Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maymunların anlamlı bir dilleri olduğu ve cümleler kurabildikleri keşfedildi:

Norak

Öne çıkan mesajlar

Gözlem yapılıyor onlarda düşürse fark edilir ancak bende şunun farkındayım öyle herşeyde olabilseydi eğer bir maymuna öğretilern herşey diğer maymunlar tarafındnda öğrenilirdi.Fakat farklı bişey olsa gerek bunun arkadasında .
Kaldıki saklanan ve yok ediln birçok deneyler ve sonuçlar var ne kadar efsane boyutunda olsada. Örneğin aynı anda biri Türk sularında olmak üzere aynı geminin dünyanın birkaç farklı yerinde kaydedilmesi gibi.Buda bir gözlem yerine deney olabilir saklanan demek istediğim buydu..
Sosyal ağlarda paylaş

lucifertr said:

Bu konuda bi yazı okumuştum.Ne kadar doğru olduğunu bilmesemde ilgimi çekmişti.Japonların maymunlar üzerinde bi deneyi oluyr.Farklı adalara yerleştirilen maymun toplulukları var birbirlerini göremiyorlar (gözlem altındalar).Bunlar patatesleri topraktan çıkarıp çıkarıp yiyorlar.Bi ara bi maymun elindeki patatesi suya düşürüyor.Topraktan arınınca patatesin tadının daha iyi olduğunu keşfediyor oradaki gören maymun topluluğu ve hepsi suya atıyorlar çıkadıkları patatesleri.İşin asıl garip tarafı diğer adadakilerde bu işleme görmeden başlıyorlar.Aralarında farklı bi dil olduğu kesin

Bahsedilen olay hundredth monkey phenomenon,konuya hakim değilim ama o kadar yalan atılıyor ki bu tarz şeylerde ben skepticlere birkez daha güveniyorum bu konuda.
Merak eden olursa konusu ve basit cevapları;
http://www.skepdic.com/monkey.html

Benim merak ettiğimde körelme mevzusu.Bizde bir özellikler varmışta biz bunları kullanmamışızda bunlar körelmişte biz şimdi o yüzden kullanamıyormuşuzda.Hadi gelecekte gelişebilir desen ki bu bile gayet saçma;körelme muhabbeti gayet komik
Sosyal ağlarda paylaş

Choericoe said:

lucifertr said:

Bu konuda bi yazı okumuştum.Ne kadar doğru olduğunu bilmesemde ilgimi çekmişti.Japonların maymunlar üzerinde bi deneyi oluyr.Farklı adalara yerleştirilen maymun toplulukları var birbirlerini göremiyorlar (gözlem altındalar).Bunlar patatesleri topraktan çıkarıp çıkarıp yiyorlar.Bi ara bi maymun elindeki patatesi suya düşürüyor.Topraktan arınınca patatesin tadının daha iyi olduğunu keşfediyor oradaki gören maymun topluluğu ve hepsi suya atıyorlar çıkadıkları patatesleri.İşin asıl garip tarafı diğer adadakilerde bu işleme görmeden başlıyorlar.Aralarında farklı bi dil olduğu kesin

Bahsedilen olay hundredth monkey phenomenon,konuya hakim değilim ama o kadar yalan atılıyor ki bu tarz şeylerde ben skepticlere birkez daha güveniyorum bu konuda.
Merak eden olursa konusu ve basit cevapları;
http://www.skepdic.com/monkey.html

Benim merak ettiğimde körelme mevzusu.Bizde bir özellikler varmışta biz bunları kullanmamışızda bunlar körelmişte biz şimdi o yüzden kullanamıyormuşuzda.Hadi gelecekte gelişebilir desen ki bu bile gayet saçma;körelme muhabbeti gayet komik

Gerçekten komik arkdaş kendisi kabul etmediği şeyleri yok sayıyor .Güzeil bi düşünce aslında yok bilmem neymişte diye yapılan bi yorum neye dayandırıyorsun anlamak mümkün değil pankreasın şu anda ne işe yarıyor?önceden ne işe yarıyordu bişeyleri konuşurken bilgi sahibi olmak gerekli fikir yürütsen eyvallah ama karalamak daha basit sanırım ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...