Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YÖK'ün Katsayı Kararı Durduruldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Ama 16 yaşında özgür iradesi kısıtlı olan bir insanın erdiği kararın tüm ömrünü etkilemesi savunulabilir bir durum değil.

yok boyle birsey
o zaman git adam oldur, banka soy sorna "e iradem kisitli genclik iste" diye af bekle, olurmu boyle sacmalik

16 yas kazik kadardir, kisitli irade geyigine girersek zateb cikamayiz, adam oldurup "tanrinin verdigi kisitli iradem yuzunden oldurdum kader kurbaniyim" diye gezen cok adam var

sorumsuzluktur tamamen, hepimzi yasadik o evreleri

kanka esit agirli ksecti aman ayrilmiyim ondan diye esit agirlik secmeler, hoslandigin kizla ayni sinifa dusmek icin sozel secmeyi dusunmek filan

ki seninki bolum secimide degilmis, tip kazanip birakmak ne bilmiyormuydun tip in cok zor oldugunu girmeden once?

ogrencidede kabahat yok ailelerde veriyor gazi "illa muhendis ol muhendis ol muhendis ol"

OSS adil degil zaten sistem rezalette kimse gelip "cocuktuk sozel yerine sayisal sectik, magduruz" diye aglamasin. ayni olay meslek liseleri ve imamhatipler icinde gecerli

ama kafa yok iste bu millette, kendi kafasindaki kurgu ile cocugunun geleceginin icine ediyor aileler cogu zaman sonra bunu nadi magduriyet oluyor

kredi karti magduru olmak gibi birsey bu, her ay sanki para gokden hediye geliyormsu gibi minumum odeyerek gecir sonra faiz ustuen faiz binsin cik televizyona "magduruz :("

akil fikir
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:

matama said:

kusura bakmada boyle bir olay yok

devlet senin icin kaynak ayiriyor bu kaynak dogrultusunda fizik hocasi aliniyor matematik hocasi aliniyor hadi duz lise bir derece

meslek lisesi diye bir sey var tamamen masraf. atolye uniforma her halt maliyet, orada yillarca okuduktan sonra yok ben vazgectim sokun harcadigini parayi ben baska sey olucam demek hak degil, esas benim vergimi yemek.

acikcasi askeri liseler gibi yapilmali en azindan yuklu bir masraf alinmali devletin ona harcadigi parayi sonrada buyur nereye gidersen git.

Efrasiyab said:

Viktor said:

16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil

liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var

Kişisine ve durumuna göre değişir.

Ezmek istemem.
Özel lisede burslu okudum, lisede ÖSS puanında sayısal birincisi oldum, Tıp fakültesine girdim, okudum, ve bana göre olmadığını farkettim. 360 sayısal puanı çoğu kişi rüyasında göremediği için zamanında, zeki insan Tıp hukuk veya mühendislik seçer baskısının kurbanı oldum

Benim hatam yok demiyorum.

Ama 16 yaşında özgür iradesi kısıtlı olan bir insanın erdiği kararın tüm ömrünü etkilemesi savunulabilir bir durum değil.

ezmeyi bırak össde derece alanların ailelerinin yarışan atı olduğunu klasik hedeflerle bilindik prosedürden çıktığını ve neticede mutlu olamadıklarını kanıtlamışsın sdf

no offence
Mesaj tarihi:
bence geri döner yada başka bir uygulama gelir.Geçen sene tercih %51 miydi neydi.Bir sürü tanıdıgım var suan adamlar ağlıor resmen.Kesin bir şey yaparlar heralde.
Mesaj tarihi:
Yahu iki şey soracağım;

Anadolu Lisesi yada düz lise okuyanlar salak mı?

Bu adamlar mesela sadece Üniversite okumak için okur. Meslek liseliler ise zaten meslek sahibi olurlar mezun olduklarında.

Fen Matematik okunalar salak mı?

