Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Parayı Kaldırdık Kardeşim"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Her zamanki gibi kıçımla gülüyorum böyle psikolojik savaş haberlerine.

Dünya medyasında bir parça onur olsaydı Güney Kore'yi yönetenlerin ik, ülkenin birleşmesi yönünde atılan her adımı nasıl gammazlamaya çalıştıklarını daha iyi görürdü.

Kore'de bugün açlık var evet, ama bu Güney tarafında.

Dalga geçmek için türlü çamurlar atılan Kuzey Kore, belki çok büyük refah içinde yaşatamıyor vatandaşlarını ama güneyde dilencilik yapıp sürünenlere iş ve ev veriyor, karınlarını doyuruyor, hem de onca ambargoya, yaptırıma rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum bu anlayışı da terk edin artık.

Bunun solculukla, sosyalistlikle ilgisi yok.

Kuzey Kore ilacını bile zar zor alıyor dışarıdan çünkü o medeni denilen ABD ve AB, ambargo koyuyor, nükleer programını bırakırsan ancak o zaman tahıl veririm diyor, insanları açlıkla tehdit ederek hakimiyet kurabileceğini sanıyor.

Düşünceniz ne olursa olsun bir ülke üzerinde bunca baskı varken o ülke her şeye rağmen ayakta durabiliyorsa dalga geçilecek taraf Kuzey Kore değildir.

Solcu olmak gerçekleri görmekle mümkündür ama gerçekleri görenler yalnız solcular değil birazcık onur sahibi olanlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz dalga geçiyorsun sanırım.

abd bile acıyıp adamlara buğday yardımı yapmıştı. insanlarını doyurmaktan aciz bir devlette yapacağın yorum "evet belki refah içerisinde yaşatamıyor"dan daha farklı olmalı.

ayrıca niye birleşmek istesin ki güney kore? komünistlerin sefil bıraktığı ülkeleri kurtarmanın maliyetinin yüksek olduğunu almanya'dan öğrendik.

kısaca, bırak allasen.
Sosyal ağlarda paylaş

huun, sen sadece ABD basından dinlediklerinle konuşuyorsun, ben Kuzey Kore'ye gitmiş sosyal demokratından sosyalistine onlarca adamla meseleyi tartıştım.

Kuzey Kore her sene gelin iki halk bölünmüş halde durmasın, sosyalist veya kapitalist hangi yoldan gideceklerde beraber karar versinler diyor. Güney tarafı bunun tartışılmasına bile fırsat tanımıyor, Kuzey Kore ile dostluk derneklerini kapatıyor.

ABD yardım yaptı demişsin sağolasın iyi güldürdün akşam doğru. Daha iki ay önce ABD savaş gemilerinin Kuzey Kore ticaret gemilerini taciz ettiği haberleri gündeme düşmüştü.

Ayrıca ABD o kadar yardımseverse bir zahmet açlıktan taşı kemirme noktasına getirdiği Afgan halkına yardım etsin. Böyle ucuz yardım etti numaralarıyla aklı başında hiç bir adamı kandıramazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

ülkeye girişin ve çıkışın hükümetin özel izne tabii olduğu bir devlette, halkın kapitalist ya da komünist düzenden birisini seçmeleri konusunda serbestlik olacağına da inanıyorsun yani.

buğday konusu gerçek, taciz konusunu bilmiyorum.

ayrıca sahip olduğunu iddia ettiği nükleer silahlar olmasa kimin umurunda ki kuzey kore?

ülkeye demişim, başkente olacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olanı söylüyorum sen varsayım yapıyorsun.

Bence de kimsenin umurunda olması lazım, ambargo koymaması lazım, milletlerin kaderini milletin kendisine bırakmak lazım.

Kabul edelim Kuzey Kore sadist bir liderin altında inim inim inliyor, ondan canım ABD yardım etmeye çalışıyor.

Ee sormazlar mı adama, Küba'ya niye hala ambargo uyguluyorsun, Chavez'e niye suikast düzenliyorsun, Allende'yi niye vahşice öldürdün, Türkiye'de aydınları niye katlettin.

Bütün dünya gördü Obama'yla birlikte ABD'de hiç bir şeyin değişmediğini, Felluce'de yapılan işkencele görüntülerine sansürü ben mi koydum?

Sosyalist olsun, islamcı olsun ne olursa olsun tahammülü yok bağımsız devletlere. Kuzey Kore için biçtiği rol de "Şer Ekseni olan 3 ülkeden birisi".
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır abi yok böyle bir şey, nereyi istersen orayı geziyorsun.

