Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mail2web nedir? Güvenilir mi?


axedice

Öne çıkan mesajlar

http://mail2web.com/ adresinden ulaşabileceğiniz sitede hiç bi pop smtp vs ayarı yapmadan sadece mail adresiniz ve ona bağlı şifre ile maillarınızı okuyabiliyorsunuz. Ayrıca okuduğunuz mailları bilgisayara indirmiş gibi saymadığından, atıyorum evden iş mailınıza baktığınızda o mailı yine iş yerinde açabiliyorsunuz.

Yeni falan bi olay da değil baya eski benim anladığım. Peki güvenilir mi sık kullanan var mı? Buna alternatif başka siteler var mıdır? Baya kullanışlı bi olay bence. Hatta geçen gün patron bunun sitesini hatırlamayınca dalga geçtim adamla öyle şey olur mu diye, sonra çağırdı gösterdi falan rezil oldum ehueh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

hiç bi pop smtp vs ayarı yapmadan sadece mail adresiniz ve ona bağlı şifre ile maillarınızı okuyabiliyorsunuz. Ayrıca okuduğunuz mailları bilgisayara indirmiş gibi saymadığından, atıyorum evden iş mailınıza baktığınızda o mailı yine iş yerinde açabiliyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kullandığın programa ne ayarı yapıyorsun ? altı ustu pop3.gmail.com veya mail.example.com falan yazıyorsun bitiyor.
Bir kere yazıyorsun altı ustu ,bunu yazmamak mı bir avantaj ?

Yazmak istemiyorsan zaten webmail kullanıyorsun , kendi sağlayıcının web arayüzünden girmişsin ha bunlardan.

Ayrıca yine kullandığın programa( Orn : Thunderbird , LiveMail , Outlook ) Leave a copy in server dersen , senin deyiminle : bilgisayara indirmiş gibi olmuyorsun , evden ve işten bakabiliyorsun.


Yani web2mail sitesi nin hiçbir avantajı yok , göremediğim ama sunduğu başka servisler vardır belki , tam inceleyemedim henuz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Avantaj... Vakti zamaninda gmail diye bir servis yoktu. Haliyle 3 4 tane email adresini tek tek etmemek icin illaki gerekiyordu.

Ihtiyac... Ozellikle baska firmalara gidip hizmet veren kuruluslar email'larini kontrol etmekte sorun yasarlar. Misal Turkcell'e gittiginde, kendi pop3 adresine baglanmana izin vermezler. Email'larini kontrol etmek icin illaki web arayuzunu kullanman gerekir. Yukaridaki sebeple de birlestirince hepsini tek elden yonetirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Webmail denilen olay, genellikle pop3 yerine imap protokolu kullanan basit bir web tabanli mail client'tan ibaret.

Yani outlook, thunderbird gibi bir client yazilimi kurmak/ayarlamak yerine bu web tabanli client'i kullaniyorsunuz.

Peki mail2web nedir ? Yine web tabanli bir client'tir. Guvenilirligi, yazilimi host eden kisilerin guvenilirligi ile esit derecededir. Zira mail adreslerinizi ve sifrelerinizi kolayca toplayabilirler.

Peki alternatif nedir ?

Size mail hizmeti saglayan bir cok firmanin/sunucunun kendine ait bir web mail client'i bulunur. Haliyle daha guvenlidir denilebilir. Bu adres genellikle;

webmail.domain.com
mail.domain.com
www.domain.com/webmail
www.domain.com/mail

seklindedir. Deneyerek bulabilirsiniz yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla mantıklı olanı da mail.domain.com gibi bi adrestir bence. ordan link translation yaparsın https e falan. yoksa mal gibi https yazmak zorunda kalıyosun falan filan. neyse konu dışına çıktık.

bu site özellikle danışmanlık hizmeti verenler için biçilmiş kaftan diyebiliriz. gerçi bazı mal danışmanlar ben mailime web accessten girmek istemiyorum hede hödö diyor, kıracaksın ağzını orda sdfg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sensin mal.

Niye webaccess'e sinirli kalayim? Hani alelade bir port acilmasini istesem neyse, standart port aciyorsun, acacaksin. Mail gelip gelmedigini kontrol etmek icin her 5 dakikada bir girip refresh mi etmem lazim benim? Kendi isimi mi yapicam yoksa girip email gelmis mi diye kontrol mu edicem.

Hani soyledigin mantikli olsa, ne outlook'a ne thunderbird'e gerek kalmaz, herkes browser'dan hallederdi isini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o portları kapatanlardan biri de benim. gel de kır yiyosa sdfg

biz de şöyle düşünüyoruz, eğer danışmanlık hizmeti alıyorsak ve sen gelip bizim şirketimize iş yapıyorsan o zaman başka şeyle ilgilenmeyeceksin arkadaşım. neden? çünkü gün bazında para ödemesi yapılıyor. sen benim şirketimde benim işimden başka işlerle uğraşmaya kalkarsan o zaman bozuşuruz.

ciddi şirketlerde olaya bakış açısı yukardaki gibi genelde.

evet ciddi bir şirkette çalışıyorum sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kime is yaptigimin email adresiyle ne alakasi var? Senin firmandan bana ulasilmaya calisildiginda da o email adresine gidiyor mail'lar. Sonuc olarak benim response time'im 1 saat oluyor.
Duran kimin isi? Sizin firmanin isi.
Niye duruyor? Port acmadiginiz icin.
Daha kotusunu de soyliyim; sirf bu uygulama yuzunden is aksatan danismanlar tanidim. Adamin yapacagi is 5 dakika surecek, email'i gorse bile 1 saat gecmesini bekliyor, ozellikle. Kisacasi kendinize zarar veriyorsunuz. Hani disaridan email almama engel de olmuyorsunuz... Sacma bir uygulama.

Ayrica baskasina is yapip yapmadigimin kontrolunu, bana is veren kisi yapar, admin'ler degil.

Ayrica(2) bu konuda da onemli olan sozlesmedir; projede tanimlanan sureler vardir. Ha bu surelere uyulmazsa zaten yaptirimi olur bu isin (sozlesmede yazan); koskoca firmanin sizin kollamaniza ihtiyaci yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav elbette ben kontrol etmiyorum. ben emir kuluyum. bana portları kapat diyolar kapatıyorum. iş yapmaya gittiğinde seni kendi lokaline sokmayan firmalar bile var.

zaten bana soracak olursan çok saçma buluyorum pop3 tarzı portların kapatılmasını. ama son kararı veren malesef biz olamıyoruz. yöneticin ne derse yapıyosun. bu tarz kısıtlamaların işi geciktirdiği konusuna katılıyorum. güvenlik işte. güvenlik işini bazen paranoyaklığa dönüştürüyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama cidden çok mal isteklerde bulundukları oluyor arkadaşların. mesela geçenlerde birilerine proxy kullanarak internete çıkabilirsiniz dedik, adam ben proxy kullanmak istemiyorum dedi :) adam tüm portların açılmasını isteyecek eğer yüz bulsa sanırım :D

ha bi de şu var mesela, malum türk telekom smtp portlarını spam dolayısı ile kapattı gibi bişeler yaptı. şimdi adam gelse firmanın birine ordan da bassa spamleri (kasti değil virüs bazlı da olabilir), telekom senin ip adresini aşşağı alırsa çıkarması 1 ay sürüyor. falan filan. uzatmayalım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...