Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingilizce diploma mı?yan dal vs.ile süslenmiş iyi not ortalamalı bi Türkçe diploma mı?

aslasl

Öne çıkan mesajlar

Uluslararası ilişkiler okuyacağım ama eğitim dilime karar veremiyorum.Türkçe okursam not ortalamamı daha yüksek tutarım ve yandal,erasmus gibi fırsatlardan faydalanabilirm.Ama İngilizce diplomanın geçerliliğinin daha fazla olduğunu duyuyorum.Hangisi daha mantıklı acaba?Fikri olan ??
Sosyal ağlarda paylaş

hangi üniversitelerden bahsediyorsun?
genel bir cevap olarak iyi olan üniversitenin diploması derim.

ingilizcenin çok iyi olamayacağından çekinerek ingilizce derslerde iyi not ortalaması yapamayabilirim diyosun ve türkçe okursam ortalamam iyi olur erasmusa falan giderim diyosun. Burda bir çelişki yok mu peki?

Türkçe okumak her türlü daha iyi olsa da okumak istediğin bölümün iyisinin ingilizce olacağı aşikardır (yani iyi okulda ingilizcedir veyahut aynı okulda iki tane varsa ing. olanı daha iyidir -genelde.)

Haa ama mesela Ankara Üniversitesi'ni kazanacaksan hiç düşünme git orda oku ingilizce eğitimi nabacan derim

edit: ingilizce diplomanın geçerliliği en çok eve gelen misafirler, gittiğin bakkal çakkal ve akrabalar karşısındadır heralde lol
Sosyal ağlarda paylaş

Senin tecrubelerin sanadir arkadasim. Ben oyle gordum, oyle yasadim, oyle diyorum.

Senin girecegin herhangi bir universitenin yurtdisinda bilinme ihtimali cok dusuk, ozellikle firmalar acisindan. Buna karsilik 3.5/4 her yerde ayni seyi ifade ediyor.

TR'de de herkes bir yerlere geliyor, cabalayinca merak etme. Nice 9 Eylul mezunu var cevremde, ODTU'lulerle beraber calisiyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Berkaycim, o sikko ozel unilerden sabancinin muhendislik fakulte uyelerine bi bak canim websitesinden.

Uluslarasi iliskileri bilmiyorum, ama abd'de bircok iyi okulun admissions bolumu belli basli okullari biliyor, bizim cs ve muhendislige her sene 1-2ser kisi geliyor, okullar ya bilkent ya sabanci. Hocalara da cok bagli oluyor, x unisinden Adam alip memnun kalan hoca o uniyi seciyor tekrar vs. Yani ozellikle yurtidisinda yuksek dusunuyorsan guzel ve yurtdisina adam gonderen okul tercihin olmali bence.

Benim sana onerim elinden gelebilecek her seyi yapman, bu da ingilizce bolum + yan dal + iyi not ortalamasi oluyor, yapamaman icin de hicbir sebep yok.
Sosyal ağlarda paylaş

peki ben de bi çift soru sorayım, çift anadalla mezun olunca çift diploma alınıyor peki yan dalla birlikte mezun olunca elimizdeki diploma nası bişeye benzer?

diğer sorum da şu; çift anadal veya yandala başvurmak için sanırım en az 3. en fazla 5. dönemin sonunda(ya da başında) olmak gerekiyor. Eh, 3.dönemin sonunda bu programa geçip kalan 5 dönemi böyle okumak var bi de 5.dönemin sonunda geçip 3 dönem böyle okumak var. Bu zaman aralığının başında veya sonunda olaya girişmenin farkı nedir? Geç girişen adam erkenden girişen adamla aynı sürede aynı nitelikte mezun olabilir mi? (nitelik dediğim kağıt üstünde nitelik, teorik olarak) yoksa okulun uzaması mı gerekir vs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...