Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2009 Japonca Yeterlilik Sınavı - Ankara

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Geçen sene girmiştim ben de. Orta boyutta bi kalabalık vardı. İşin ilginci, kalabalığın yarısı Çanakkale Üniversitesi'nde okuyan Japonca bölümü öğrencileriydi, diğer yarısının yarısı genel anlamda Japonca öğrenen insanlarken, onun diğer yarısı Japonlardan oluşuyodu sırf. Arkadaşlarla dalga geçtik bunların ne işi var lan burda diye de, anlamadık ne olduklarını. Bi kısmı denetçiydi galiba :P
Bu sene girmicem ben de, girecek olanlara şimdiden başarılar. Mart gibi sonucu ulaşıyo eve kabartmalı falan çok güzel bi kağıtla sdfhjsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Geçen sene girmiştim ben de. Orta boyutta bi kalabalık vardı. İşin ilginci, kalabalığın yarısı Çanakkale Üniversitesi'nde okuyan Japonca bölümü öğrencileriydi, diğer yarısının yarısı genel anlamda Japonca öğrenen insanlarken, onun diğer yarısı Japonlardan oluşuyodu sırf. Arkadaşlarla dalga geçtik bunların ne işi var lan burda diye de, anlamadık ne olduklarını. Bi kısmı denetçiydi galiba :P
Bu sene girmicem ben de, girecek olanlara şimdiden başarılar. Mart gibi sonucu ulaşıyo eve kabartmalı falan çok güzel bi kağıtla sdfhjsdf

hocam ne kadar 2 ye gir die ısrar etmiş olsa da . ilk defa gireceğimden ve o kadar kanji bildiğimden emin olmadığımdan dolayı 3. seviyeye giriorum. Şimdi örnek sorulara bakiroum vs de var mı bi tavsiyen eheh . Sen kaça girmiştin bi de . Ayrıca sınav böle 1.30-4.30(5.30) yazio 3-4 saat mi sürüo nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Biz böle tam 3. seviye kanjileri bitirmek üzereyken vize haftamız gelmişti, dersler aksayınca 3 yerine 4'e girelim en azından elimiz boş dönmeyiz dedik biz. Noobuz yani :P

Sınav iki oturumda gerçekleşiyo ve yanlış hatırlamıyosam üst seviyelerin sınavını daha uzun tutuyolar. Sürüyo o kadar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kadar japon mühendis varken gidip türk mühendis mi çalıştıracaklar ülkede :p, zor değil mi japonyada çalışmak öyle. misal tanıdığım bi doç. KBB doktoru japon bi karıyla evlenip japonyaya çalışmaya gitti 2-3 yıl önce, japonyada da doktor olarak çalışabiliyorum diyordu sonradan buna masabaşında araştırma işleri verdiklerini öğrendim ki burada günde 15-20 ameliyat yapan adamdı sdf

bu arada başarılar dilerim girenlere.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sonuçta amerikada da"abi amerikalı varken türk mühendis mi çalıştaracaklar" vs. demekle aynı şey. Sonuçta yurt dışnda çalışmak iş bulmak genel olarak zor bişey. Tabi ki çok kolay demiorum ama başaran başario işte. çok insan var çalışan yurt dışında, Japonya da pek farklı değil, hele bi de vize vs konusunda pek sorun çıkarmayan bi ülke .

Bu arada ilgilenenler için:

Jet programı die bi olay var . Japan Exchange and Teaching Program. Bir çok ülkeden insan Japonyaya "ingilizce" öğretmeye geliyor. Türkiye'de JET programıan dahil bi ülke, burdan da katılınabilior. 1 sene japonyada kalıp böle ilkokul çocuklarına vs ingilizce dersine giriyorsun asistanlık yapıyorsun. 3000 dolara yakın bir para aliosun aylık. Tokyo'da Osaka'da vs. Ben japonyadayken , JET programı öğrencileri gelmişti bizim merkeze, 3 gün kalmışlardı basic japonca , kendini tanıtma , hal hatır sorma, vs tarzı şeyler öğrenmek için. Yani japonca bilmek şart değil. Ama öğreteceğin dili iyi bilmek lazım tabi ki.

http://www.jetprogramme.org/index.html
Sosyal ağlarda paylaş

Olivies said:

Yalnız ingilizce mulakatı nasıl ona basvurabilmek icin?

agır ingilizce isterler hralde

ağır ingilizce dediin ii ingilizce lazım tabi ki sonuçta öğreteceksin. Mülakatta da onu göstermen lazım çat pat ingilizce ile olmaz tabi. Ben bi ara düşünmüştüm gitsem mi die. Hatta orda ilk görünce adamları onlardan öğrenmiştim böle amerikalılar basmıştı bizim merkezi koşup yanlarına birileriyle ingilizce konuşmanın verdiği mutlulukla, başka kimse ingilizce bilmediği için =)

fakat şimdi tekrar baktım başvurular böle eylül ekim gibi başlio, bütün sene boyunca gidio evraklar mülakatlar vs bahara doğru falna açıklanio yazın falan eğitim verilio biraz derken temmuzda ağustosta japonyaya gidiliyor. tam 1 senelik bir başvuru süreci var.
Sosyal ağlarda paylaş

günümüz japon genö,çlrinin mühendilsiğe olan ilgileri gün geçtikçe düşüyor ve yetişmiş mühendisleri de amerikan firmaları kafalıyor hatta adamlr önlem fln aldırla muhtemelen ileride mühendislik okuyanlara karşılıksız devlet bursu fln çıkaracakalr

o yüzden japonyaya giden mühendisin önümüzdkei yıllarda şansı daha fazla ama adamların çok garip bir iş hukuku var samurayvari bir güven ve disipline dayalı
Sosyal ağlarda paylaş

küçük bir soru sorayım bende ilgili çokken. Şimdi askere giderken bir tane japonca öğrenim kitabı götürmek istiyorum. Böyle direk 0 ım ve burda sararsa eğer askerlik bitişinde tam olarak öğrenme olaylarına gireceğim. Tavsiye edebileceğiniz bir japanese for dummies kitabı var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

küçük bir soru sorayım bende ilgili çokken. Şimdi askere giderken bir tane japonca öğrenim kitabı götürmek istiyorum. Böyle direk 0 ım ve burda sararsa eğer askerlik bitişinde tam olarak öğrenme olaylarına gireceğim. Tavsiye edebileceğiniz bir japanese for dummies kitabı var mı ?

aynı şeyi farklı dil de düşünmüştüm de; askerde olur mu şüphem var baya :P
Sosyal ağlarda paylaş

olur ya zamanın , çok insanın öle oturup kitap okuyacak zamanı oluo baya die duydum.

valla şimdi şöle bi durum var Lopeth. Hani japoncaya başlamak istiosan önce Hiragana yı öğrenmen gerekio. o 46 hecelik alfabeyi çünkü japonca latin alfabesi ile öğretilmio. Yani latin aflabesi ile öle işte Japonyaya tatile gidiorum turist için el kitabı tarzı şeyler var. Orda kalıp kalıp cümleler öğreniosun , latin alfabesiyle yazılıo. Öle bişey istiosan öle bişey al ama onla öğrenmessin ezberlesin, veya japnyaya gittin zaman aman otelde su akmio nasıl diecem diip bakabilmen için.

ben de şu an 3. seviye sınava girecem die 3. seviye kitap var önümde ve 2. seviye de var. 4. sü en basiti. ki 3. seviyede de böle bazı basic şeyler anlatılıo altında ingilizce açıklamalı. Bunun 4. seviye versionunu alsan. Güzelce grammeriyle yapısıyla öğrenirsin. Ama dediim gibi hiragana şart ki o da 2-3 günde öğrenilen bi alfabe. okudukça da alışıosun başta ulan şu şekilde neydi falan diosun bakiosun, sonra işte atioruma KATANA yazio, KA yı okuosun NA yı okuosun TA yı çıkaramadın ama öle kelimeyi tahmin ediosun tarzında öğreniosun metin okudukça.
Sosyal ağlarda paylaş

hah işte öle oluo abi hehe yani latin alfabesi ile öle oluo

o yüzden otur şimdiden hiraganaya başla derim =)

bi de ingilizcen nasıl yani açıklamlaaır ingilzice anlayabilir misin

http://japanese.about.com/library/blintroductory.htm

ben yaklaşık 1 senedir japonca öğreniorum 1 seneyi geçti biraz. ama yazdan bveri ne yaızk ki bişey yapmadım . Neyse ilk başlarken ben de öle gaza geldim tek başıma çalıştım şu üstte linklediim site çok yardımcı oldu okudum orayı oturdum Hiragana'yı öğrendim falan. Sonra okuldaki japonca hocasına gittim, dedim ben bi daha ki dönem bi 201 den başlamak istiorum. Yazın beni 101 ve 102 den sınav yapın ne varsa 201 den başliim çünkü seneye mezun olacam bari biraz öğrenip mezun oliim. Ok dedi, bütün yaz sınavlara soktu,bana çalışma fotokopileri vermişti ödevleri falna onları yaptım. Ama hep kendim çalıştım . Yaz bitti 201 e geçtim. o dönem 201 aldım normal hocadan. Sonra kış tatilinde de. yine gaza gelip hocam ben ara tatilde 202 ile 301 i geçiim ikinci dönem 302 den devam ediim diip. Onları geçtim orda baya işkenceydi günde 60 tane kanji falan çalışmam gerekiodu. Öle onu da geçtim 302 ddersini aldım ki o ders artık daha çok muhabbet edilme modundaydı. Yazın da 2 aylığına japonyaya gititm hoca gönderdi hatta burslu olarak bu gazım üstüne. Fakat o kanjileri şimdi hatırlıo muyum hayır. Ben normalde eğitim olarak 2. seviye aldım ama çoğu şey hatırlamiom çünkü çok oyoğun öğrendim 1 senede 3 senelik materyal öğrendim. Şu an orta seviye insanlarlaa dialoga geçecek şekilde bi japoncam var.

Kısacası isteyince kendin öğrenebiliosun bu dili. dil bilgisi falan çok zor değil çünkü Türkçe'ye de benzediği için zorluk çekmiosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...