nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Prawler said: Eğer bir sistemin şu an yaşadığın ülkedeki sistemden daha iyi olduğunu düşünüyorsan neden gidip daha iyi sistemin parçası olmuyorsun diye soruyorum ben sadece.EDİT TYPO İÇİNDİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 pekaziz said: Neleri maledebiliriz mesela? hemen söyleyeyim. menderes kimin desteğiyle iktidara geldi ? tarımsal nüfusun. peki menderes iktidara geldiği zaman halk neden cumhuriyet halk partisinden nefret ediyordu ? tarımsal nüfusun perişan olmasından,endüstrileşme yolunda köylü milletin efendisidir demiş bir liderin,köylünün milletin kölesi haline gelmesine ve kendi halkının üzerine bir takım ruh hastaları tarafından bomba yağdırılmasına göz yummasından. Ben Atatürkçüyüm.Ama özellikle 1930'dan sonra bazı hatalar yaptığını düşünüyorum.En nihayetinde herkes hata yapabilir.Bu hatalar chp'yi halktan uzaklaştırdı ve menderes takımının başa geçmesine sebep oldu. edit: Endüstrileşme yolunda bazı şeyler pekala feda edilebilir ve edilmelidir de.Bu process her ülkede böyle olmuştur.Ama Atatürk sanıyorum ki zamanının az kalmasından ve kendinden sonra gelecek olanlara güvenmemesinden dolayı bazı konularda aceleci davranıp aslında uzun vadede halkın yararına olacak bazı politikaların ters etki yapmasına sebep oldu.Buna da hata denirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Of sipa sen her şeyi tersten anlamışsın. Sosyalizmi ya da komünizmi teknoloji düşmanı mı zannediyorsunuz. İki-üç gerizekalı sosyalist görmüşsünüzdür, teknoloji çok gereksiz şarkılar söyleyelim tv'miz olmasın diyen, o yüzden böyle bir çıkarım yapmışsınızdır yani. Ama Zeitgeist Addendum'daki gibi bir sistem ile sosyalist fikirler arasında neden bağ kuramıyorsunuz? Amcanın 1700'lerdeki önerisini şu an dünya genelinde kim uyguluyor? Kapitalizm de bazı insanları köleleştirip, bazılarını sefalete terk etmiyor mu? Ya vahşi kapitalizm, ya barbar sosyalizm olacak değil ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sorun şurada. Sosyalizmin pratiği, kapitalizmin pratiğinden çok daha kötü sonuçlar doğurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Hayır teknoloji düşmanı demiyorum,yazıyı birdaha oku.Benim dediğim hadise AÇ KALICAZ,KIT KAYNAKLAR VAR,TÜKETİM TOPLUMU YÜZÜNDEN HEPİMİZ ÖLÜCEZ.Önermesinin 300 yıl önce tartışılmaya başlanıp,200 yıl önce bir önerme olmaktan çıktığıdır.Teknolojik gelişim olduğu sürece DÜNYADA SINIRLI KAYNAK VAR RERÖREÖ önermesi geçerli olmayacak,üzgünüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Bambaşka konulardan bahsetmişsin. Atatürk'ün belki de yapılmasını istediği en önemli vasiyeti, feodalizmin tasfiyesidir. Şükrü Kaya meclis kürsüsünden "düvelii muazzamaya karşı koyduk ama toprak ağalığını bir türlü söküp atamadık" derken bir gerçeği ifade ediyordu. Senin de söylediğin köylü milletin efendisidir lafı ne yazık ki Atatürk'ün ömrü yetmediği için gerçeğe dönüşemedi. Kendi halkına nerede bomba yağdırmış, Dersim tartışmasına mı dönüyoruz yoksa? Atatürk ne kadar tek adam olursa olsun, yalnız bir adamdı. Bi avuç arkadaşıyla bir şeyleri başarmaya çalıştı, Çankaya kitabı bunun yüzlerce örneğiyle doludur. Menderes iktidara geldi evet çünkü İnönü dönemiyle Atatürk dönemi bambaşkaydı. Birisi devrimler durunca hastalanan bir adamken öteki bürokrattı. Bağımsızlığını kazanan bir halk insanca yaşam koşullarına ulaşamayınca CHP'yi alaşağı ediverdi haliyle. Menderes'in tarih sahnesine çıkmasının sebebi Atatürk değil, fakat Atatürk'ün dahi tam olarak kontrol altında tutamadığı CHP yüzündendir ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 günümüzde sosyalist geçinen arkadaşlar hala ellerinde gazete ile dolaşa dolaşa gazete satmaya çalışıyolar abi , sırf bunları görsem bende sosyalizme teknoloji düşmanı derim sadsa. ayrıca kime göre sosyalizmin pratiği daha kötü sonuçlar oluşturdu, şu an nerdeyse tüm dünya kapitalist, eğer tüm dünya sosyalist olsa neredeyse tüm afrika açlık sınırında olurmuydu falan felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Malthus'a en güzel cevabı sanayi devrimi vermiş.Uzayda koloniler kurulmaya başlanıp,alternatif enerji kaynakları keşfedildiğinde siz de cevabınızı almış olacaksınız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Belli bir yer gezmeden,görmeden,kültürel etkileşimde bulunmadan,emek vermeden, çalışmadan, sürekli bok attığı kapitalist sistemin her türlü nimetinden faydalanan fakat işine gelmediği zaman "ya sosyalizm oyle değildir iphone, wow, converse, ugg candır" diyen,ana-baba parası ile aldığı eğitimi, dünya görüşünü sadece okuduğu kitaplar dahilinde savunabilen ve en kötüsü de hayatta hiçbir şey üretememiş, hiçbir istihdam yaratamış arkadaşlar: "Birleşin"...Allah muhafaza bir gün zihniniz dünya denilen yerin kurallarını anlaması için gökten taş düşerse hepiniz aynı taştan faydalanın, dünyanın sınırlı kaynakları biz kapitalistlere zaten yetmiyor, bir de siz yük olmayın.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 pekaziz, Kesinlikle Atatürk'ü eleştirmiyorum.Ve dediklerinin de çoğu kısmına katılıyorum.Ne ömrü yetti yapmak istediklerine,ne çevresinde hayallerini gerçeğe dönüştürmeye yardım edecek insanlar vardı.Dersim veya DP tartışmasına çevirmeyelim,çorba olacak çünkü. benim anlatmak istediğim şey sadece bazı hataların yapıldığı,ve bunları CHP Atatürk'ün kontrolü dışında veya vefatından sonra da yapmış olsa Atatürk şöyle yapsaydı böyle olmazdı diye Atatürk'ün bazı kararlarını eleştirebileceğimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Ramocan neyden bahsediyorsun yahu, biraz gerçek hayata dönsene. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 @Ramocan: lol be lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 almanya acı vatan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 sipeyskeyk Yahu Türkiye'de alternatif enerji kaynakları konusunda Türkiye'deki en kapsamlı araştırma Güneş pili diye 5 tane üniversite öğrencisinin yaptığı dandik bir proje. Petrol bitince onunla elektrik üretiriz artık. Ya da erke dönergeciyle falan. Amerika'dan isteriz artık, karşılığında neyi veririz orası bilmem. Kaynaklar dediğin gibi sonsuzsa Dünya'da neden kaynak krizi yaşanıyor ve kaynak savaşları çıkıyor bunu açıklasana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sam said: pekaziz said: Katil Mao ha? İyiymiş gerçekten. Mao öldükten sonra yaşanan 1989 Tiananmen olaylarını dahi ona maledebiliyorsun, hizipleşmeyi görmezden gelerek. kime maledecektim onun yarattığı bozuk sistem nedeniyle halkın isyan etmesini, üzerlerine tank yürüten mantığı? cia'ye mi? mao'nun kültür devrimi ve kalkanma hamlesi saçmalıkları sırasında kaç milyon insan ölmüş gidip okumaya başla. kara vebadan beter adam. bizzat çinlilerin kendi yazdıklarını oku. o yüzden tek yol abd di mi sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Feodalizmin tasviyesi,evet.Feodalizm tasfiye edilmeliydi ama feodalizm fransada,ingilterede nasıl tasfiye edildi ? uzun ve sancılı bir süreç ile.Atatürk'ün en büyük hatası toprak ağalarını yok ederken köylüyü de madur etmesidir.Bunun sebebi kötü niyet mi ? hayır.Az zamanı vardı,ve dediğin gibi "en büyük hayalinin" ondan sonra ne inönünü'nün ne de diğerlerinin gerçekleştiremeyeceğini çok iyi biliyordu.Bir kumar oynadı,oynanması gereken bir kumar oynadı ama bu kumar şuanda AKP'nin başımızda olmasına sebep oldu.O dönemde halka sırtını dönen CHP birdaha halkla barışamadı ve ülke bir takım psikopatların elinde oyuncak oldu.hala da öyle malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 güneş olayında olayında sadece tek ülkenin rejimi hakim değil neyse ki. yenilenebilir kaynaklar uygun yaklaşıldığında gerçekten verilen $ı karşılayabilecek yeterlilikte. ama sürdürülebilirlik önem kazanıyor. çevre dostu kaynaklar sürdürülebilir seviyeye gelene kadar yaptığın yatırım ve süre kısa değil. her neyse, daha fazla bişi yazmayım. keza bu konu ile alakalı değil yaw.. bu arada kuzey kore rezil lan. neyini savunuyorsunuz. stalin'i, pol pot'u falan da savunun bi eliniz değdiğinde yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 sipeyskeyk said: Hayır teknoloji düşmanı demiyorum,yazıyı birdaha oku.Benim dediğim hadise AÇ KALICAZ,KIT KAYNAKLAR VAR,TÜKETİM TOPLUMU YÜZÜNDEN HEPİMİZ ÖLÜCEZ.Önermesinin 300 yıl önce tartışılmaya başlanıp,200 yıl önce bir önerme olmaktan çıktığıdır.Teknolojik gelişim olduğu sürece DÜNYADA SINIRLI KAYNAK VAR RERÖREÖ önermesi geçerli olmayacak,üzgünüm. petrol sinirli? ekilebilir alanlar sinirli? yasanabilir toprak parcalari sinirli en nihayetinde dunya alti ustu bir gezegen teknolojik gelisme buyu degilki en nihayetinde teknolojininde kaynaklara ihtiyaci var petrol diyince sirf arabalari almayin, bunun asfalti var plastigi var boyasi var giyicegi var falan filan kapitalizm surekli daha cok odun istiyro atesi yanar durumda tutabilmek icin, komunizm se atesi ruzgara karsi koyup sondukce yeniden yaktirmak ile mesgul kisa donemde kapitalizm komunizmden cok cok daha iyi ancak uzun donemde ikiside kotu ama herhangi bir alternatif tasarlamaya baslamadan once kuresellesmenin tamamlanmasi gerekiyor, ancak efektif isliyebilen tek bir dunya devleti altinda bu sorunlar cozulebilir daha once dedigim gibi bizim hayatalrimizda tehliek arz etmiyor kapitalizm ancak gelicek nesilelre rezalet bri dunya birakiyro olucaz kapitalizm = gelri adaletsizligi diye birseyde yok, totaliter bri rejim kurmadanda halkin yasam standartlarini arttirabiliyor ucretsiz saglik okul hizmeti vs vs verebiliyorsun vahsi kapitalizmin olayi ayri tabi ehuehu, burda onuda destekliyen oldugunu zannetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 sanayi devriminin ilk yıllarında ingilterenin buyuk sanayi sehirlerine calısmaya gelen köylulerin yasadigi kosulları bilsen ingiltere'de koylu ezilmemistir diyemezdin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 dufrasne said: sipeyskeyk Yahu Türkiye'de alternatif enerji kaynakları konusunda Türkiye'deki en kapsamlı araştırma Güneş pili diye 5 tane üniversite öğrencisinin yaptığı dandik bir proje. Petrol bitince onunla elektrik üretiriz artık. Ya da erke dönergeciyle falan. Amerika'dan isteriz artık, karşılığında neyi veririz orası bilmem. Kaynaklar dediğin gibi sonsuzsa Dünya'da neden kaynak krizi yaşanıyor ve kaynak savaşları çıkıyor bunu açıklasana. kaynaklar sonsuz mu ? hayır.Ben Türkiye'den bahsetmiyorum alternatif enerji kaynakları derken "İnsanlık" tan bahsediyorum. Şöyle açıklayayım sana senin kenarda 10000 liran var.Ama ayda 1000 lira maaş alıyorsun ve bu senin yaşamını devam ettirmene yetiyor.Bazen paran bitiyor aç kalıyorsun belki ama bir şekilde çarkı döndürmeyi başarıyorsun.Neden kenardaki paranı harcayasın ki ? Sen sanıyor musun ki,petrol sonrası dönem içim ABD'nin,AB'nin veya Çin'in bir planı yok ? Veya bu güçler dünyanın geri kalanı ölsün bir yolumuzu buluruz diye düşünüyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Ramocan said: Belli bir yer gezmeden,görmeden,kültürel etkileşimde bulunmadan,emek vermeden, çalışmadan, sürekli bok attığı kapitalist sistemin her türlü nimetinden faydalanan fakat işine gelmediği zaman "ya sosyalizm oyle değildir iphone, wow, converse, ugg candır" diyen,ana-baba parası ile aldığı eğitimi, dünya görüşünü sadece okuduğu kitaplar dahilinde savunabilen ve en kötüsü de hayatta hiçbir şey üretememiş, hiçbir istihdam yaratamış arkadaşlar: "Birleşin"...Allah muhafaza bir gün zihniniz dünya denilen yerin kurallarını anlaması için gökten taş düşerse hepiniz aynı taştan faydalanın, dünyanın