Wispy Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Şimdi 6 ay sonra grad için başvuru yapmayı düşünüyorum boğaziçine. ALES'e giresim de pek yok nedense. GRE'ye giricem sanırım. Son 1 senede girmiş birileri varsa bilgi verebilir mi diye soracaktım. Hazırlık için kaliteli kaynak var mı ? verbaldan 500 alıcak kadar da kelime ezberlemeyi gözüme kestirdim. Quantitative çok dert değil mühendis adamız : ) Ona göre yardım edin please. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ales daha kolay degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 GRE ile Boğaziçi nalaka bu arada? Türkiye' de geçerliliği var mı GRE nin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Bogazici GRE kabul ediyor da verbal istemezler zaten buyuk ihtimal, sadece quantitative sonucu isterler. Sen nerden ne mezunusun, hangi bolume basvuruyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 double post. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 amaçsız bir soru olacak da sorayım yine de merak ettim. ALES yerine GRE ye girmenin ne gibi bir faydası, avantajı oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 TR'de sadece Bogazicine ve yurt disinda bir kac universiteye basvuracaksa ALES'e girmesine gerek kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Wispy said: Şimdi 6 ay sonra grad için başvuru yapmayı düşünüyorum boğaziçine. ALES'e giresim de pek yok nedense. GRE'ye giricem sanırım. Son 1 senede girmiş birileri varsa bilgi verebilir mi diye soracaktım. Hazırlık için kaliteli kaynak var mı ? verbaldan 500 alıcak kadar da kelime ezberlemeyi gözüme kestirdim. Quantitative çok dert değil mühendis adamız : ) Ona göre yardım edin please.abi ales nedir hicbir fikrim yoktu, ilk defa sinavda gordum ve bir onceki gece dirty'deydim (hatta umur az kalsin sinava girmemeye ikna edecekti sdfaf) ve turkiye 209. su olmusum, boyle komik bi sinav. GRE icin hem para vereceksin, hem de verbali istedigin kadar ezberle 500 almak cok cok cok cok zor. quantitative den 800 u cakarsin da gerek yok yani bence ales varken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 hicbisey anlamadim bu durumdan ben. alesin nasil oldugunu bilmiyorum. grede bogazici neden verbala baksin ki 500 yapmaya kasican? verbala bakmicaksa sadece quant icin greye girsen, okul neden gre sonucuna baksin? aleste olmayan bolumler varsa onlarin denkligi nasil olucak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Ben bilkent endüstri mezunuyum. Boun Eng&Tech Management'a başvurmayı düşünüyorum. GRE kabul ediyorlar bildiğim kadarıyla. Quantitative'i daha kolay GRE'nin. 1 senedir mühendislikle, sayısalla ilgili hiçbirşey yapmadım, çoğu şeyi unutmuşumdur diye kasmak istemiyorum ALES'e. Verbal için de hedef koydum işte kendime 200 yapmak istemiyorum ama iplediğini de sanmıyorum okulun biraz boş bir hedef olabilir kabul ediyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 abi bak ne diyorum, universite 4'te girdim, tamam ben matematik okudum ama number theory sormuyorlar sonucta, kucuge bol buyukle carp tadinda hep sorular, hayatimda ilk defa sinavda gordum ales neymis ne degilmis 209. olmusum ki sinava oylesine girmstim anlasilacagi uzere zaten yurtdisi hedefledigimden. gre falan kasilir mi abi o yuzden sen deli misin :) ha bir yandan yurtdisi basvurucam 2 sinava girmeyeyim diyorsan o ayri tabi bi de tubitak bursu zart zurt icin de ales gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Abi türev integral falan sormuyorlar mı ales'te ? Hepsine bakmam lazım benim şu anda. GRE için öyle dil ki, lise matematiğinden kolay olması lazım. O kadar müğendis olduk. Ünide hep A aldığım derslerden zerre birşey hatırlamıyorum ya, bende bir sorun mu var(aptallaştım mı), eğitim sisteminin hatası mı bu yoksa tamamen normal mi. Son 1 senedir yaptığım en karmaşık işlem bölmeydi şu son 17 ayda. Hayattan soğudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 hahah ne turevi ne integrali abi, LGS matematigi daha kolay ALES matematiginden, al benim girdigim senenin sorulari http://www.sinavonline.net/les/ALES2008Sonbahar_Sayisal_Sorular.