Senin bahsettiğin Kuzey Kore'nin ülke tanıtım amaçlı düzenlediği geziler, benim konuştuğum insanlar (Fikri Sağlar, Hasan Yalçın, Ercan Karakaş vs.) Kore Dostluk Derneği aracılığıyla gittikleri için gezilecek bölgeleri kendileri belirliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

doğrudur
atlas dergisi ekibi ile gitmişti bir tanıdığım
daha sonrada onalrdan etkilenip eski kore gazisi bir grup tanıdık
2side aynı duruma maruz kaldı.
neyi fotoraflayıp neyi fotoraflamıyacakları
nereye gidip gidemeyecekleri
bazen yanlarındaki adamlar gözlerini fln bile kapattırıyormuş
Sosyal ağlarda paylaş

aklını kullanan bi ülke için şer ekseninden çıkmak zor bi mesele değil. bağımsızlık onur diye bağırınca gelişmiş refah seviyesine erişemiyosun. türkiyede o dönemlerden geçti, azıcık kafasını kaldırıp ben de dünyayla aynı şeyleri konuşmak istiyorum, onlarla aynı şeyleri yapmak istiyorum diye kafasını uzatana vatan haini yakıştırması yapıldı hemen.

kübada niye ambargo var diye sormak çok güzel gerçekten. başında diktator olan bir ülkeye, demokrasiyi seçmiş ülkeler tarafından sıcak bakılmaması çok doğal değil mi? ayrıca madem halkları kendi kaderine bırakıcaz kübaya abd tarafından uygulanan ambargo niye umrunda olsun ki senin. küba kendi kaderini seçmiş, ben kübanın komünist bi ülke olarak abd ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştığını zannetmiyorum hala. demekki biraz da kendileri istiyolar.

abd ona karışıyo buna karışıyor demek de senin dediğin gibi gerçekleri görmemektir. adam üretim yapıyor, satacak malı var, pazar arıyor herade potansiyel pazarlarına, onları tehdit edecek unsurlara karışacak. bir komünist bile yaptığı şeyin propagandasını kapitalistten çok yaparken hala parayı nası kazanırım lan ben diyen, aklını kullanan kapitalistleri suçlamaya çalışmak asıl gerçekleri görmemektir.

herkes ister kimse aç kalmasın ama ülkesini aç bırakan, dediğim dedik bi lidere sahip bi ülkenin vatandaşları aç kalıyosa bunun sebebi gel anlaşalım ben sana 3 vereyim sen bana 5 ver diyen abdyle anlaşmayan Kim dir. karnın doyurmak isteyen, daha fazla para kazanıp, daha çok üretim yapıp, daha da fazla para kazanıp, aklını kullanamayan devletlere bu mallarını satıp elde ettiği parayla, malını sattığı adamdan daha fazla, hatta abartı şekilde refah içinde yaşayan amerikalı değil ; şeffaflığı reddeden, dikbaşlılığı seçen, azıcık onurum olsun ama aç gezeyim diye adam suçludur. dünyaya pragmatist bakan adam, ha demekki böyle oluyo demekki para kazanmak için çakallık yapmak lazım diyen insan suçlu değildir.

insan çakallık yapmadan neslini devam ettiremiyor zaten. elinde gücü olacak ki neslinin devamını garanti altına alsın. onurlu yaşayım, refahım da vatandaşımdan iyi zaten ama torunum açlıktan sakat doğabilir diyen adam suçludur.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca adamlarla konuşman da kimse için bişey ifade etmez. o adamların türkiyeye geldiğinde kuzey korenin imajını maksimum kuzey korede kızlar teklif ediyomuş olm seviyesine getirebilirler. sosyalizmi haketmek için akıllı hiçbir hamle yapmayan halkın kuzey koreyle ilgili kazanacağı maksimum vizyon budur

pekaziz said:

Paragraf bırakmayınca okuması zor oluyor, gözlerim ağrıdı gerçekten.

İlk 3-4 satıra bakarak pek cevap veremeyeceğimi anladım. Küba'yı da Kore'yi de, Atatürk Türkiye'sini de istediğin gibi görmekte ve değerlendirmekte özgürsün.

zaten özgürlüklerden bahsediyorum. atatürk türkiyesiyle ilgili tek bi kelime etmemişim ayrıca. zannediyorum casto, kim ve atatürkü bir tuttuğu düşündün. öyle değilse pardon şimdiden. ama öyle demedim. hatta tam aksine kübalılar, kuzey koreliler bu açlıktan bu geri kalmışlıktan kurtulmak bu refah denizi içinde amerikalıların seviyesine çıkabilmeleri için atatürk gibi esnek hamleler yapmalılar. gerektiğinde kendi onurlarını hiçe saymamalılar diyorum ben orda.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bir sürü yaşamış, görmüş adamla konuşup ön fikir edinmem "benim için" bir şey ifade ediyor.

Senin sadece okuduklarınla vardığın kanıya göre gerçeğe daha yakın olduğunu düşünüyorum.

