b1vRiP Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 flashı baya unutmuşuz ya :) şu an acil bişi yapmam gerekio. 1- yapacağım animasyonun başlaması için başlangıca buton koymam lazım butona basınca başlıycak. ayrıca bi de animasyon içinde de bi buton olcak ona basınca da durucak başa atacak nası yaparım? 2-bi tane resim öyle hebele hübele daire şeklinde döncek ve küçükten başlıyıp büyüğe gitçek. çok acil. şimdiden teşekkür.
Noise Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 button_instant_name.addEventListener(MouseEvent.CLICK,onClick); button_instant_name.addEventListener(MouseEvent.CLICK,onStopClick); function onStopClick(event:MouseEvent):void { animasyon_instant_name.gotoAndStop(1); } function onClick(event:MouseEvent):void { animasyon_instant_name.play(); } küçükten başlayıp büyüğe gidicek derken boyutu büyüyecek heralde resmin //ismine resim dedim döncek şeyin resim.scaleX = resim.scaleY = 0; var rotation:Number = 0; resim.addEventListener(Event.ENTER_FRAME,onEnter); function onEnter(event:Event):void { //rotateX , rotateY, rotateZ hangi eksende döndürüceksen artık ve de ne kadar döndürüceksen resim.rotateX += 5; resim.scaleX += 0.1; resim.scaleY += 0.1; rotation += 5; if(resim.scaleX & resim.scaleY == 1) { resim.scaleX = 1; resim.scaleY = 1; resim.rotateX = 360 - rotation; } } bi dene bakiim aga bende uzun zamandır bakmıyorum . actionscript 3 olarak yazdım bu arada . rakamlar pek düzenli değil düzenlersin scale ve rotate orantısını fln
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 ya ben buna cevap yazmistim gitmemis bi daha yaziyim As3 yerine 1 yada 2 ile yazsan ne kadar kolay olurmus birinci frame e sag tik action stop(); sonra bi butona aksiyon koy on(release); { gotoAndPlay(2) } (su tirnak noktali virgulun yerinden emin degilim aylar var elimi suremedim flasha onu halledersin Geri donmeyi de ayni sekilde yaparsin bi butona aksiyon koy on(release) { gotoAndPlay(1) } noktali virgulsuz de dogru olabilir bak ben de emin olamadim eheh neyse iste bu sekilde halledersin 2.si uzun telefondan okumaya kasamadim
Earenwen Mesaj tarihi: Aralık 3, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2009 şu ac3 e bi kafam basmadı gitti yahu
Öne çıkan mesajlar