Hepimiz biliyoruz bunu, Sosyal kolay, FM zordur bu memlekette. FM kim niye okusun lisede? Zaten dershane kazandırtıyor Üniversiteyi, Lise değil. Git desrhanede FM çalış, okulda sözelden ortalama yap?
Mesaj tarihi:
mağduriyetse mağduriyet, lgs'ye niye kastım agalar diye sorarım ben de, orta bilmem kaçtan sona kadar niye dersaneye para verdim derim. mağduriyet bitmez, bişeyler değişecekse kökten değişsin, baştan uygulana uygulana gelsin, ortadan biçip ekleme yapınca olmuyor.
Mesaj tarihi:
@efrasiyab

cok ucuk orneksin, fazla istisna olmus senin olayin ama biliyorsunki kanunlar bireyler icin degil toplumlar icin, seni nmantiginla gidersek tamamen ilk ogretim verelim herkes liseye 18 yasindan sonra baslasin. zamaninda sen veya ailen hata yapmis diye butun dunyada kabul gormus meslek lisesi egitim sistemini hatali bulmanin bence mantigi yok.

bu kadar rahatsizsan tavsiyem sabanci gibi okullara girmen bu okullarda bildigim muhendis girip tiyatrocu cikabiliyorsun buda bir secenek.
Mesaj tarihi:
yök seni seviyorum

bölümümden memnun degilim bu senebaşka sözel bölüm için deneyecegim sansımı , bütün kendi alanını kazanamyan sayısal ve eaların bizim bölüme üşüşmesinden bizi kurtardığın için teskürler öptüm cok hade eyw
Mesaj tarihi:
japonyada dogmak vardi bunada sukredin

adamlar anaokuluna girerken bile sinavdan geciyor cunki anaokullari prestijli ortaokul kazandiran gene prestijli ilkokullara soktuklarini iddea ediyorlar

sinav sinav sinav, turkiye ile karsilastirirsak odtu/bogazici kazanamadiysan hicbir halt degilsin, hicbir firma seni istemiyor filan

isin komigi miyamoto konusmus gecen (modern oyunlarin tanrisi olur kendisi, mario, zelda, donkey kong filan, dunaydaki en uretken oyun yapimcisi http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_games_created_by_Shigeru_Miyamoto) demiski

said:
Nintendo has become one of those companies that graduates from colleges and good universities really want to work for because of that, the competition's really become so fierce for positions. And that means that a lot of the recent recruits for Nintendo have tended to have the higher degree from the prestigious colleges and universities and whatnot. I often say to Mr Iwata: 'If I was applying for a job here today, I, with my actual college degree, would probably not have been employed by Nintendo!'

yaaa ole iste

bide amerikan sistemi var bak o kebap, senelerce okuyorsun sonra haritada avusturlyayi bulamiyorsun filan ehuehu
Mesaj tarihi:
Abi yanlız ilk üç üniversiteye giremediysen hiç bir firma seni istemiyor çok abartı olmuş. Japonya'da işsizlik oranı %8 felan olmalı, japonların büyük çoğunluğunun amelelik yaptığını düşünemiyorum. Ama tabii nintendo'ya giremezsin çünkü japonyadaki en iyi firmalardan biri. Aslında aynı sistem bir nevi Türkiye'de de var ilk üç üniversiteye giremediysen başlangıçta hiç bir büyük firmanın kabul edeceğini zannetmiyorum.
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:

Viktor said:

16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil

liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var

Kişisine ve durumuna göre değişir.

düşünme yetisi ve olgunluk üzerinde aileden tutunda ülke rejimine kadar sayısız değişken etken var , bu etkenleri nötürlüyemiyeceğiniz için yapılıcak en mantıklı durum fırsat eşitliğini sağlamak

bump!
Mesaj tarihi:
Sylian said:

Abi yanlız ilk üç üniversiteye giremediysen hiç bir firma seni istemiyor çok abartı olmuş. Japonya'da işsizlik oranı %8 felan olmalı, japonların büyük çoğunluğunun amelelik yaptığını düşünemiyorum. Ama tabii nintendo'ya giremezsin çünkü japonyadaki en iyi firmalardan biri. Aslında aynı sistem bir nevi Türkiye'de de var ilk üç üniversiteye giremediysen başlangıçta hiç bir büyük firmanın kabul edeceğini zannetmiyorum.

o issizlik oranina bakma asiri yalan o eheuhu, NEET lerin rakamini tespit edemiyorlar aileleri utanip gizliyor diye ki omur boyu istihdamin faturasi issizlerin bizimki gibi kahvede binekliyen adamlardan cok yeni mezun issiz olmasina sebep oluyor

http://forum.paticik.com/read.php?13,4078383,page=1

falan var bide
anime samurai ninca filan uzaktan millete hos geliyorda japonayda dogmak istemezdim acikcasi ehuehu

turkiyede yan gelip yatip para kazanabilme olanaklari hala cok cok cok daha fazla eheuehu
  • Yeni Oluştur...