına girecekti galiba

hatta şöyle vereyim

vodafone sözleşmesiyle girecek, de, tr de noolur bilemem
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

Mum_Chamber said:

adamlar kimsenin yapamadigi, hatta adam gibi taklit bile edemedigi birseyi yapip 5-10 senelik aliskanliklarimizi kokten degistiriyor, yine de "apple'in becerisi degil" oluyor =)

Neymiş abi kimsenin yapamadığı ya da taklit edemeyeceği? Program alış-veriş sistemi mi? Multi-touch mu? MP3 çalar mı? GUI mi?

Hiç biri yeni icatlar değil, hatta çoğu var olan teknolojilerin iterasyonu.

multitouch'in patenti apple'da yalniz ;) yeni olmasa da apple icadi.

ayrica tam da senin dedigin gibi, eger bu kadar serbest bir endustride bir urunun pabucu 3 senede dama atilamiyorsa bunun altinda bizim anlamadigimiz bir basari vardir.

genelde mobil cihazlar icin uretim maliyetleri onemli oluyor. yoksa ikimiz otursak sifirdan bir firma kursak, 1 seneye biz de multitouch bir cihaz cikaririz ortaya. cok gizli bir teknoloji degil, pek cok da imalatci var cinde korede. ama bizim yapacagimiz urun fiyat/performans o kadar abuk olur ki, kimse almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

multi-touch 1
işletim sistemi 2

apple'in bu kadar gelişmemiş olması(şirket olarak), ve işletim sisteminin biye bu kadar topunu ezdiği hakkında en kolay ve kısaca bilgi için steve jobs (apple ve pixar ve vırt zırt bişeylerin daha kurucusu) 'un hayatının kısa özeti yeterli olur :

steve jobs

steve jobs ve steve wozniak in ilk tanismasi hewlett-packerd elektronik firmasinda olur. bu sirada wozniak sehirlerarasi gorusmeleri bedava hale getirenblue box adli ilegal ve cep buyuklugundeki telefon aparati uzerinde calismaktadir. jobs bu aletlerin satisi konusunda wozniak'a yardim eder jobs 1974 de game designer olarak atari de ise baslar sonra biraz para biriktirip hindistan seyahatine cikar.tapinaklarda takilir vs... geri geldiginde wozniak'in mahallede kurdugu "ev yapimi eloktronik aletler klubu " nun toplantilarina katilir ve dev sirketlerin kulandigi kocaman odalar kaplayan cok pahali bilgisyarlarin kisisel olmasi gerektigi fikrini ortaya atar (21 yasinda) ve kisisel bir bilgisayar yapmak icin wozniak i ikna eder. ve jobsun garajinda bira ve ot icerekten ilk prototibi yaparlar. wozniak bu aletin satilabilecegini aklindan bile gecirmezkene jobs buyuk cabalar ve kavgalar sonucu onu ikna eder ve hazirladiklari bir el ilaniyla bu bilgisayari satmaya baslarlar. sirket kurmak isteyen jobs 3-5 bankaya gidip "ben bilgisayar yapacam insanlar evinde kullanacak" diyince banka mudurleri kiclariyla guler ve kredi filan vermezler. jobs guzelim sari renkli wolswagenini wozniak ise hewlett-packard scientific calculater ini satar. elde edilen 1300$ ve biriki elektronikciden kredi ile apple computer inc jobs un garajinda kurulur. 1976 da apple i i satisa sunarlar. 1977 de apple ii ile firma hizla buyumeye devam eder. ibm inde kisisel bilgisayar piyasasina girmesiyle (ibm pc) buyuyen firmaya profosyonel bir yonetici gerektigini farkeden jobs pepsi genel muduru john sculley ile flort etmis ve ona bak john cugum. guzel kardesim "sen pepside 5 sene kalirsan cocuklara bircok sekerli su satmis olursun ama apple a gelirsen dunyayi degistirebilirsin" demistir. ve bu laf uzerine sculley teklifi tabiki kabul etmistir. bu arada kendini yeni bir bilgisayar tasarimi calismalarina veren jobs mouse olayini bulan xerox a bir gezi yapmis. kendileri gibi graphical user interface uzerinde calisan xerox ekibinin fikir ve goruslerini almis ve bircogunu daha sonradan macintosh tasarim ekibine katilmalarini saglamistir. bu ara yeni cikacak olan macintosh adli bilgisayar acin ayri bir ekip kuran jobs sirket icinde lisa ve mac ekibini birbirine dusurmus hatta tekme tokatli kavgalar bile yasanmistir. bu olaylari jobs gulerek ve kurnazca izlerkene sirket yonetimi eyvah bu herif firmayi batiracak diye buyuk endiseler duymuslardir. bu siralar da apple a ziyarete gele bill gates firmanin buyuklugunu, isleyisini vs gorunce ohaa diyip soke olmustur. gates ile gorusen steve onu daha da soke etmek ve havasini basmak icin daha henuz piyasaya cikmamis olan gizli macintoshunu gostermistir. hayatinda ilk defa mouse u ve gui menuleri. ikonlari goren gates hayatinin en buyuk saskinligini yasamistir. bu siralar bi baltaya sap olmaya calisan gates software piyasasina girmek istedigini ve macintosh icin programlar yazabileceklerini soylemis ve steve de o na guvenerk kabul etmistir. program yazabilmesi icin gerekli olan sistem kodlarini alan gates bu kodlarla gizliden gizliye macintosh isletim sisteminin kotu bir kopyasi olan windows adli programi yapmaya baslamistir ve macintosh icin hicbir software de yazmamistir. jobs un projesi olan macintosh; felsefesi, hardware ozellikleri, softwareleri, gui isletim sistemi ve laserwriter ile bir devrim yaratmistir. ne varki apple in baskanligini kendi istegiyle devreden steve pepsici john un bilgisayar ve sanattan anlamadigini gormus ve ayagini kaydirmaya calismistir. bu cabalari ogrenen john ise gucune guc katmistir. zarar ustunde zarar eden apple r baska bircok yoneticilerle de calismis ama 1997 de gorevi jobs a vermistir. steive jobs un ilk projesi olan imac satis rekorlari kirmis, sirket yillardan sonra kar etmeye baslamistir. akillanan ve profosyonellesen steve tam bir yonetici olmustur. apple in yonetimine tekrar getirildiginde yaptigi ilk is hisselerin %5 ini bill gates e satmak olmustur. g3 g4 macos x imac ibook itunes itools cube 22"cinema display hep onun ve ekibinin projeleridir. ve yonetim kurulu bu basarilarindan oturu kendisine bir jet ucak almistir.

iphone'un önüne geçilememesinin en büyük nedeni kesinlikle işletim sistemidir. mac os gibi iphone işletim sistemi de, süper stabil ve süper verimli çalıştığından ferah ferah windows mobile'ın da symbian'ın da android'in de eline veriyor. ben 9 aydır iphone kullanıyorum "aha sıçtı" dediğim an parmakla sayılı. 3 ay samsung i900 kullandım günde 20 kere cortladı win mobile, üstelik daha az customization , daha az application ile.
işlemcisi ne bileyim ekranı daha güzel üreten çıkıyor da, kimse daha güzel işletim sistemi üretemiyor telefona, üreten de zaten kökünü kazır olayın.
iphone'a atılan bütün çamurlar şu yok bu yok ile gidiyordu, şimdi onlar da çeşitli yollarla hallediliyor (cydia, itunes uygulamaları)
ben telefonumda tek eksik flash (eeheh hem kamera flash'ı, hem macromedia flash) olmamasını görüyorum şuan :d başka da eksiği yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

genelde mobil cihazlar icin uretim maliyetleri onemli oluyor. yoksa ikimiz otursak sifirdan bir firma kursak, 1 seneye biz de multitouch bir cihaz cikaririz ortaya. cok gizli bir teknoloji degil, pek cok da imalatci var cinde korede. ama bizim yapacagimiz urun fiyat/performans o kadar abuk olur ki, kimse almaz.

a evet bu da var aslında,
3gs 170$
3g 130-140$ a (hatta çok daha düşük) fiyata mal ediliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...