Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

08 ve 09 girişliler arasında not sistemi farkı

yav

Öne çıkan mesajlar

dilekçe için teşekkür ederim.kopyaladım dekanlığa perşembe günü vermeyi düşünüyorum.2009 girişli olup ders muafiyeti alıp 2.,3. sınıfa gidenler bu sistemle yandılar o zaman.aynen benim gibi:(
işin kötü yanı ben hazırlık okumuştum daha önce hemde egede bunu muaf saymadılar sınava girceksin yada hazırlık okucaksın demişti yabancı diller başkan yardımcısıyla konuşmuştum oda yeni yönetmelikten bahsetmişti hazırlıktan muaf edemeyiz demişti.allahtan hazırlığı tekrar okumadım. yani anlayacağın hep bi engel çıktı bu sene bakalım hayırlısı.1.sınıflarla hiç derse girmediğimden de hiç tanıdığımda olmadığından hiç haberim yoktu böyle birşeyden.berbat bi olay bizde gerçekten notlar çok düşük çünkü dersler inanılmaz zor.fizik bölümü öss puanıyla girilebilcek bi bölüm değil cesareti olanın girebileceği bi bölüm.60 baraj gelince hiç cesaretim kaldı diyemicem.çünkü sınıftakiler 60 notu bb olarak kabullenmişler.ben cc olarak kabullenemicem.
Sosyal ağlarda paylaş

fen fak.dekan yardımcısının yazısını kopyalıyorum buraya.
Yeni yönetmeliğe göre çan eğrisinin uygulanıp uygulanmayacağı kararı Rektörlüğümüzce Fakültelere bırakılmıştı. Bizim Fakültemiz, yeni yönetmelikte yer alan tablo 2'deki not aralıklarına karşılık gelen harf notlarının uygulanmasını benimsedi. Dolayısı ile bu yıl girişlilere çan eğrisi uygulanmayacak. Diğerleri ise hangi yönetmelikle başladılarsa mezun olana dek o yönetmeliğin koşulları onlara uygulanacak. Öğrenci işleri daire başkanlığı sayfasında her iki yönetmelik te var. Bunları alıp incelerseniz farkları daha iyi görebilirsiniz.

Ek olarak, herhangi bir sınıftaki öğrenci sayısına bağlı olarak çan eğrisi uygulanıyor. Öğrenci sayısı az ise çan eğrisi uygulanmıyor. Bu sayı çan eğrisi uygulanan sınıflarda 29 öğrenci. 29'dan çok sayıda öğrenci sınava girmişse bu durumda çan eğrisi uygulanıyor.

yani anlayacağın problem rektörlükle değil dekanlıkla halledilcek.çünkü rektörlük dekanlıklara bırakmış seçimi.
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar çabuk cevap yazmışlar (ne yazısı o dilekçeye yanıt değil mi mailleştin mi naptın adamla?!)

vay anasına bak sen şu işe. biz gittik fakülte bilmemne sekreteriyle konuşmaya derdimizi anlatalım yol göstersin hani dilekçe yazın desin falan diye. adam bize kendilerinin zaten yapabileceği bişey olmadığını rektörlüğün kararı olduğunu söyleyip üstüne bi de hangi akla hizmet bilmiyorum bizim yaptığımız işin saçma olduğunu herkes kafasına göre bişeyi değiştirmek isterse ülkede anarşi çıkacağını falan filan yani EPEY bi saçmalamıştı. Çok önemli bi adam olmasa gerek de anlamamıştım bizi anlamayışını. NEyse madem

ben fakülteyi toparlayayım iyicene o zaman. bugün arkadaşın kızarkadaşı varmış edebiyat fakültesinden onla da konuştum onun da dilekçe vermesini sağlayacaktım (gene yapacam gerçi) ama işin dekanlıkta olup bittiğini bilmiyodum

gerçi bürokratik açıdan bi boşluk var okulda resmen kim naptığını bilmiyor gibi bişey zaten bu not olaylarını da kimse duyurmadı biz dönemce öğrenci işlerini bastıydık orda açıkladılar

dediler önce herkes 60 almak zorunda, üstünden 10 gün geçti geçmedi 09 girişliler böyle böyle diye biyerlerden bi şekilde duyduk

bi karmaşıklık var genel olarak kimse notları girememiş sisteme vizelerden sonra bunu da 3.sınıftan birinden duydum

ne saçma işler ya -.-'

hiç anlamıyorum bu yeni yönetmelikleri zaten, 60 yıllık üniverstesin lan sen kalıbından utan 60 senedir sabit bir sistem oturtamadın mı :o
Sosyal ağlarda paylaş

sözüm ona en adil sistem bağıl sistemmiş öyle deniyormuş.peki neden değiştirdiler en adili buysa anlayamadım!
bu arada kopyaladığım yazı dilekçeye gelen cevap değil mesaja gelen cevap.
ben dekana da mail attım umarım cevap gelir.dilekçemi vermedim henüz.dekandan gelecek mesajı beklıyorum.sanırım herşey dekanlıkta bitio.acaba rektörlüğe de mi dilekçe göndersek.
acayip sinir oldum şu sisteme egeyi bırakamamda burslu okuyorum bursum kesilir resmen kelepçelendim diyebilirim.inşallah hayırlısı güzel bir haber alırız.
Sosyal ağlarda paylaş

fen fak.dekanına mail attım.maili okumuş ve benim olmadığım bi derste (keşke olsaymışım )sınıfa gelip beni sormuş.elinden gelecek bişey olmadığını tüm 2009 girişliler için bu sistemi fakülte kurulunun kabul ettiğini ve onayladığını söylemiş,arkadaşlar söylediler bana.60 baraj kesin uygulancak yani.işe bak ya dekanım bile yardımcı olamıyor iş fakülte kurulunun elinde.onlara mı ulaşsak ne yapsak bilmiyorum ki.bu arada yatay geçişle gelenlere de dikey geçişle gelenlere de 60 baraj varmış,tüm 2009lulara anlıcağınız.

aslında kurul toplandığı zaman yeni bir karar alabilir diye düşünüyorum en azından arasınıftan ders alanlar için bi düzenleme yapılabilir .finallerime çalışamaz oldum isteksizim.
Sosyal ağlarda paylaş

:( Sen kendi fakülteni organize et iletişim kur bilinç oluştur yapabileceğin kadar şimdilik vakti gelince mahkemeye de vereceğiz elbette. O iş de uzun sürermiş gerçi ama her şeyi denicez napalım.

Bu arada ilk defa babamlara anlattım olayı (9'unda vermişim dilekçeyi) rektör candeğer hanım babamın üniversiteden sınıf arkadaşı çıktı :P Burdan bize ekmek çıkar mı bilmiyorum da cevabı gelsin bi konuşuruz olmazsa vs. dedi.

Ya eğer bu yönetim işlerini halleden adamlarda akıl fikir varsa bu mevzuyu düzeltirler bilemiyorum

Eylem vs. de düzenleyebiliriz iyice yokuşa sürerlerse :S
Sosyal ağlarda paylaş

Fakülte Kurulu toplandığı zaman bu talep gerekli açık ve net bilgilerle önlerine sunulduğu zaman,yeni yönetmeliğe ek düzenlemeler getirebilirler.Açıkçası ipler Fakülte Kurulunun elinde ve en önemli şey bu talebin kurulda görüşülmesini sağlamak.Kurula sunulan talepte ise yükseklisans başvurusunda bizimle aynı yıl mezun olmuş bizden düşük not almış olanların gerisinde kalacağımız kesinlikle bildirilmeli.Ham puan 60 notla onlara BB bize CC bu nasıl bir adalet.ben 2.sınıfım, 80 kişilik sınıfta 3-4 kişi 2009 girişli.Bu yönetmelik resmen siz yüksek lisans yapamazsınız diyor.Adil bir yüksek lisans sıralaması için 2 yıl beklicekmiyim ben.TEV'den burs almasaydım bırakıp össye tekrardan gircektim elim kolum bağlandı.
Sosyal ağlarda paylaş

60 ham nota CC , bağıl sistemsen BB. Bu ne demek şu demek: Almış olduğumuz tüm derslere bunu genellersek ortalamada sıralamanın ne kadar altında kalacağımız açık bi şekilde ortada,yeni sistemde 2.00 AGNO , bağıl sistemde yaklaşık 3.00 AGNO 'ya eşdeğer demek.Sanırım Şaka yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Fen Fakültesi Dekanı öğrenci yanlısı çok iyi bir hocamız,randevu falan almadan görüşülebiliyor.Hatta bizim sınıfın diğer grubunun da dersine giriyor.2.dönem bende ders alıcam kendisinden.Herşeyle de ilgileniyor zaten Fizikçi olduğu için daha da bi ilgileniyor.Ama diğer Fakülteleri inan hiç bilmiyorum.Ama herşey dekanda bitmiyor.Fakültenin bir kurulu var.Bu kurulda her bölümün başkanı ve bazı bölümlerden de 2-3 üye bulunuyor gerekli kararları onlar alıp düzenlemeleri de onlar yapıyorlar.Tabi bu kurulun başkanı da Dekan.
Yapılacak tek şey bu talebin kurul toplantısına girip önlerine gelmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

sen o dekanı ikna edebilirsin o zaman. ben bizim dekanın yüzünü bile görmedim tanımıyorum galiba

peşinde koşturmaya bak yahu napacan dokuz eylül'de allahın dağ başında güzelim bornovayı bırakıp. hiç bir şekilde olmazsa yapabileceğin bişey tabi ama pes etmesen iyi olur
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın bende 9 eylülde okumak asla istemem ama umarım mecbur kalmam.dağ başında ve çöl gibi.1 ay önce Kütüphanesine gitmiştim bin pişman oldum ne doğru düzgün bi çalışanı nede bi düzeni vardı aradığım kitabıda bulamamıştım.Kitap internette var görünüyor yerinde yok,birinin ödünç alıp almadığını bile bilmiyorlar çünkü bilgi alacakları sitemleri yok.zaten fotokopi çeken biri ilgileniyordu.1 saat gidiş 1 saat dönüş,olan 2 saatlik zamanıma olmuştu.Bunları da yaşadığım için düşündükçe Allahım inşallah oralara mecbur kalmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim sordum bugün öğ.işlerine noldu benim dilekçe diye, henüz cevap yokmuş fikir sormak için konu rektörlüğe taşınmış tarzı bir şeyler söyledi ilgili kişi. Ne zaman gelir cevabı 15 günü geçti çünkü falan dediysem de şu rektörden fikir belirtmelerini istemeleri hoşuma gitti ufaktan bi kıvılcım çaktı içimde olaylar lehimize gidebilir diye... Gene cevap gelince biz size ulaşırız yılbaşından sonra gelir muhtemelen vs. dedi.

Şimdi aslında gerekli yere 15 günde dilekçemi yanıtmalamadıklarına dair şikayette bulunabilirim ama yapmama gerek var mı bunu bilemedim

umarım her şey güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Dekanlıktan eve posta geldi,verdiğim dilekçe kurula alınmış ama malesef kurul olumsuz karar vermiş.2009 girişli herkese 60 barajı var hemde ham not olarak,üstüne bir kötü yanıda bu notları harf notuna çeviriyorlar.100 lük olarak kalsa amenna.Bu sistemden etkilenmemek için tüm derslerin AA yani 88 üstü gelmesi de şart, diğer türlü sistemden etkilenmek kaçınılmaz bunun başka çaresi de yok.Sinir bozucu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu konuyu up'lamak istemedim bi nane çıkmadığı için

bize de geldi dilekçe yanıtı, dekan beyler öğrenci işleri daire başkanlığına sormuşlar ve yazılı yanıt almışlar bu yanıta göre bişi yapılamazmış

dekan'a çıkalım konuşalım dedik bu dereceden sonra ne yapabiliriz hocam akıl verin bize böyle şey mi olur demek amacıyla.

adam hiç bişey yapamazsınız diye başladı biz konuşunca haklısınız ama işte realite böyle değil biz öğrenciyken 3 defa değişti sistemler diye devam etti

ben biraz daha zorlayınca, akademik hayatımı engelliyor bu durum ben ileride master'a kastıra başvururken önüme benden kötüler geçecek bıdıbıdı bişiyler söyledim

adam dedi sen bu kafayla mastera giremezsin zaten yok işte iyi öğrenciyi not sistemi belirlemez zaten öğrenci iyise kimse tutamaz vsvs. dedim senin gibi işte 90 üstü almadıkça her türlü öğrenciye kayan bi sistem bu böyle şey mi olur

yok dedi işte masterda not ortalaması biz %25 bakıyoruz ilerde değişir bıdıbıdı senin kafanı doldurman gerek vsvs

dedim madem farklıyız o zaman bize farklı sınav yapmanız gerekir ve 9 kişilik dönem olmamız gerekir vsvs.

yanımdaki arkadaşa döndü bak sen sakın bu elemanın peşine takılma var ya bu adam kolaya kaçmaya çalışıyor uyanık vs vs bişeyler dedi

baya hararetli ama efendi bi şekilde tartıştık.

adam tam ceo tipli böyle ağızı laf yapan birisi

bi ara haklısınız falan dedim adama, adama e tabi adamı boşuna hoca yapmıyorlar dedi zuaa dedim içimden

kısacası yapacak bişi yok yatay geçersem geçicem istanbul'a vs. geçemezsem öss'ye girerim.

ölürüm de eü'de harcamam hayatımı diyorum bakalım.

bak gene sinirlendim konuya yazınca
Sosyal ağlarda paylaş

entresan ya
cani niye kaldirir ki bi durum
dahada entresani butun hocalar ole mi veriyo notlari ya
yildizda kimi hoca can yapardi kimi yapmazdi
kimi mesela kafasina gore bazi notlari cana sokmazdi
yane bu arada canin kotu ozellgi wardir en azindan uhendislik icin imkansiz ya
aldigim 60 kusur dersin heralde ana 1 max 2 sinde can ortalamasi 50 ustu cikmistir
Sosyal ağlarda paylaş

sıkma canını boşver yapcak bişi yok elimizden geleni yaptık kurula bile girdik ama nafile çok çalışmak lazım allahtan bu dönem notlarım AA :) geldi yoksa acayip üzülürdüm ama bunun sonraki yılları var bakalım ne olcak.bu arada bu sistemin iyi yanı da CC ve üstü olan derslerini tekrardan alabiliosun haberin olsun.Mesela benim bilgisayar muafiyetten CC vermişlerdi seneye alıp AA yapabilirim :) yeni sistemin tek avantajı bu.başarılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Devokai, sen 70 demişsin ama sanırım dediğin bağıl not.biz ham nottan (mutlak not) bahsediyoruz baraj ham 60.bağıl 70 olsun oda iyi.bu dönem ham notu 40 olup bağıl sistemde CC ile geçen sınıf arkadaşım var şaka gibi:( yani ham 40 olan notu bağılda yani çanda 60-67 arasında bi nota dönüşmüş en az 20 puan artmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...