Deacon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 A mixture of ethanol and 1-propanol behaves ideally at 36 C and is in equilibrium with its vapor. If the mole fraction of ethanol in the solution is 0.62, calculate its mole fraction in the vapor phase at this temperature. ( the vapor pressures of pure ethanol and 1-propanol at 36C are 108 mm Hg and 40.0 mm Hg) Nasıl çözülceğini anlatsanız yeter. ben yaparım gerekli işlem ameleliğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 çok moralimi bozdun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Ustasıydım bunların be zamanında, şimdi ama tık yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 bu buharıyla dengede olması nedir ne anlama geliyor? volatile solute olunca ayrı ayrı topluyormuşuz buhar basınıcı onu yaptım da, sonra hiçbir şey yapamadım. kitapta da yazmıyor, defterde de yok, derste de anlatmadı böyle bir şey. pff pff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 buhariyla denge olayi sanirim ki soyle, bir molekul buhara dondugu zaman bir molekul siviya donuyo, yani ikisi de sabit kaliyoi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 2sinin buhar basınçları dengede sabit. birinin buhar basıncını vermiş. etanolün. o 1 mol için geçerli. sende 0.62 molünün buhar basıncını bulucan. toplam kısmi basınçtan çıkarıp propanolünkini bulucan. ters de yazmış olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 yok ikisinin de saf haldeki buhar basınçlarını vermiş, bir de etanolün mol kesrini solüsyondaki. solüsyonun toplam buhar basıncını raoult's law'dan buluyorum ama ondan sonra etanolün buhar halinin molüne nasıl geçicem bulamadım bir türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Offf nasıl düşünemedim. Raoult's law uyguluyoruz: Etanolun kısmi basıncı 66.9 mm Hg 1-propanolun kısmi basıncı 15.2 mm Hg Bunlar buhar basınçları. PV=nRT yazıyoruz; V, R ve T ikisi için de aynı olduğundan P1/n1=p2/n2 geliyor direk. 66.9/(15.2+66.9) da cevabı veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 sosyal bilimci olarak sizlere acıyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Deacon said: Offf nasıl düşünemedim. Raoult's law uyguluyoruz: Etanolun kısmi basıncı 66.9 mm Hg 1-propanolun kısmi basıncı 15.2 mm Hg Bunlar buhar basınçları. PV=nRT yazıyoruz; V, R ve T ikisi için de aynı olduğundan P1/n1=p2/n2 geliyor direk. 66.9/(15.2+66.9) da cevabı veriyor. ben de bunu demeye çalışmıştım evet de çok salak yazmışıom sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 öss günleri geldi aklıma ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doli Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Sonuç doğru çıktı mı? bu formülü uygulaman gerekiyor sanki Raoult's Law P= x*P1 P=vapor pressure of solvent above a solution x= mole fraction P1=vapor pressure of pure solvent tamam sonradan çaktım doğru yapmışsın. soruyu ve altta çözdüğünü yarım yamalak okumuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 eheh raoult olduğunu en baştan beri biliyorduk ama sonrasını yanlış yapıyormuşuz. hallettik. sınavım da iyi geçti zaten :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar