SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Şöyle çeşitli stringlerimiz var: <td ><a href="/sub/m/4608/Lost.html" target="_top"> <td ><a href="/sub/m/15940/Indiana-Jones-and-the-Kingdom-of-the-Crystal-Skull.html" target="_top"> Bunların arasından /sub/m/4608/Lost.html gibi kısımları ayırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 E koskoca text'te senin istedigin kisimlardan once benzer yerler var mi? Onlari kullan? href=" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 işte tamam onları aratmayı beceremedim bende. Mesela bütün linkler 15. karakterden itibaren başlıyor ve .html ile bitiyor, veya ilk tırnaklar arasında. Bu ikisinden birini kullanmaya çalışıyorum ama yapamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 @riglous: abi her seferinde azarlarmis gibisinden yardim etmeye calismasan? @SpiderS_DangeR: belirli birsey ariyorsan contains metodunu kullanabilirsin en basidinden. http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/ ya da burdan java.lang dan String kismina bak. orada substring, indexOf, charAt vb. metodlarla halledebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Bak dostum, google diye bir site var, her derde deva.. http://java.sun.com/j2se/1.3/docs/api/java/lang/String.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Azarlarim, google'da aratmaya usenen adama ne yapsam hakediyordur... Surada sordugu sorularin cevaplarini tek tek onun kelimelerini kullanarak google'da arattim ve ilk 3 link'e tiklayarak su link'leri verdim. Hani yenisindir bu islerde, aklin ermiyordur anlarim da google'a girip aratmaya usenmek ne ola ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadea Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 üstüne bastın ayağını çek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ahah adam sert ogretmen ekolunde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadea Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 önce sert takılıp sonradan yumuşayanlardanmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 abi kaç saattir aratıyorum googleda türkçe kaynak 0, ingilizceleride anlamaya kastım olmadı. Merak etme öyle her karşılaştığım sorunu buraya yazanlardan değilim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Verdigim rahatsizliktan dolayi ozur dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 abi öyle değil ben memnunum yardım etmenden ama yani lamer gibi muamele görmemem gerekir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 :) sene sonunda boyle demeyeceksin, umarim demezsin.. Sizin hocaniz nedir, kimdir bilmiyorum ama soyle slide 1'e oncelikle sunu koysun http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/ Buradan istedigin herhangi bir class'in nasil kullanilacagini, tanimlanmis function'lari vs. gorebilirsin. Istedigini bulduktan sonra da nasil kullanildigini gormek icin, dogrudan kopyalayip google'da aratman yeterli. Kulagina kupe olsun, Turkce sitelerle fazla ugrasma. Iyi olanlari var elbet ama yalan yanlis seylerle beynini utulerler. Ha bir de Ingilizce kursuna git, emin ol Java'dan daha fazla isine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Ya bu tamamen dersten alakasız benim yaptıklarım. Irregular olmamdan dolayı falan filan java 1 aldım geçen dönem ama java 2 alamadım bende boş kalmayayım diye kendim uğraşıp bişeyler yapmaya çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 riglous'un söyledikleri sert geliyor ve hoşa gitmiyor olabilir ama yine de çoğu yazdığı altın değerinde bence. CS dünyasına girdiyseniz takıldığınız, ilerleyemediğiniz bir çok yer olacak. Özellikle yeni başladıysanız sorunlarınız %99'u başkaları tarafından sorulmuş ve çözülmüş olacak. Bunları çözmek için Türkçe kaynak bulman ya da (Türkçe) forumlarda sorman gerekiyorsa ilerde başa çıkamazsın. Hadi şimdi basit şeyler soruyorsun, ilerde daha az bilinen framework'lerle ilgili bir sorun olduğunda kim verecek cevabı? Cevap verebilecek adam bulsan bile, kimse daha önce defalarca yanıtlanmış şeyleri yanıtlamakla uğraşmak istemeyecek. Bir kaç ay sonra belli bir tecrüben olursa, biri benzer bir şey sorduğunda şu mesajı quote'lamak isteyeceksin: riglous said: Bak dostum, google diye bir site var, her derde deva.. http://java.sun.com/j2se/1.3/docs/api/java/lang/String.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Ya zaten ben direk birine sormuyorum. Uğraşıyorum yapamayınca araştırıyorum bulamayınca soruyorum son çare olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 regex ya da regexp diye ararsan istedigin konuda turkce kaynaklar da bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 tamam buldum yani ingilizcesini çözdüm, teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 regular expressions yerine google public dns önersem zirzopluk olmaz umarım. bu arada ö.m.'den baktın mı umarım çare olmuştur aradığına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Tadini kaciriyorsunuz balik vermeyip balik tutmasini ogretmenin ama. Eliniz kopmaz 2 satir sorunun cozumunu aciklayip ondan sonra internet'te su sekilde arattim su sitede sorunu buldum al link bundan sonra aklinda bulunsun deseniz. Adam 40 yilin basi soru soruyor zaten baya da gelistirdi bence kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Ben kimsenin cetelesini tutmuyorum. Neymis, ne kadar ogrenmis pek de umrumda degil. Yaptigimi soyluyorum. Fazla bir sey de yapmadim, kendisi de gayet yapabilir; bunu inandigim icin boyle tepki veriyorum zaten -ki genelde yapiyormus da, o zaman ne mutlu ona. Soylediklerimi kulak arkasi edebilir, uzerine alinmadan gecer gider. Ha yok, soylediklerimde haklilik payi varsa o zaman ders cikarir kendine. Bu tamamen bireyin verecegi bir karardir. Yaniti dogrudan soyleyince benim elim kopmaz, haklisin. Ama o adam 3 sene sonra bana gelip is istediginde de, su soylediklerimi yapmiyorsa ise almam. Simdi iki secenek var; ya su soylediklerime simdiden kulak verir, alisir, uygular, adam gibi is sahibi olur; ya da mezun olunca is bulamaz, bulsa da cacik olmaz. Ozellikle bilgisayar odakli firmalarda, gun gectikce IK daha sik eler oldu, olacak da. Ileride cok daha fazla ter dokturecekler. Bu gun ABD'de ise alimlar nasilsa, emin ol 5 sene sonra burada da benzer uygulamalar baslayacak; firmalar adam alirken sinav yapacak mesela... Arastirmak olsun, sorun cozmek olsun, insanlar bu tur huylari yolun basindayken edinir ve nasil baslarsa da oyle devam eder. Soyledigi gibi arastirip kendisi buluyorsa ne guzel ona (kendimi tekrar etmeye basladim). Ben dogrusunu, yapmasi gerekeni, soyleyeyim, abi olarak tavsiye vereyim de, sen istersen baligi ver; ama bana abartiyorsun deme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Riglous, Google veyahut x kaynağından yetersiz ingilizce ile nelerin ezbere ve çok yanlış öğrenilebilineceği aşikar, Spider da bunu belirtmiş, sorsun sürekli, heves kırılmasın. Jr. adam geldiği zaman işe alımda tek kısas 'benim için' hevesli olup olmadığı, nasıl öğrenmesi gerektiği, ne zaman serbest araştırması ne zaman gelip sorması gerektiğini zaten ben anlatır öğretirim. Haklısın bu noktada artık gençlerin bunu daha mezun olmadan edinmeleri gerekiyor ama yine bilen insanların yapıcı yönlendirmeleri ile olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar