Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Isıtıcı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selamlar. malum kış mevsimine henüz girdik ve havalar dengesiz de olsa genel olarak soğuk. en azından ben kalorifersiz, sobasız evde üşüyorum ve çözüm arıyorum.

hali hazırdaki ısıtıcım

http://img6.imageshack.us/img6/9258/stcpk.jpg

beklentilerime cevap veremiyor tabi.

ben şöyle bişey istiyorum:
- odamla evin salonunu perde ayırıyor yani şöyle. tabi oda ısıyı muhafaza edemiyor bu yüzden büyük bir bölgeyi ısıtabilecek bişey lazım.
- çok elektrik harcamaması lazım.
- ufo falan odayı çok kurutuyor, maruz kalınca baş ağrısı yapıyor vesaire o yüzden infrared tercih etmiyorum.
- gece açık bırakmak istemiyorum bu yüzden hızlı ısıtan bir şey olsa iyi olur. ya da oda ısısını algılayıp kendini kapatan-açan otomatik modellerden.
- yakışıklı olsun.

evet tavsiyeleriniz nelerdir?
Mesaj tarihi:
böyle salak bi tasarımı, değil türkiyenin, dünyanın başka bir yerinde görebileceğimi tahmin etmiyordum da, o yüzden.

gerçi orada merkezi ısıtma vardı.

o zaman sana tavsiye, bizim 100.yılda yaptığımız sistem, bi marangoz buluyorsun, suntadan iki parçayla kapımsı bir sistem yaptırıp gerektiğinde kolayca sökülebilecek şekilde kenarlara
menteşeletiyorsun. Gerçek bir oda gibi olmasa da nispeten kolay ısınan zor soğuyan bir hal alacaktır. elindeki ısıtıcı bile yetebilir bu durumda, hem de enerjiden tasarruf.

ha bunu yapamam dersen senin şu teknik şartnamenin karşılayan en uygun ısıtıcı bi klima olur anca.
Mesaj tarihi:
Biz geçen sene yurtodasında çok üşümüüştük. Odamız yurdun en üst katında en köşe oda olunca ısınmıyordu. Kışın oda içinde Termometre 15dereceyi gösteriyordu düşün.
Biz de gittik o sıcak hava üfleyen zımbırtılardan aldık. Markasını hatırlamıyorum cidden ama Fan bildiğin, bir de resistance var sıcak hava üflüyor. Oda o kadar da küçük değildi 3 kişilik ama 15 derecelik odayı ocak ayında 30 dereceye çıkarmayı başarmıştık : )

Elektrik tüketimini hatırlamıyorum ama. Umarım yardımı dokunur.
Mesaj tarihi:
sg-1 tasarımı ben bilinçli yaptım malesef =) dediğin olayı yapacaktım önce ya da akordeon kapı falan düşünüyordum ama salon da küçük olduğu için çok fazla soğumaz diye düşündüm. ya çok soğumuyor zaten ama ısıtıcısız zor.

küçük fanların ısıtacağını zannetmiyorum ayrıca ses yapıyor onlar. ama sen büyük bişeyden bahsediyorsan o ayrı.
Mesaj tarihi:
Econo-heat diye bi nane var. 400 kusur watt harciyor saatte. oldukca ekonomik lakin cok hantal bir alet. Gece gunduz acik birakman gerekecektir. Econo-heat genisce tahta gibi bi alet bu arada. Oyla yangin falan cikarabilecek bisey degil. Gece gunduz acik birakilabilir yani.

Odan kucukse ve yalitimi iyiyse ise yarayabilir.

Infrared istemiyorsan klima tipi bisey dusunebilirsin. Yeni nesil klimalar bildigin 100 watt harciyor saatte. Yaklasik 2 kurus yani.

O da olmazsa ufak masaustu olanlarina bi bak ama ne kadar elektrik harcar, faturaya katkisi ne olur hesabini senin yapman lazim.

Elektrigin kilowatt'i sehrine gore 15-30 kurus arasi degisiyor. Ortalama 20 kurus ustunden hesapliyorum ben. 1200 watt'lik bir alet aldiginda calistirdigin saat basina 1.2 * 20 kurusluk elektrik harcamissin demektir.
Mesaj tarihi:
dufrasne said:

sg-1 tasarımı ben bilinçli yaptım malesef =) dediğin olayı yapacaktım önce ya da akordeon kapı falan düşünüyordum ama salon da küçük olduğu için çok fazla soğumaz diye düşündüm. ya çok soğumuyor zaten ama ısıtıcısız zor.

küçük fanların ısıtacağını zannetmiyorum ayrıca ses yapıyor onlar. ama sen büyük bişeyden bahsediyorsan o ayrı.

uppss ahaha çam devirmek diye buna denir herhalde :p

akordeon kapı da işe yarar, gerçi onlar sağlam bir suntaya göre nispeten daha ince. Eğer enerji tasarrufu istiyorsan ve salonunun ısınmasına ihtiyaç duymuyorsan böyle bir şey yapman şart. Dedim ya, senin küçük ısıtıcın bile iş görür o zaman.
Salon da ısınsın benim için farketmez dersen taktır zilyon taksitli küçük bi klima, kışın da kullanırsın yazın da.
ha klima fazla gelir dersen, kullanacağın her türlü elektrikli ısıtıcı zaten çok yakıyor olacak, pek tasarruflu birşey olmayacak.

Şu zamanda ısınmak her şekilde çok maliyetli.
Mesaj tarihi:
yani sonuçta olay kalori hesabına dayanıyor, 1 birim elektrikten şu kadar birim ısı elde ediyosun, ister odanın her yerine üfle dağıt, ister infraredle götünü başını ısıt, en azından ben böyle düşünüyorum.
Ufo gerçekten sikko bi durum, ağzın burnun kuruyor, suratın geriliyor, oda kurumuyor sen kuruyorsun gayet.
Klima falan takarsan bütün oda ısınır, her türlü sistemde yalıtım iyidir, daha kalın yorgan ve eşofman da iş görüyor aslında eheh.

mesela ben çıblak dolaşangillerdenim, camımı kapımı içerisi çıblağa yakın dolaşılacak sıcaklığa gelene kadar kaparım, kazak giymem, t-shirtten kalın obje üzerimde fazla durmaz, pantolon kapıda çıkarılır, o yüzden ben araya kapı yaptırırdım.

Sürgülü bişey yaptırsan çok mu pahalı olur?
Mesaj tarihi:
Bu arada o perde olayini yeni gordum.

Soyle bir onerim olacak; bir sekilde o kapinin 3 kosesini tam kapat.

Yilbasina 4 gun kala apartman kalorifer kazani patladiginda ufo alip oyle yapmistik. Carsafi kapinin kenarlarina raptiyelemistim. Gecmek icin ufak bir aralik birakmistik. Carsafin onu ile arkasindaki isi farki 10 dereceden fazla oluyordu.

Kapi olayina para ayirmak istemezsen su fermuarli cafe naylonlarindan kullanabilirsin.
Mesaj tarihi:
o sıcak hava üfleyenlerden bende kullandım biraz. bayağı küçüktü benimki ama beni ısıtmaya yetmişti. espirisi odayı değil de kendini ısıtman yanlız. biraz uzaktan ayaklarına verdinmi üflemesini ohhşşş
Mesaj tarihi:
"Nationale Volksarmee" said:

offical cevap bekliyorum topac sahibinden.

evet mandalina kabuğu.

biri kafelerdeki naylonlardan bahsetmiş aslında fena fikir değil be.
ama etkili bir ısıtıcı öncelikli tercihim. yok mu şöyle "abi bunu aldım hayatım değişti" diyen biri.
Mesaj tarihi:
ufolar süper resmen kafelerde falan kriterim.
bi de benım odam yerden ısıtmalı kalorifer yok üşüyorum o yüzden,kumtelin bi ısıtıcısı var onu yakıyorum ısıtıyo güzel ama çok elektrik yiyo.
  • Yeni Oluştur...