aslasl Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Uluslararası ilişkiler okuyacağım ama eğitim dilime karar veremiyorum.Türkçe okursam not ortalamamı daha yüksek tutarım ve yandal,erasmus gibi fırsatlardan faydalanabilirm.Ama İngilizce diplomanın geçerliliğinin daha fazla olduğunu duyuyorum.Hangisi daha mantıklı acaba?Fikri olan ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 her ne kadar ingilzce eğitim alsamda tr de ingilizce eğitim veren bi uni cok gereksiz gelio artık. keşke burda ing. okuyacağıma yurt dısı vs işlerine girseydim. tr de eğitim alıcaksan turkce en mantıklısı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 valla ingilizce egitim sadece lisanına katkı yapar. gecerligi konusunda dusunduklerin yanlıs. ancak yurt dısında master yaparken toefl yerine gosterebilirsin ingilizce egitim aldıgını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 hangi üniversitelerden bahsediyorsun? genel bir cevap olarak iyi olan üniversitenin diploması derim. ingilizcenin çok iyi olamayacağından çekinerek ingilizce derslerde iyi not ortalaması yapamayabilirim diyosun ve türkçe okursam ortalamam iyi olur erasmusa falan giderim diyosun. Burda bir çelişki yok mu peki? Türkçe okumak her türlü daha iyi olsa da okumak istediğin bölümün iyisinin ingilizce olacağı aşikardır (yani iyi okulda ingilizcedir veyahut aynı okulda iki tane varsa ing. olanı daha iyidir -genelde.) Haa ama mesela Ankara Üniversitesi'ni kazanacaksan hiç düşünme git orda oku ingilizce eğitimi nabacan derim edit: ingilizce diplomanın geçerliliği en çok eve gelen misafirler, gittiğin bakkal çakkal ve akrabalar karşısındadır heralde lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Not ortalamasi > hepsi Bu denklemin herhangi bir yerine Ingilizce girmesi sacma. Amma velakin Ingilizce'yi adam gibi konusmadan denklemi olusturamazsin bile, orasi ayri konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 öğreneceğin mesleki terimleri ingilizce olarak öğrenmek dışında pek bir artısı yok ama genelde ayrı ayrı ingilizce ve türkçe bölümleri olan ünilerin ingilizce bölümleri daha iyi değitim veriyor tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ingilizce egitimle, ingilizceyi adam gibi konusmakta birbirinden ayri seyler, onu da unutmamak lazim. turkiye sartlarinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ne not ortalamasi ya okul >> hepsi muhendislikse teknik uni olcak sikko ozel uniler olmucak olay bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ingilizce bilmen önemli okul ismi etkili diploma, not ortalaması soran az Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 turkiyede mi is arasam napsam lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 üni ismi önemli. not ortalaması yüksekte önemli işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Senin tecrubelerin sanadir arkadasim. Ben oyle gordum, oyle yasadim, oyle diyorum. Senin girecegin herhangi bir universitenin yurtdisinda bilinme ihtimali cok dusuk, ozellikle firmalar acisindan. Buna karsilik 3.5/4 her yerde ayni seyi ifade ediyor. TR'de de herkes bir yerlere geliyor, cabalayinca merak etme. Nice 9 Eylul mezunu var cevremde, ODTU'lulerle beraber calisiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 9 eylül çok kral öyle deme. sdfs nefret ediyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trix Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ben de 3 ay yabancı bankada staj yapınca g.tüm kalktı gittim Goldman&Sachs'a application yaptım ama ortalama yerlerde işte. Reddedilse de rahatlasam, hala received, under review falan filan diyor ya. Okuldakilerin gazına geldik işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 herşey güzelde Türkçe okuyup erasmusa gidince hangi ülkelere gidebileceğinin farkındasın değil mi ? genelde Türkçe okuyan bölümlere abuk subuk ülkeler çıkıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 erasmus dediğiniz şey, yurt dışında parti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 dreagloth said: erasmus dediğiniz şey, yurt dışında parti. +1 eauhea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Berkaycim, o sikko ozel unilerden sabancinin muhendislik fakulte uyelerine bi bak canim websitesinden. Uluslarasi iliskileri bilmiyorum, ama abd'de bircok iyi okulun admissions bolumu belli basli okullari biliyor, bizim cs ve muhendislige her sene 1-2ser kisi geliyor, okullar ya bilkent ya sabanci. Hocalara da cok bagli oluyor, x unisinden Adam alip memnun kalan hoca o uniyi seciyor tekrar vs. Yani ozellikle yurtidisinda yuksek dusunuyorsan guzel ve yurtdisina adam gonderen okul tercihin olmali bence. Benim sana onerim elinden gelebilecek her seyi yapman, bu da ingilizce bolum + yan dal + iyi not ortalamasi oluyor, yapamaman icin de hicbir sebep yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 peki ben de bi çift soru sorayım, çift anadalla mezun olunca çift diploma alınıyor peki yan dalla birlikte mezun olunca elimizdeki diploma nası bişeye benzer? diğer sorum da şu; çift anadal veya yandala başvurmak için sanırım en az 3. en fazla 5. dönemin sonunda(ya da başında) olmak gerekiyor. Eh, 3.dönemin sonunda bu programa geçip kalan 5 dönemi böyle okumak var bi de 5.dönemin sonunda geçip 3 dönem böyle okumak var. Bu zaman aralığının başında veya sonunda olaya girişmenin farkı nedir? Geç girişen adam erkenden girişen adamla aynı sürede aynı nitelikte mezun olabilir mi? (nitelik dediğim kağıt üstünde nitelik, teorik olarak) yoksa okulun uzaması mı gerekir vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Diplomada mezun oldugun bolumde ikisi de yaziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar