Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

13"-14" civarı büyüklükte laptop tavsiyesi

barbu

Öne çıkan mesajlar

kuzenim laptop almak istiyor ama tutturdu 15" ten ufak olsun diye. oyun filan cok oncelik degil. fakat gene de yeni bir laptop alırken az da olsa performans lazım diye dusunuyorum ben.

1200ytl civarında(daha az da olabilir). ufak boyutlu fakat performansı kotu olmayan bir laptop tavsiyesi istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi pricegrabber.com dan istedigim ozellikleri girip sonucları cıkarttım ama sanırım bunları turkiyede bulamıca. hp'nin cok guzel touchsmart tablet pc leri var. 12" e kadar da dusuyor.

vatan vs dısında bunları bulabilicegim bi yer biliyorsanız onu da istek listeme ekledim.
Sosyal ağlarda paylaş

hp den söyle birsey buldum.

ufak degisiklikler olan 2 farklı laptop.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-3999435.html

ne dersiniz? ufak laptoplara gore performansını iyi buldum. fiyatı da iste cok ucuz olmasa da fena degil gibi.

fikirlerinizi aliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

1,169$ + KDV den baslıyo digeri de bu civarda.

bende de hp laptop var baska bir model. cok memnunum diyemem gec acılıyor filan ama ısınma yuzunden resttir vs gibi bi problemle karsılasmadım ya da gorunur baska bir sorun cıkmadı.

sony e filan da bakıcam bi ara da sıkıldım simdi sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

HP'lerde sorun olur. Ama servisleri iyi diye duydum bu 1.
Sendeki HP'nin acilma suresi uzunsa bunun nedeni makina degil isletim sistemidir; acilma suresi eskiden daha hizliydi diyorsan, senin baslangica yukledigin programlardir bu 2.
1200TL ile $1169+KDV arasinda buyuk bir ucurum var bu 3.

Fiyat araligi verip, ne icin kullanilacagini da yazarsan bence daha cok yardimci olunulur.
Sosyal ağlarda paylaş

1000000 laptop uretilsin.
999000'inde sorun olmasin.
Geri kalanlarda ufakli tefekli sorun olsun. Bu senin o markayi tercih etmemen icin bir nedendir. Abinin laptop'inin 999000'in icinde olmasi abinin sansidir. Ancak bu herkesin ayni sansa sahip olacagi anlamina gelmez.

Soylemeye calistigim, olumlu deneyimlerin, olumsuzlar kadar etkili olmadigidir. Olmasi da beklenemez. Bu nedenle yanlis yonlendiriyorsun deme bence; tecrubesine gore yonlendiriyordur. Sen de Acer'in hissedari olmadigina gore bence cok buyutme.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

HP'lerde sorun olur. Ama servisleri iyi diye duydum bu 1.
Sendeki HP'nin acilma suresi uzunsa bunun nedeni makina degil isletim sistemidir; acilma suresi eskiden daha hizliydi diyorsan, senin baslangica yukledigin programlardir bu 2.
1200TL ile $1169+KDV arasinda buyuk bir ucurum var bu 3.

Fiyat araligi verip, ne icin kullanilacagini da yazarsan bence daha cok yardimci olunulur.

o verdigim linktekiler nasıl sizce diye sordum zaten. kuzenle konustuguma gore 1500+ civarına da cıkıcak heralde. bilemiyorum tam ama.

amac icin ise. soyledigim gibi oyun filan cok fazla olmıyacak. dolayısı ile ekran kartı ana faktor degil. onun dısında ram, islemci vs ana faktor. en onemlisi dedigim gibi boyutu.

kendime alıcak olsam zaten ana ogeleri belirler ona gore secerim birsey fakat kuzenim kendisi de bilmiyor. cok iyi bisi olmasa da olur diyip duruyor sadece.

buna göre onerin iste bisiler kabaca. belki benim gormedigim filan iyi bi alet cıkabilir.

edit:
ayrıca laptopun acılma suresi uzaması son 5 ayda basladı diyelim. yukledigim programlardan filan da degil, format attıgım pc de ilk zamanların ki kadar hızlı acılmıyor.

cok buyuk bir fark olmadıgından ustune gitmiyorum bende.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

1000000 laptop uretilsin.
999000'inde sorun olmasin.
Geri kalanlarda ufakli tefekli sorun olsun. Bu senin o markayi tercih etmemen icin bir nedendir. Abinin laptop'inin 999000'in icinde olmasi abinin sansidir. Ancak bu herkesin ayni sansa sahip olacagi anlamina gelmez.

Soylemeye calistigim, olumlu deneyimlerin, olumsuzlar kadar etkili olmadigidir. Olmasi da beklenemez. Bu nedenle yanlis yonlendiriyorsun deme bence; tecrubesine gore yonlendiriyordur. Sen de Acer'in hissedari olmadigina gore bence cok buyutme.

tamamda böle bir mantıkta düşünürsen bütün markalar beş para etmez, uzak durulması gerekilen bir şey. Kullanmasını bilmeyipte sonra kendi hatandan bozulup markalara bok atmak farklı bir olay. Benim Iphone alıpta 2 günü herhangi bir sebepten bozulmasıda Apple dan uzak durulması gerektiğini belirtmez.

Bir ürün alıpta memmun değilsen ve o Marka hakkında insanları uyarıcaksan önce ne şekilde bir sorun yaşadığını ve bu sorun karşısında firmanın teknik servis bakımından sana ne şekilde yardımcı olduğu gibi kriterler vardır. Bu işler öle 10000 ürün var 9000 i sağlam seninde şansın var o ürünü almışsın şeklinde işlemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani senin buraya yasadigin sorunu aktarisin da gayet oznel olacaktir; illaki kullanim hatasi bulunur. Ustelik bu durumda sen ona "yanlis yonlendiriyosun" diyecek yetkinlige sahip misin ki? Veya hangimiz boyle bir sorumlulugu ustumuze alabiliriz? Hani kendine ne kadar guvenirsen guven, senin de kullaniminda sorun olabilir ve bunu markaya yamaya bilirsin, ki zaten bunun normal oldugunu soyledim. Herkes kendi tecrubelerine dayanarak konusur, sen de, ben de. Bu nedenle insanlari yargilayamazsin. Tabi yargilayabilirsin de... bana ne ya

Her markanin defective urun yuzdesi ayni degildir. Her markanin yeni cikan urunlerindeki defective yuzdesi ayni degildir. Her markanin model bazinda cikan defective yuzdesi ayni degildir. Devam edeyim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ee tamam işte her markanın oranı aynı değildir. Yargılama söz konusu değil ama bir ürün alıpta kötü bir tecrube yaşandı diye o markayı tamamen işe yaramaz yapmak saçma geliyor. Atıp tutmaktan başka bişi değil ve insanlar o aletlere tonla para veriyor. Ben Acer kullanırım 5 yıl tık bile etmez düzgün çalışır. Kimisi alır 1. ayında donanın hatası yaşar. 2 aynı olayıda yaşayan belki tonla insan vardır.

Açıkçası insanlar her şeyi , herkesi yargılıyor rahatça. Ben çıkıp Iphone aldım 2. gün bozuldu sakın almayın desem. Belkide bir o kadar aynı görüşe sahip adam çıkacak ki bunların içinde sırf Apple diye bu lafı söleyen (popular şeye bok atayım çabası) ya da tam tersi Iphone kullanıp nekadar memnun olduklarını söleyen başka kullanıcılar. Demek istediğim tek tek
yaşanan tecrubelerle bir anda karar vermemek gerek.

edit : mesela örnek olarak 2 topik öncesi bir laptop konusunda HP den uzak durun, sakın almayın görüşü varken bu topik de HP önerilmiş.Açıkcası doğru düzgün mağzalardan ürün alınırsa zaten verdiğin parayı ya bir şekilde geri alırsın yada ürünü değiştirirsin. Fazla da uğraşılcak bi durum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...