sınırlı kaynakları biz kapitalistlere zaten yetmiyor, bir de siz yük olmayın.... AHAHAHAHAH HELAL. ciddiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 cozum nukleer fuzyon. dunyada ve evrende en cok bulunan element olan hidrojenin 2 izotopunu alıp helyum'a yeni bir soygaz a ceviriyosun ve cıkan enerji de fizyon'un 4 katı falandı yanlıs hatırlamıyorsam. :=sınırsız enerji Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Viktor said: sipeyskeyk said: Hayır teknoloji düşmanı demiyorum,yazıyı birdaha oku.Benim dediğim hadise AÇ KALICAZ,KIT KAYNAKLAR VAR,TÜKETİM TOPLUMU YÜZÜNDEN HEPİMİZ ÖLÜCEZ.Önermesinin 300 yıl önce tartışılmaya başlanıp,200 yıl önce bir önerme olmaktan çıktığıdır.Teknolojik gelişim olduğu sürece DÜNYADA SINIRLI KAYNAK VAR RERÖREÖ önermesi geçerli olmayacak,üzgünüm. petrol sinirli? ekilebilir alanlar sinirli? yasanabilir toprak parcalari sinirli en nihayetinde dunya alti ustu bir gezegen teknolojik gelisme buyu degilki en nihayetinde teknolojininde kaynaklara ihtiyaci var petrol diyince sirf arabalari almayin, bunun asfalti var plastigi var boyasi var giyicegi var falan filan kapitalizm surekli daha cok odun istiyro atesi yanar durumda tutabilmek icin, komunizm se atesi ruzgara karsi koyup sondukce yeniden yaktirmak ile mesgul kisa donemde kapitalizm komunizmden cok cok daha iyi ancak uzun donemde ikiside kotu ama herhangi bir alternatif tasarlamaya baslamadan once kuresellesmenin tamamlanmasi gerekiyor, ancak efektif isliyebilen tek bir dunya devleti altinda bu sorunlar cozulebilir daha once dedigim gibi bizim hayatalrimizda tehliek arz etmiyor kapitalizm ancak gelicek nesilelre rezalet bri dunya birakiyro olucaz kapitalizm = gelri adaletsizligi diye birseyde yok, totaliter bri rejim kurmadanda halkin yasam standartlarini arttirabiliyor ucretsiz saglik okul hizmeti vs vs verebiliyorsun vahsi kapitalizmin olayi ayri tabi ehuehu, burda onuda destekliyen oldugunu zannetmiyorum Tek dünya devleti önermen çok mantıklı,zaten olacak olan da o.Hepimiz birgün tek bir güç tarafından yönetileceğiz ABD olur bir başkası olur,konsey olur vs. orasını bilemem. Kaynaklar sınırsız demedim ama sen 1600'lerde sanayi devriminden bahsetsen insanlara ne tepki alırdın ?. veya 2. dünya savaşında ilk paraşütçü birlikler kullanılırken biz 30 yıl sonra uzaya gideceğiz desen deli muamelesi yapılmaz mıydı ? teknolojik gelişim büyü değil demişsin,tam tersine teknolojik gelişim bir büyüdür. Evet en nihayetinde dünya da bir gezegen,evet kaynakları sınırlı.Ben zaten dünyadaki kaynaklardan bahsetmiyorum. Veya dünyada şuan enerji üretiminde kullanılacak ama haberimiz olmayan bazı kaynaklar olabilir ? nükleer enerji diye birşey buhardan enerji elde edilirken hayal edilmiş miydi acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 sipeys tek dunya devletinin neresi mantıklı allasen mutlak bir sorgulanamaz bir otorite elbet tek bir gucun elinde eger bu guc iyi niyetliyse olumlu yonde sonuclar verir fakat 3bucuk milyar insan farklı kulturler sence bunun olma olasılıgı var mı,olaya yalnızca ekonomik acıdan bakmamak lazım her zaman ekonomik olarak ustun bir etmen diger degiskenleri asimile eder diger devletlerin dili dini kulturu ne olacak,bugun bir cok yerde oldugu gibi hepimiz mc donals dan yemek yiyip britney spears mı dinleyecegiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 AMO said: sanayi devriminin ilk yıllarında ingilterenin buyuk sanayi sehirlerine calısmaya gelen köylulerin yasadigi kosulları bilsen ingiltere'de koylu ezilmemistir diyemezdin. ben öyle demedim ki,birdaha oku lütfen. Bu bir süreç.Sancılı bir süreç,ama zaman alan bir süreç.Manchester'da yaşayan işçilerin lağım faresinden farkı yoktu,ama ingiltere o kadar planlı,o kadar soğukkanlı ilerledi ki.Bir adadan dünyayı yönetti yıllarca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar