Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pc kapandığında çıkan ses

Noise

Öne çıkan mesajlar

Yeni bi priz aldım böle açmalı kapamalı bişey gece modem fln da hiçbişey açık kalmasın diye .

Şunu farkettim pc yi kapattıktan sonra (tamamen herşeyin durmasını bekliyorum kasa içinde bu farkettiğim şey için) . Herşey durduğunda prizide üstünden kapatıyorum ve pc den böle vıjjj gibi ince bi ses çıkıyo .

Prizi kapatmadığım zaman yok bu ses . Pc kapalıyken bi yerden elektrik mi çekiyo ki .

Ve bir de ayrietten pc yi açmadan önce prizi açtığımda klavyenin ışığı yanıp sönüyo 1 kere (pc yi açmıyorum o arada).

Anlamadım gitti bi türlü ne oluyo pc ye sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Noise said:
Pc kapalıyken bi yerden elektrik mi çekiyo ki .

SpiderS_DangeR said:

ya sen pcyi kapasan bile anakarta sürekli elektrik gitmiyomu zaten

Bilgisayarı kapatsanda anakarta elektrik gider evet. Zaten bilgisayarı açmanı sağlayan tuş devreyi fiziksel olarak açıp kapayan on/off switch tarzı bir switch değil, sinyal yollayan bir tuş. Anakartta elektrik olmasa bilgisayarı açamazsın bile.

Ayrıca bazı anakartlar bilgisayarı klavye ya da mouse ile açabilesin diye usb ve ps2 portlarına elektrik vermeyi kesmezler. Işıklı mouse ve klavyesi olan bir çok kişi "bilgisayarı kapattığın halde yanan mouse ışığı" sendromuna yakalanmıştır. :) Bios'ta "power on from mouse/keyboard" seçenekleri varsa onları kapatabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...