Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 O zaman yasaya aykırı bir işlem yapılmış olur.Hem bu sene mağdur olacağınızı zannetmiyorum.İtraz süresi falan var.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Viktor said: 16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var Kişisine ve durumuna göre değişir.
naraso Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Tenekeadam said: O zaman yasaya aykırı bir işlem yapılmış olur.Hem bu sene mağdur olacağınızı zannetmiyorum.İtraz süresi falan var. en azından bu sene kaldırılmış katsayıları uygulamalılar zaten yoksa çok fazla kişiye yazık olucak. artık kaldırmazlarsa işletme iktisat yazıcam mecbur.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Yalnız bu kararın çıkacağı eğitimin içindeki herkes tarafından biliniyordu.Sınava hazırlanan birinin ben bilmiyordum,hazırlandım tarzı yaklaşımları samimiyetten uzak.
naraso Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 en ufak bi fikrim yoktu benim. gittim dershanelerle konuştum bana katsayılar kalktı herkes istediği yeri seçebilecek dediler. bende bunun üstüne girebileceğim yerleri çıkartarak tercih listemi verdim.
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 düşünme yetisi ve olgunluk üzerinde aileden tutunda ülke rejimine kadar sayısız değişken etken var , bu etkenleri nötürlüyemiyeceğiniz için yapılıcak en mantıklı durum fırsat eşitliğini sağlamak
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Bu kararı beklemeyen dersane varsa saçma sapan bir yerdir.Sana gayet umut verip paranı almışlar.Ha belki bu sene olmaz ama seneye çıkar diyorduk.Ben senin gibi okulu dondurup sınava girmek isteyen 3 arkadaşımı uyardım. Ayrıca benim katsayıyı savunduğum yok,yani savunuyorum fakat meslek lisesi kavramının değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.İmam hatip isimli ucube okulların kökten kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. En baştan bu konuya söylediğim,mahkeme ortada olan yasaya göre karar vermiştir.Siyasilerin yaptığı,geri döneceği belli bir kararı çıkartıp kaos yaratmaktan başka birşey değildir.Beceriksiz insanlar yönetici olunca böyle oluyor. Boşuna mahkemeye kızmayın.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Eşit ağırlık mezunuyum bu sene katsayı kalktı diye gittim 2500TLye sözel sınıfına kayıt oldum. Yıkarım abi ben bu YÖK'ü, madem birşey yapıcaktınız neden adam gibi yapmadınız hayvanoğlu hayvanlar.
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 bide bu trt artık uçmuş gitmiş, haberciliği vs bıraktım bu nasıl bir taraf tutmadır, bu nasıl bir hayvanlıktır. Kanal 7 de felan bile yok böyle bişey. Naaptınız siz ya
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Evet TRT bildiğin STV oldu son zamanlarda, ATV'yi falan aştı, nasılsa bandrolden normal bir kanalın reklam gelirinin 10 katını vuruyor artık, yeni transferlerle falan iyice güçleniyor.
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 en az 1 dönem daha akp-tayyip tarafından yönetilmemiz kesinleşti. şimdiden alıştırın kendinizi bu fikre.
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Abi çoook arkadaşım madur olucak şimdi ciddi olarak üzüldüm, ama direk sözel mezunu olarak az da olsa yararıma gibi duruyor.
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Alanlar arası geçiş yapanlar içinenazından bu sene uygulanmalı, sonrası için doğru karar ama sen böyle bi kararı senenin ortasında alamazsın yani mağdur etmeye hakkı yok milleti
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Bence de Fırat sakin ol, bu sene uygulanmaz bu karar.
eagle_dnz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 meslek lisesiyim dersaneye yazıldım katsayı kalktı diye çok güzel çok... çalışıyorum 2 aydır boku bokuna küfretcem ya böyle bi ülke yok ya
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Tenekeadam said: En baştan bu konuya söylediğim,mahkeme ortada olan yasaya göre karar vermiştir. Boşuna mahkemeye kızmayın. Hayır. Sorun şu ki; mahkeme yasaya uygun olduğu için değil, siyaseten AKPye muhalefet olmuş olmak için yaptı. Mağduriyetmiş, hak eşitliğiymiş onu umursadıkları içn değil. Yasa gayet güzel, kimsenin önünü tıkamıyor, isteyen kazandığı puana göre istediği yere giriyor. Eski sisteme göre çok daha mantıklı ve hakkaniyetli bir sınav sistemi. Buna rağmen sırf, "AKP yaptıysa kötüdür" mantığı yüzünden mahkemenin verdiği bir karar. Destekleyenlerde aynı şekilde, "AKP zararlı çıkacak", "İmam-hatipliler babayı alacak" diye düşündükleri için sadece destekliyorlar kararı. Mantıklı olduğu için değil.
matama Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 kusura bakmada boyle bir olay yok devlet senin icin kaynak ayiriyor bu kaynak dogrultusunda fizik hocasi aliniyor matematik hocasi aliniyor hadi duz lise bir derece meslek lisesi diye bir sey var tamamen masraf. atolye uniforma her halt maliyet, orada yillarca okuduktan sonra yok ben vazgectim sokun harcadigini parayi ben baska sey olucam demek hak degil, esas benim vergimi yemek. acikcasi askeri liseler gibi yapilmali en azindan yuklu bir masraf alinmali devletin ona harcadigi parayi sonrada buyur nereye gidersen git. Efrasiyab said: Viktor said: 16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var Kişisine ve durumuna göre değişir.
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Bir şey soracağım şimdi. Meslek lisesinde makian üzerine okuyan birisi makina mühendisliğine giremiyorsa düşük katsayıdan ötürü anlarım. Ama sözel bölümden mezun birisinin mühendisliğe giremiyorum diye ağlaması çok saçma. Bizler de zamanında sayısal okuyup çok istediğimiz hukuk bölümüne giremedik.
yav Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 matama said: kusura bakmada boyle bir olay yok devlet senin icin kaynak ayiriyor bu kaynak dogrultusunda fizik hocasi aliniyor matematik hocasi aliniyor hadi duz lise bir derece meslek lisesi diye bir sey var tamamen masraf. atolye uniforma her halt maliyet, orada yillarca okuduktan sonra yok ben vazgectim sokun harcadigini parayi ben baska sey olucam demek hak degil, esas benim vergimi yemek. acikcasi askeri liseler gibi yapilmali en azindan yuklu bir masraf alinmali devletin ona harcadigi parayi sonrada buyur nereye gidersen git. Efrasiyab said: Viktor said: 16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var Kişisine ve durumuna göre değişir.bu bakış açısı da iyimiş gerçekten bence de alan dışı testlere girmek için mesela 300-500 bi harç vermek gerekse hem çok güzel mantıklı olur hem de iyi gelir kapısı açılır devlete. (gerçi matama'ya göre israfı engellemiş oluruz sadece :p) laf söylemeye çalışmıyorum yalnız öyle gibi oldu da hak veriyorum yani
Czentovic Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 meslek lisesindeki masrafı kım oduyomus bi saniye.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 matama said: kusura bakmada boyle bir olay yok devlet senin icin kaynak ayiriyor bu kaynak dogrultusunda fizik hocasi aliniyor matematik hocasi aliniyor hadi duz lise bir derece meslek lisesi diye bir sey var tamamen masraf. atolye uniforma her halt maliyet, orada yillarca okuduktan sonra yok ben vazgectim sokun harcadigini parayi ben baska sey olucam demek hak degil, esas benim vergimi yemek. acikcasi askeri liseler gibi yapilmali en azindan yuklu bir masraf alinmali devletin ona harcadigi parayi sonrada buyur nereye gidersen git. Efrasiyab said: Viktor said: 16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var Kişisine ve durumuna göre değişir. Ezmek istemem. Özel lisede burslu okudum, lisede ÖSS puanında sayısal birincisi oldum, Tıp fakültesine girdim, okudum, ve bana göre olmadığını farkettim. 360 sayısal puanı çoğu kişi rüyasında göremediği için zamanında, zeki insan Tıp hukuk veya mühendislik seçer baskısının kurbanı oldum Benim hatam yok demiyorum. Ama 16 yaşında özgür iradesi kısıtlı olan bir insanın erdiği kararın tüm ömrünü etkilemesi savunulabilir bir durum değil.
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 meslek liseleri kendi parasını gayet kazanıyor bu arada. sanmıyorum devlete yük olduklarını. iki sene önce atölye eğitimi için gitmiştim, izmirin en eski büyük meslek liselerinden çınarlı endüstri meslek lisesine. makinalar bildiğin 1. dünya savaşından kalma. orda sürekli bi üretim var sanayiye filan satıyolar. ama konu o değil.
Öne çıkan mesajlar