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Aaaabiii bu ne şaka mı sdfg. Üni mezunu adama yapılır mı bu sınav, neyi ölçüyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 evet wispy cim baştan beri bunu demeye çalışıyoruz aslında. GRE dediğin sınav baba bi sınav. ALES dediğinse beleşin beleşinin beleşi bi sınav. biraz mantık yürütebilen ve 4 işleme hakim olan herkes çok sağlam bir puan alır ALES ten. Yani zaman açısından, hem de açık ara farkla: GRE' ye çalışmak > ALES' e çalışmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Herkese teşekkür ediyorum o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Biz teşekkür ederiz. GRE konusunda başka sorun olursa çekinmeden sorabilirsin. Mesela verbal için Hindistanlıların bir yöntemi var. Resimlerle çalışarak ve benzetmeler yaparak hatırlıyorlar. Mesela chavel Fransızca'da at demek. Şovalye'nin üzerine bindiği şeyden akıllarında tutuyorlar, 600 ve üstü çakıyorlar GRE'de verbalda bu yöntemle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 e kelimeler (bi sürü) zaten bişeye benzetilmeden veya kökünü gövdesini düşünerekten öğrenilmeden nasıl alınır ki başka türlü belleğe :p çok ekstrem bi yöntemmiş gibi dedin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Penthesilea said: Wispy said: Şimdi 6 ay sonra grad için başvuru yapmayı düşünüyorum boğaziçine. ALES'e giresim de pek yok nedense. GRE'ye giricem sanırım. Son 1 senede girmiş birileri varsa bilgi verebilir mi diye soracaktım. Hazırlık için kaliteli kaynak var mı ? verbaldan 500 alıcak kadar da kelime ezberlemeyi gözüme kestirdim. Quantitative çok dert değil mühendis adamız : ) Ona göre yardım edin please.abi ales nedir hicbir fikrim yoktu, ilk defa sinavda gordum ve bir onceki gece dirty'deydim (hatta umur az kalsin sinava girmemeye ikna edecekti sdfaf) ve turkiye 209. su olmusum, boyle komik bi sinav. GRE icin hem para vereceksin, hem de verbali istedigin kadar ezberle 500 almak cok cok cok cok zor. quantitative den 800 u cakarsin da gerek yok yani bence ales varken. ah 209uncu mu oldun yeterisz ben 110uncu oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Olan var, olamayan var, ayip boyle ulu orta soylenmez 209 110 falan... Hani yapamayip uzulenler olur ondan sonra, kendilerini salak sanirlar... GRE ile ALES'in arasindaki farki zorluk olarak gormemek gerek; mantalite farki var. ALES'te sana 80 (mat) soru soruyolar ve 90 dakika veriyorlar; GRE'de sana soru basina 1.5 dakika veriyorlar. Oturup dusunebiliyorsun. ALES'te hiz cok onemli ve ne olursa olsun Turkce sorulari senin puanini etkiliyor. Hatta MAT1 ile Turkce'nin agirligi sayisalda bile ayni. MAT2 sadece ekstra puan getiriyor. Halbuki GRE'de verbal puaninin, sayisal puanina etkisi olmuyor. Bu su demek, GRE'den 800 alip Bahcesehir Uni'den burs alabilirsin ama ALES'in mat kismini tam yapip alamazsin. Ha butun bunlara ek olarak bir de dil kismi var. Eger terimleri Ingilizce ogrenmissen, inan bana ALES'e girmek istemezsin. Turkce gormussen de GRE seni uzebilir. GRE'de herkes 800 yapacak diye bir kaide yok, ayni ALES'te herkesin 209. veya 110. olamayacagi gibi. Sanssizsan cok guzel patlayabilirsin mesela. ALES'te onune kirislerle ilgili soru gelir, formul veya kural aklina gelmez yapamazsin.. GRE'de cakal soruya denk gelirsin, yanlis cevaba sazan gibi atlarsin.. Yurtdisina grad.'a basvuracaksan, universiteler verbal'ina da bakacaktir. Bu isin en "kesin" cozumu oturup latin koklerini ezberlemektir ama 6 ay bu ise yetmeyebilir. Kestirme yontem olarak Prawler'in soyledigi epey mantikli, Hintlileri sevmezdim zaten.. Tum bunlari soyledikten sonra belirtmeliyim ki bence GRE cok daha kolaydi. ALES'te hakkaten ter doktum. Sorular cok sacma ve yanlisti: Herhangi bir sey olcecek yetkinlige sahip degillerdi ve sadece hamalliktan ibaretti. Ciktiktan sonra kendimi hesap makinasi gibi hissettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Prawler said: Biz teşekkür ederiz. GRE konusunda başka sorun olursa çekinmeden sorabilirsin. Mesela verbal için Hindistanlıların bir yöntemi var. Resimlerle çalışarak ve benzetmeler yaparak hatırlıyorlar. Mesela chavel Fransızca'da at demek. Şovalye'nin üzerine bindiği şeyden akıllarında tutuyorlar, 600 ve üstü çakıyorlar GRE'de verbalda bu yöntemle. MELİK SAFİ DUYAR http://images.gittigidiyor.com/1864/Mega-Hafiza-Ingilizce-Teknikleri__18645132_0.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Prawler said: Biz teşekkür ederiz. GRE konusunda başka sorun olursa çekinmeden sorabilirsin. Mesela verbal için Hindistanlıların bir yöntemi var. Resimlerle çalışarak ve benzetmeler yaparak hatırlıyorlar. Mesela chavel Fransızca'da at demek. Şovalye'nin üzerine bindiği şeyden akıllarında tutuyorlar, 600 ve üstü çakıyorlar GRE'de verbalda bu yöntemle. ondan sonra derste gelip hocanin dediklerini anlamayip ebek gubek sorular soruyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 GRE'nin verbal'ı da harbiden adamın canından bezdirir yani. hayatımda hic duymadıgım ve muhtemelen de duymayacagım sacma sapan kelimeleri ilk orda gordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Aralık 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2009 en yakın gre ne zaman ya da periyodik olarak yapılıyor mu??? nerelerden bilgi alabilirim??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2009 http://www.ets.org/gre/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar