sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. İstanbul Barosu Başkanlığı, Yükseköğretim Genel Kurulunun (YÖK) yükseköğretime girişte katsayı puanı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin 21 Temmuz 2009 tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu. Dairenin kararında, milli eğitim sisteminin yönlendirmeye ilişkin kuralları ile 2547 sayılı Yasanın 45. maddesinde yer alan kurallar yürürlükte ve uygulanıyor iken, bu kuralların uygulanmasını bertaraf edecek şekilde alınan dava konusu kararın, eğitim sisteminin örgütleniş biçimindeki bütünlüğü bozacak nitelik taşıdığı ve uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi amacının dışına çıkıldığının görüldüğü vurgulandı. Kararda, “Bu durumda, dava konusu kararın 3, 4. ve 5. maddelerinin, dayanağı yasa hükümlerine aykırı olduğu gibi eğitim sisteminin, hukuka uygun oldukları istikrar kazanmış yargı kararları ile de ortaya konulmuş olan amaç ve ilkelerine, hukuka ve hakkaniyete uygun değildir. Dava konusu kararın uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar oluşacağı da açıktır” denildi. Davalı YÖK'ün bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13041125.asp
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Beklenen bir karardı, bakalım şimdi neler diyecek AKP bu açıklamayla ilgili.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 pekaziz said: Beklenen bir karardı, bakalım şimdi neler diyecek AKP bu açıklamayla ilgili. naaptın pekaziz. siyaset ama bu.
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Yorum yapmadım ki yahu, AKP ne diyecek bakalım dedim? Ak Parti yerine AKP dedim diye mi siyaset oldu. :P
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Hayır günah oldu.Öbür tarafta yanacaksın azizim.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Ben o danıştayın.... Sayısal çıkışlıi olduğum için, EA ve Sözele giremiyordum, bu sene sistem değişti diye girdim, hay ben bunların... Tabii olayın içinde hak hukuk yok, sadece AKPye tepki olsun diye verilen bir karar. E bu sene girecek olan binlerce öğrenci ne olacak?
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 al işte olay danıştayın başına kaldı ahahahah böyle birşey olacağı belliydi, azcık önleminizi alaydınız bıkbık edeceğinize
balon Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 genelde öyle bir karar vereceklerse mağdur olanlar sallanmaz. grev olunca kimsenin işi olan halkı sallamadığı gibi
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 aslında yapıcakları düzeltme çok basit , yeni kararı bu seneden sonra yürürlüğe koyucaklar
naraso Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 eğitimdeki konuya yazdığım şeyi burayada yazıcam ana avrat küfrediyorum şu an. ben bunlar katsayıyı kaldırdılar diye tercih yapmadım lan, allah belalarını versin.
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Efrasiyab said: Ben o danıştayın.... Sayısal çıkışlıi olduğum için, EA ve Sözele giremiyordum, bu sene sistem değişti diye girdim, hay ben bunların... Tabii olayın içinde hak hukuk yok, sadece AKPye tepki olsun diye verilen bir karar. E bu sene girecek olan binlerce öğrenci ne olacak? bunun yapilmasinin nedeni imam hatip ve meslek liselerinin alanlari disina kaymasini ve imam hatip cikisli burinin siyaset okuyup irticaya yol açmasını engellemek kurunun yaninda yaş da yaniyo ama /edit estel
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Bu işler böyle çözülmez , amaç belirli bir ideolojinin kadrolaşmasını önlemekse analiz iyi yapılmalı . İmam hatibe genelde kızlar gider türban olayından dolayı ,mini mini tayyip dediğiniz modelde olanlar zaten biraz zekaları varsa mevcut düzende düz bir lise okuyup öyle akademiye girebilirler.Bunu kimse de önlüyemez . Bugün pkklı adam bile orduya subay olarak sızıyor peh
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Efrasiyab said: Ben o danıştayın.... Sayısal çıkışlıi olduğum için, EA ve Sözele giremiyordum, bu sene sistem değişti diye girdim, hay ben bunların... Tabii olayın içinde hak hukuk yok, sadece AKPye tepki olsun diye verilen bir karar. E bu sene girecek olan binlerce öğrenci ne olacak?napçan sözeli git müendiz ol
balon Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Aslında söylenecek çok fazla şey var bu saçmasapan karara ama siyasete kaymayalım madem.
matama Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 sayisal cikislisin okulda sayisali secmissin sayisal okuman lazim ya sanki zorla sayisal sectiriyorlar Efrasiyab said: Ben o danıştayın.... Sayısal çıkışlıi olduğum için, EA ve Sözele giremiyordum, bu sene sistem değişti diye girdim, hay ben bunların... Tabii olayın içinde hak hukuk yok, sadece AKPye tepki olsun diye verilen bir karar. E bu sene girecek olan binlerce öğrenci ne olacak?
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 düzeltileceğinden şüpheniz mi vardı? gayet te art niyetli bir şekilde imam mühendisleri imam doktorları piyasaya salmak için yapılmış bi saçmalıktı.ki neyi ellerine yüzlerine bulaştırmadılar da bunu doğru düzgün yapsınlar lol. olan yine kalkıştıkları saçmalıkalar yüzünden karıştırdıkları sisteme ve uğraşan millete oldu. geçmiş olsun.
naraso Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 @matama ben babamın zoruyla sayısal seçtim nolucak ? 3 ay önce de babamı hayatımdan çıkarttım nolcak ?
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 matama said: sayisal cikislisin okulda sayisali secmissin sayisal okuman lazim ya sanki zorla sayisal sectiriyorlar Efrasiyab said: Ben o danıştayın.... Sayısal çıkışlıi olduğum için, EA ve Sözele giremiyordum, bu sene sistem değişti diye girdim, hay ben bunların... Tabii olayın içinde hak hukuk yok, sadece AKPye tepki olsun diye verilen bir karar. E bu sene girecek olan binlerce öğrenci ne olacak? Bakış açın oldukça dar. Sırf Matematiğim çok iyi olduğu için, ve sözeldeki kişilerin çoğu sadece yatmak için sözele geçtiği için mecburen Sayısal tercih yapmak zorunda kaldım, 16 yaşında lise-2de kendi kararını verebilecek kadar olgun-la-şa-mı-yor herkes. Ailem verdi benim yerime kararı. 22 yaşındayım şimdi, sayısal yapabiliyorum onda sorun yok, ancak becerilerimin ve sevdiğim işin Sözel alanda olduğunu farkettim, evet biraz geç oldu, ama en nihayetinde farkettim, ne olacak? Nasılki AKPnin kararları siyasi, Danıştayında bu kararı tamamen siyasi, yeni sistem diğer öğrencilerin hakları çiğnendiği için iptal edilmişmiş, kim inanıyor buna? İmamhatiplerin canına ot tıkayacağız, arada AKPyede muhalefet yapacağız diye aynı zamanda tonla meslek lisesi öğrencisinin de umutlarının içine ettiler.
odiflame Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 ne şimdi hem imam hem vali hem mühendis hem doktor olamayacak mıyım? o zaman kpssye çalışayımda kadrolu imam olayım sonra naklen dptye atanayımda dptde şube müdürü olayım.hem mühendislik uktemi tatmin etmiş olurum.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Yasaya göre karar veren mahkeme,nasıl siyasi karar almış oluyor?
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Tenekeadam said: Yasaya göre karar veren mahkeme,nasıl siyasi karar almış oluyor?yasa neye göre ?
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Yasa siyasi bir organ tarafından çıkarılmış.Bunun benim sorumla ne ilgisi var?
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Tenekeadam said: Yasaya göre karar veren mahkeme,nasıl siyasi karar almış oluyor? Akp danıştay üyelerini seçebilseydi, ve onlarda sistem devam edebilir diye karar çıkartsaydı, o zamanda "yasalara dayandığını" iddia edecek miydin merak ediyorum.
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 16 yas, 18 e iki kalmis ki oyle cok kucuk bri yas degil liseye gectiginiz an buyuyorsunuz artik, geleceginizi dusunmeniz lazim ne olucam ne okuycam filan, olgunlukla alakasi yok sorumsuzlukla alakasi var egitimcilerinde su anki islemeyen sisteminde sorumsuzlugu var tabi ben cok iyi hatirliyorum, etrafimla konustum netten biraz kurcaladim, sozelim asiri iyi matematik vasat ama daha ufagim hayallerim vardi o zaman "ben kaymakam olicaaam kamu yoentimi okiycam" diye gittim esit agirlik sectim, matematikten butunlemede gecmisim zaten lise1 de sozel secsem cok daha rahat ederdim (oss de denemelerde filan zaten sozel puanlarim hep daha iyiydi kendi alanimdan heh), ama baktim sozel secince %100 tarih yazicam sonra turkiyede ogretmen maasiyla omrum boyunca surunucem yok kalsin dedim isin komigi benim lise1 de cok samimi arkadasim avrdi, adamin biyoloji 2 fizik 1 kimya 0 bu adami gidi sayisala kabul etmisler esit agirlika talep cok oldu diye, susak BEN MUHENDIS OLICAGIM diye geziyordu zar zor ikna ettik adami ve okulu, baya ugrastik esit agirliga aldirmak icin
Öne çıkan mesajlar