Bak, katılmasam da Cuce'nin düşüncesi daha akla yatkın geliyor. Bir tarafı eleştireceğim derken ötekilerin hatalarına sahip çıkmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben abdnin yaptığı şeyin doğru olduğunu söylemedim ama yaptığı şeyi yapmakta haklıdır. buna izin veriyosa kore haksız dedim. sömürgeciliği sahiplenmek çok hastalıklı bi beynin ürünü olmaz mı zaten? ama bütün dünya azıcık para kazanayım diye kıçını yırtarken bu adamların yok arkadaş ben fakir gezmeyi yeğlerim deyim sonra da bana ambargo koydular demesi çok garip asıl
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın en büyük endüstirisi olarak, bir cok malın en büyük üreticisi olarak, serbest piyasa ekonomisini savunduğunu iddaa ederek eğer ufak bir ülkeye ambargo koyuyorsan, buna o kadarda "sevmiyolar ambargo koyuyolar ne varki yanee" diyemezsin.

öbür taraftan, amerikanın amborgo koyması amerikanın ambargo koymasıyla bitmiyor, bir sürü uluslar arası şirketin tümüyle elini ayağını cekmesi anlamına geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

niye savaş açsın abi hahaahah. tek çözüm savaş mı.
adam kısaca diyoki bırak nükleer işlerini kore diyo. ben sana 3 mal vericem sen de bana 3 yerine 5 mal vericeksin diyo. evet bu sömürmek. eski sömürgelerden, bu sisteme boyun eğip sonra alnının akıyla çıkan örneklere göz atıyoruz hemen. hindistan, türkiye, ucundan azıcık japonya ve brezilya. hindistanın ve brezilyanın nüfus dezavantajı dışında bu ülkeler çoğu konuda abd ile aynı refah seviyesinde şuanda.

azıcık boyun eğmek iyidir diyorum ben sadace. alttan almak filan iyidir. hani çok klişe ama satrançta bile var bu. napsın adam kurtulmak için savaş mı açsın diyosun, sen satrançta sıkışınca piyonları salıyomusun hemen ileri doğru yoksa adam seni mata doğru götürürken veziri azıcık geri çekip arkadan kaleyle mi giriyosun.

ne kadar iğrenç satranç - siyaset benzetmesi yaptırdınız bana :(
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikanın ambargo koyduğu bir ülkede niye yatırım yapayım ki? Herşeyden önce uçakla gideceksem hiç gitmem, Boing parça vermediği için uçaklar çok sık arızalanır, hadi gittim diyelim aha bu sefer de saçma sapan bürokrasi yüzünden ne vizeni alırsın, ne adam gibi otel bulursun vs. Çalışacak adam çok olmasına rağmen kalitesizlik ve eğitimsizlik had safhadadır. Elektrik sürekli gidip geldiğinden tüm bilgisayar sistemleri haşat olur. Bindiğin asansör bazen 5 dakikada bazen de 1.5 saatte seni katına çıkartır. Devlete vereceğin vergiyi iki bürokrata rüşvet olrak yedirmen gerekebilir ama sosyal devlet budur zaten...

Komunizm insanları önce tembelleştirir sonra da uyuşturucu fuhuş karapara vs. gibi batağa sürükler. Sovyetler, Küba ve sonunda Kuzey Kore nin durumu buna güzel bir örnek oldu. Bu arada Kim Yong'u buradan kutluyorum, ülkesi açlık içinde yaşarken kendisi DVD kolleksiyonunu izlemekle meşgülmüş, başarılarının devamını diliyor, ellerinden ve tombul yanaklarından öpüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ahuahuahuah ramo +1

LAN!

arkada sayfada kalmış.. ahanda şu

Ramocan said:

Amerikanın ambargo koyduğu bir ülkede niye yatırım yapayım ki? Herşeyden önce uçakla gideceksem hiç gitmem, Boing parça vermediği için uçaklar çok sık arızalanır, hadi gittim diyelim aha bu sefer de saçma sapan bürokrasi yüzünden ne vizeni alırsın, ne adam gibi otel bulursun vs. Çalışacak adam çok olmasına rağmen kalitesizlik ve eğitimsizlik had safhadadır. Elektrik sürekli gidip geldiğinden tüm bilgisayar sistemleri haşat olur. Bindiğin asansör bazen 5 dakikada bazen de 1.5 saatte seni katına çıkartır. Devlete vereceğin vergiyi iki bürokrata rüşvet olrak yedirmen gerekebilir ama sosyal devlet budur zaten...

Komunizm insanları önce tembelleştirir sonra da uyuşturucu fuhuş karapara vs. gibi batağa sürükler. Sovyetler, Küba ve sonunda Kuzey Kore nin durumu buna güzel bir örnek oldu. Bu arada Kim Yong'u buradan kutluyorum, ülkesi açlık içinde yaşarken kendisi DVD kolleksiyonunu izlemekle meşgülmüş, başarılarının devamını diliyor, ellerinden ve tombul yanaklarından öpüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...