Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP sitesinde arama yapma problemi

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

SpiderS_DangeR said:

Benim yapmaya çalıştığım şey user aratmak istediği diziyi/filmi girdiğinde divxplanet.com'da aratılmış olarak firefox(default browser) sayfası olarak açmak

eger kendi sayfan icinde degilde divxplanet acilsin istiyosan,
http://docs.jquery.com/Ajax/jQuery.post

Eger icerigi parse edip gostermek istiyosan, perl ile 20 satir kod, eger tum datayi cekip isleyip download linkleriyle tamamen farrkli bi tasarimda gostermek istiyosan, 100 satirlik perl kodu yine..

tabii dogru olan ilk cozum, digerleri hos degil ve kolayca banlenebilirsin.. jquery ile kolayca halledersin

edit : proframi java ile yazdigini gormemisim, javada post yapabilen bi library ile halledersin yukarda da sanirim verilmis.
Sosyal ağlarda paylaş

data post olayını hallettim de bana bu html kodu olarak dönüyor, onu link olarak kullancıya göstermeyi beceremedim. Bende şey yapıyorum o html linkindeki arama sonucu linklerini bir şekilde alıp kullanıcıya program arayüzüyle sunup o linkte tıkladığında direk altyazınun bulunduğu sayfanın açılmasını sağlıyorum ama o dediğim ilk olayı bir türlü beceremedim
Sosyal ağlarda paylaş

google'da java html parser diye aratirsan pek cok sonuc bulursun.

baslarken insan yapmak istedigi programlardan baska pek birseye odaklanmak istemez ama, yazilimla ilgili terimlere kendini asina etmen lazim. bir java kitabi al, biran once bastan sona kadar oku, en azindan internette arama yapabilecek seviyeye gelirsen cok daha hizli ogrenirsin
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR said:

data post olayını hallettim de bana bu html kodu olarak dönüyor, onu link olarak kullancıya göstermeyi beceremedim.

URL olarak dönmesi zaten mümkün değil çünkü post request'i yaparken kullandığın URL gözüküyor browser'da. Yani sayfanın URL'ini zaten biliyorsun.

Edit: Mozilla'nın API'sini kullanarak çözebilirsin aslında: https://developer.mozilla.org/index.php?title=En/Code_snippets/Post_data_to_window Ama Java'dan ulaşmak kolay mıdır bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

java da hobi olarak basladigim yarim kalan bi proje var bayagi bisiyi yapmistim, devam edecek zaman bulamadim bak ilerlersen onu yap.

server-client bazli calisan bi yazilimda olur ama bu agir olabilir, ki bana agir gelmisti, client web bazli yapmistim bende o daha kolay, ama abuse etmeside daha kolay insanlarin. Gerci projenin kendisinde de abuse vardi o ayri.. Client, web serverla XML uzerinden haberlesiyor, iste query yolluyosun search yapip clientda gosteriyosun.. Buraya kadar normal altyazi arama gibi sadece program kullanmis oluyosun ve cok hizli arayip indirebiliyosun. Hatta ileri versiyonlarda sunuda dusunuyodum, filmide gosteriyosun sectigin onaysiz altyaziyla birlikte otomatik oynatiyo, uyusuyosa cekiyosun o ayni klasore ayni isimle kaydediyo vs.

Tabii ilk db ni soyle olusturucan, bi kac tane buyuk altyazi sitesinin db sini cekip kendi altyapina isliceksin, dosyalarla birlikte. Bunlar onaylanmamis altyazilar olucak. Search yapildiginda javanin icinde gostericek tikladiginda cekicek.. Altyazilrin onayli olmasi icin bi grup gonullun olucak her altyazi sitesinde oldugu gibi, film ve altyazi eslicekler. Yalniz esleme soyle olucak, adam filmi gostericek programa browse ile, sonra altyaziyi ya kendi bilgisyarindan ya da halihazirda db deki bir altyaziyi gostericek. Bunun CRC kodu ile MD5 sum ini alicak db ye girecek ve eslicek. Bunlar her film icin unique oldugundan, baskasi altyazi ararken soyle ariccak. Arayan kiside elindeki filmi gostericek hic bisi yazmadan, sumlar uyusuyosa o altyaziyi getirecek. Boylece %100 uyumlu altyazi cikacak. Yani ornegin Matrix yazdiginda 30 tane altyazi arasindan secmek zorundasin normalde, frame ratelerle, sunun relase i falan ugraasmican, eger onayli ise
%100 dogru oluyor ve sadece o formattaki o release icin altyazi getiriyor, bu da genelde her dil icin bi tane oluyo zaten. Bayagi guzel bi sistemde, iste oturup yazilmasi gerek.

Abuse kismi ise su, olay %100 verimli calisiyorda, baskalarida senin altyapini kolayca somurebilir.

Zamanla onaylilar cogalicak, artik altyazi arama donemi kapanicak. Filmi goster %100 uyumlusunu getirsin, hatta gelistir sistemi goster, o otomatik default dilde ceksin ayni klaasore koysun ayni isimle vs herseyi ayarlasin.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Banlamak isteyen jdownloader'i da banlar, 3rd party yazilimlari da. Banlanmak istemeyen de oturur ugrasir kendini browser gibi gosterir banlanmaz.

Iki ucu var olayin.

curl olayı var mı javaya tam (hiç aslında) hakim değilim vardır benzer zımbırtı zirzoplar her yerde olduğu gibi ama web sunucusu bazlı yapılsa bile banlanamaz yeterli kaynak olduktan sonra.

bkz otomatik proxy destekli fetch sunucusu her seferinde farklı ip'den alıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

java da hobi olarak basladigim yarim kalan bi proje var bayagi bisiyi yapmistim, devam edecek zaman bulamadim bak ilerlersen onu yap.

server-client bazli calisan bi yazilimda olur ama bu agir olabilir, ki bana agir gelmisti, client web bazli yapmistim bende o daha kolay, ama abuse etmeside daha kolay insanlarin. Gerci projenin kendisinde de abuse vardi o ayri.. Client, web serverla XML uzerinden haberlesiyor, iste query yolluyosun search yapip clientda gosteriyosun.. Buraya kadar normal altyazi arama gibi sadece program kullanmis oluyosun ve cok hizli arayip indirebiliyosun. Hatta ileri versiyonlarda sunuda dusunuyodum, filmide gosteriyosun sectigin onaysiz altyaziyla birlikte otomatik oynatiyo, uyusuyosa cekiyosun o ayni klasore ayni isimle kaydediyo vs.

Tabii ilk db ni soyle olusturucan, bi kac tane buyuk altyazi sitesinin db sini cekip kendi altyapina isliceksin, dosyalarla birlikte. Bunlar onaylanmamis altyazilar olucak. Search yapildiginda javanin icinde gostericek tikladiginda cekicek.. Altyazilrin onayli olmasi icin bi grup gonullun olucak her altyazi sitesinde oldugu gibi, film ve altyazi eslicekler. Yalniz esleme soyle olucak, adam filmi gostericek programa browse ile, sonra altyaziyi ya kendi bilgisyarindan ya da halihazirda db deki bir altyaziyi gostericek. Bunun CRC kodu ile MD5 sum ini alicak db ye girecek ve eslicek. Bunlar her film icin unique oldugundan, baskasi altyazi ararken soyle ariccak. Arayan kiside elindeki filmi gostericek hic bisi yazmadan, sumlar uyusuyosa o altyaziyi getirecek. Boylece %100 uyumlu altyazi cikacak. Yani ornegin Matrix yazdiginda 30 tane altyazi arasindan secmek zorundasin normalde, frame ratelerle, sunun relase i falan ugraasmican, eger onayli ise
%100 dogru oluyor ve sadece o formattaki o release icin altyazi getiriyor, bu da genelde her dil icin bi tane oluyo zaten. Bayagi guzel bi sistemde, iste oturup yazilmasi gerek.

Abuse kismi ise su, olay %100 verimli calisiyorda, baskalarida senin altyapini kolayca somurebilir.

Zamanla onaylilar cogalicak, artik altyazi arama donemi kapanicak. Filmi goster %100 uyumlusunu getirsin, hatta gelistir sistemi goster, o otomatik default dilde ceksin ayni klaasore koysun ayni isimle vs herseyi ayarlasin.

fikir çok güzel abuse kısmı da biraz uğraşarak aşılabilir ama:

nereden para getirecek proje ?

abi abuse konusunda kapalı kaynak kodu ile yapılmıyor mu program, iletişim kurduğu sunucu ile arasında bir tür şifreleme koyarsın verileri çekmesi için. en basit örneği o an unixtime kaç ise şifre ona göre saate göre belirli bir sayı ile topla ve o sayı 90- 90+ sayı aralığında ise onay verir. login olur mesela 5 dk geçerli bir şifre alır, sunucudan çekemez bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

maddi amacli bi proje degildi, hobi projesiydi, beles olucakti bitirseydim, ama iste server tarafini webde tuttugun zaman, millet websitesi yapip senin XML ini vs bile kullanabilir, yani dataya erismek kolay oldukca, server-client calisan bisi olsa, en azindan bi cok seyi elerdin otomatik. abuse olayi senin web sunucunun kaynaklarinin baskalari tarafindan programdan bagimsiz somurulmesi sadece.. belki yine bitiririm belli olmaz XML sistemi hazir, download sistemi hazirdi, MD5 alma kismida hazirdi, iste bug fixler, susleyip puslemeler vs daha %30-40 is vardi ustunde ilk versiyon icin.

weble arana sifreleme koysanda o da cozulur, sonucta java, java decompile ediliyo, obfuscate etsende obfuscate edilmis koddan programi cozen arkadaslarim var, yani tabii yapilirdi onlarda sonucta sadece zorlastirirdi biraz..
Sosyal ağlarda paylaş

kolay..

depresyona giriyosun, seyederim isi diyip performansini dusuruyosun, geri kalan zamanda oyun oynuyosun, muzik dinliyosun, film izliyosun, kendi projelerine bakiyosun. sonra depresyondan cikip eski surece devam ediyosun.

duzenli bi sekilde yaptiginda bunu, onemli dizileri bolumu bolumune yakalamis oluyosun, ornegin 40 bolum izlemedin, 40 bolum izliyon 1 haftada, sonra 40 bolum daha izlemiyosun vs gibi.

oyun dersen populer cikmis oyunlari takip etmis oluyosun.

kendi projen dersende tamamlaniyo duzenli yaparsan.. ama duzenli depresyona girmek isin anahtari, duzenli girmessen yarim kalan seyler oluyo bi dahada suratina bakmiyosun..

yani depresyonda kararlilik onemli eheuhueeuh..

depresyonu illa tibbi anlamda alma tabii, cokuntu, halsizlik kusma basagrisi vs gibi alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye abi imece usulu IT islerinin yapildigi yer normal yani heryerde oyle, Turkiye'deysen en az 3-4 kisinin yaptigi bildigi isi yapicaksin, ingiliz anahtari bizim sektor mubarek.. ornegin Turkiye'de cogu buyuk projenin sys admini yoktur, yazilimcilar bakar o ise, cunku ek para abi euheuh..

eidt:ingiliz anahtari ne yahu, isvicre cakisi dicektim. bizim sektorde isvicre cakisi olman gerekiyo yani, istedigin uzmanlastigin isi yaptirmazlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de İngiliz anahtarına bir anlam vermeye çalışıyodum. :D

SpiderS_DangeR said:

auhaua olmuyo valla, bak girin divxplanet.com'da altyazı aramaya url olarak arama bilmemne php falan görünüyo. Arkadaş o linki nasıl şeyetti bilmiyrum sdfgsd

Nası olmuyor aldırma elime railgun'ımı...

http://divxplanet.com/index.php?page=arama&arama=matrix
http://divxplanet.com/index.php?page=arama&arama=Inglourious%20Basterds
http://divxplanet.com/index.php?page=arama&arama=The%20Hangover
http://divxplanet.com/index.php?page=arama&arama=The%20Big%20Bang%20Theory
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...