Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'i Bitiren Balık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kaede said:

Popeye said:
kermit mesela aslandan evrilme

Önce

http://img233.imageshack.us/img233/6489/kermit2.jpg

Sonra

http://img228.imageshack.us/img228/3443/kermit1o.jpg

Bakınız yılların geçişiyle yele nasıl kaybolmuş

Mesaj tarihi:
Konu yine din tartışmasına girmiş de şöyle çok garip bir link gördüm ekşi'de

http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_224_report_en.pdf

Türkiye'yle ilgili kısımları okumak isteyebilirsiniz (PDF'de Turkey diye aratın) hakikaten durumumuz çok kötü.

Neredeyse herşeyde sonuncu olmuşuz lol (Bilimle ilgili doğru bilgi bakımından yoksa Türkiye bilimin önünde hiç bir etik engel olmamasını savunan birinci ülke =P). Ama mesele bilimin açlığı ve işsizliği çözmesine gelince birinciyiz =P, acıklı bir durum aslında.
Mesaj tarihi:
Tamam beyler yasak zaten tutamıycam sonunda kendimi giricem tartışmaya sonra banlar havada uçuşucak.

İnsanlar kutsal bulmadıkları şeyden kutsal bahsetmek zorunda değiller, sıradanmış gibi bahsedebilirler ve hakaret olmaz. Çok teşekkürler bye
Mesaj tarihi:
DARWIN'İ BİTİRME PLANI !!!!111!BIR

DARWİNİ BİTİRMEYİ PLANLAYAN BALIK HANGİ YÖNTEMLERE BAŞVURACAKTI ???

TÜM AYRINTILARIYLA GAZETENİZ TARAKTA
Mesaj tarihi:
abi bakın şu olayı anlamıyosunuz. anlamak da istemiyosunuz veya bilerek yapıyosunuz. eskiden türkiye böyle değildi. ne zaman çıktı bu farklı fikri olan insanlara, kendi fikrini pervasızca söylemek bilmiyorum ama hiç iyi değil. eskiden de anadoluda hristiyanı, musevisi, müslümanı, ateisti hep beraber yaşamış. aralarında bi kültür oluşturmuşlar. kalkıp bi müslüman hristiyana meryem kütür kütür, hristiyan museviye o yedi kollu şamdan varya..., musevi müslümana olm allah topmuş demiyodu. yakın zamana kadar da böyleydi. kimse sizin ne düşündüğünüzle ilgilenmiyor. düşündüğünü söylerken tartarak söylemek diye bişey vardır. karşıdaki rencide olmasın lan dersin, karşındaki salak olabilir ama rencide de olabilir. bunu yapamadığınız için din, siyaset yasaklandı burda. allah top dediğin zaman adama sen salaksın olm topa inanıyosun diyosun. ama kalkıp biri sen salaksın olm hiç bişeye inanmıyosun denilince galeyana geliyosunuz. empati 0. tam tersini düşünenleri tenzih ediyorum ama şurda allaha inanmayan bir sürü adam var, kaç tanesi acaba bişey söylemeden önce lan ben müslüman olsam buna nasıl tepki veririm acaba diye düşünüyosunuz. hadi hepsini geçtim geneliniz müslümanların salak olduğunu düşünüyor. tamam da burda o bağırıp çağıran, terörist eylem yapan, 7.4 yetmedi mi lan diyen salak müslüman kitle yok. boşu boşuna konuşuyosunuz. etliye sütlüye bulaşmayan, burda gelip defalarca tabii ki insan bişeye inanmayabilir saygı duyarım diyen adamlara ehehe salak müslümanlar muhabbeti yapıyosunuz. salak demiyoruz demeyin işte yukarda söyledik sebebini. çoğunuz ünivesiteye giden, gitmiş adamlarsınız. ülkenin içler acısı halini görüyosunuz ama hala yangına körükle gidiyosunuz. hayır şu ortamda başka dine mensup kişi eziliyo olsa buna tepki olarak yapsa bunları hakkıdır dicem ama o da değil.
Mesaj tarihi:
Sen "allah tektir ve muhammed onun kulu ve elcisidir" dedigin zaman zeusa tapan birine "senin tanrin yok sen salaksin olmayan biseye tapiyosun" semiyor musun peki?

Veya hristiyan ve yahudilere "sizin din yanlis, benimki 1.1 patch'li hali dinin" demiyor musun?

Dunyada kim bilir kac tane din var, ve dinler birbiriyle uyumlu degildir. Birine inaniyorsan, acikca soylemesen bile otomatik olarak diger inanislara kufur ediyorsun zaten.

Saygi kelimesi orda tamamen uretilmis bisi, biraz dusunsen farkli dine inananlarin aslinda birbirine saygi duymadigini anlarsin :)
Mesaj tarihi:
turkiyede musliman olmayan herkes eziliyo.
musliman olmanın doğru olduğu, herkezinde musliman olması gerektiği düşünülüyo. herkes karşısındakinden musliman olmasını bekliyo.

türkiyenın gerceği bu, böyle olmaması gerek ama böyle. Türkiyede hiçbi zaman bütün dinler beraber mutlu mutlu yaşamadı, türkiyede sunni müslümanlık baskın, diğer dinler mehsepler ses cıkarmadan beraber yaşadı. kafasına estiği zamanda muslimanlar istedikleri kadar cile cektirdiler diğer dinlere.

"eskiden" dediğin ne kadar eski bilmiyorumo yüzden ona göre örnek veremiyorum ama, madımak'ın sucluları sırf provakatörler değil, halkın "tek doğru islamdır" anlayışıyla beslenmesine izin verenlerde.

"eheheh salak müslimanlar" diye bir muhabbet donmuyor, donen muhabbet dinin aşırılaştırılması tek gercek bilinmesiyle dalga gecmek üzerine. "allah yuvarlakmış"'ın içinde edebi anlam aradığım için soylemiyorum bunu. soylememim sebebi, vazgecilmez kavramların, tartışılmaz değerleri (en azındaın bı kısmını) iplemeyen bir nesil yetişti işte. şahanede oldu, biraz perspektif katar memlekete işte.

Kandırmayın kendinizi. Türkiyede her zaman dini baskı oldu, müslimanlığa şimdiye kadar laf edilmedi diye, kimsenin inancıyla dalga gecildiğini sanmayın.
Mesaj tarihi:
canola'ya tamamen katılıyorum.
Bir de olayın başına dönersek,başlıktaki ve linkteki haber tutarsız saçmasapan bir haber,buraya kadar sorun yok.Haberi hazırlayan adam da muhtemelen bağnazın biridir.Ama bu haberden güç alarak sizin inanmadığınız ama başkalarının inandığı şeyleri aşağılayıcı,hakarete varan seyler yazarsanız buranın ortamı bozulur.Bir Müslümanla bir ateistin tartışmasından ne gibi bir sonuç çıkabilir ki?Özgürlük güzel şeydir ama herşeyde olduğu gibi özgürlüğün de sınırları vardır.Bu tarz uçuk şeyleri başka platformlarda söyleseniz emin olun alacağınız tepkiler bu kadar kibarca olmaz,nolur biraz dikkat edelim.Topicin de kilitlenmesini rica ediyorum
Mesaj tarihi:
Jadelith said:

Sen "allah tektir ve muhammed onun kulu ve elcisidir" dedigin zaman zeusa tapan birine "senin tanrin yok sen salaksin olmayan biseye tapiyosun" semiyor musun peki?

Veya hristiyan ve yahudilere "sizin din yanlis, benimki 1.1 patch'li hali dinin" demiyor musun?

Dunyada kim bilir kac tane din var, ve dinler birbiriyle uyumlu degildir. Birine inaniyorsan, acikca soylemesen bile otomatik olarak diger inanislara kufur ediyorsun zaten.

Saygi kelimesi orda tamamen uretilmis bisi, biraz dusunsen farkli dine inananlarin aslinda birbirine saygi duymadigini anlarsin :)

Bunun sonu var mı peki?Mesela ben çay kaşığına tapıyorum,ofiste biri çay kaşığını yere düşürüp "hay sittimin çay kaşığı" dedi,benim inancıma hakaret etmiş oldu.Az biraz düşünebilen her insan,çoğu insanın Tanrı'ya inandığını bilir,inanç meseleleri ince mevzulardır pek şakaya gelmez.O yüzden herhangi bir dinle ve inançla alakalı,eleştiriden hakarete kayan düşünceleri insanın kendine saklaması,en azından forum ortamı için daha uygun olur diye düşünmekteyim.
Mesaj tarihi:
İnanan insanların birşeye neden inandıklarını savunmaya ihtiyaçları yokki...Yani burada biri sizin inancınıza ters birşey söylerse,onu savunmak zorunda değilsiniz,kimseden de saygı beklemeyin...Tam anlamıyla inanan insan,inandığı şeyi savunma gereksinimi de duymaz,tam inanç budur bence...
Burada birisi sizin dininize sizin görüşünüzden saygısızlık yaparsa bu sizi aslında hiç rahatsız etmemeli,benim şahsi görüşüm bu..
Bu herşey için geçerli...Benim de inandığım bir sürü şey ar bir sürü kişiye saçma gelebilir,ama o öyledir,benim onu açıklama gereksinim olmaz,çünkü ben ona öyle inanıyorumdur,o yüzden kimsenin diyeceği beni rahatsız etmez,etmemeli...
Mesaj tarihi:
Marty said:

allah dikdortgen midir?
ben hep cidden yuvarlak olarak dusunmustum. bacaksiz kolsuz molsuz.

dostum yukarda resim koydum. snasa'da çalışan sbilimadamları çekmiş.
Mesaj tarihi:
barnacle said:

Allah buysa peygamber benim lksjdlkfgdfd

bulabilirsem sp de tanrının kendini ilk gösterdiği yeri koyayım ya diyaloglar harikaydı. Sen tanrı mısın? Evet, ne bekliyordun.
ahahaha
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...