Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'i Bitiren Balık

odiflame

Öne çıkan mesajlar

dufrasne said:

Coder said:
Lütfen artık şu marjinalim ateistim bilmemneyim diye kendinizi gösterecem çabasına böyle girmeyin..

Ya bu çok ilginç bir olay. Eskiden marjinalim ateistim diyenler kendilerini bir halt sanıyorlardı. Sonra da aha bu cümle tarzı konuşanlar kendilerini bir halt sanmaya başladılar. Hepimiz kendimizi bir halt sandığını kabul edip konuşalım bence.

+allah yok

Small içinde yazdığın "allah yok" kelimesinde sorun yok, inanmamak seçim, ama "allah yuvarlak" hakaret.. ikisini ayırt edin diyorum, hakaret etmeyin eleştirmek kendi düşünceniz eleştirin o ap ayrı..

PS : kendimi burada bi halt zannetsem ne olur, zannetmesem ne olur.. o da ayrı konu

@Bone,
nasıl bunu diyebilirsiniz cidden hayret ediyorum.. ya ben gerçekten geri kafalı olmaya başladım yada sizde bende olmayan bi durum var..

Ben müslüman olarak inandığım ve saygı duyduğum değerlerin bu şekilde aşağılanmasını hakaret olarak kabul etmem normal değil mi..

Extrame örnek vereyim iyi anlaşılsın. Annene saygı duyuyorsun birisi annen hakkında kötü konuşunca azını burnunu kırıyorsun dimi ? neden ? sana bi küfür yok ki ortada, adam annene ediyor. sen bağlı olduğun saygı sevgiden dolayı adamın azını burnunu kırıyorsun. bu durumda oğul olarak senin dediğin mantıkta bi sorun olmaması lazım.

Bu konuda çok hassasız, neden biliyormusun bu dinci, dindar, şeriyatçı tipler bizi dinimizden soğuttu resmen laik bir müslüman olarak kendimi suçlu gibi hissediyorum dinle ilgili bişeyi savunmam gerektiğinde..

sizde bir akp liyi yada bir şeriat taraflısını dinler gibi dinleyip hemen gard almayın.

Yaptığınız hiçbir litaratürde normal değil, bunu süsleyerek doğruya çıkartamazsınız...

PS : dindar filan birisi de değilim, kendimi öyleymişim gibi hissettirmeyin, sadece değerlerime sahip çıkıyorum ki bu da çok normal
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

Yaratıcı var kesin.
Adı Allah olmasın da gofret olsun, sonucu değiştirmez.

sen bana biri senı yarattı diyemezsin, saygılı ol. ben tümüyle bağımsız, hiç bir ilahi yaratıcıya borclu olmayan bir bireyim.

saygılı olun başkasının görüşlerine.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Psikolojide soyle bir sey vardir, yanlissam yetkin biri duzeltsin.

Ornegin sen birisi birseyle hava atiyor zannediyorsan, o seyi sen farkli anlamlandirdigin icin oyledir. Evrensel kurallar yok bu konuda yani. Yani ornegin ben Tanri'ya inanmiyorum diyen birisi kendini marjinal gosterip farkli kilmaya calisiyor diye dusunuyorsan, o zaten senin gozunde oyle oldugu icin oyle dusunursun. Yani senin gozunde marjinaldir, farkli insandir. Bunu soyleyen adam icin oyle olmayabilir, cok dogal bir sey olabilir. Ornegin biri ferrarisi ile bir yere geldiginde, ulan ferrarisi ile hava atiyor diyorsan, senin icin ferrari hava atma aracidir, sende ferrari kullandiginda hava atmak icin kullaniyor olursun demektir. Ama adam belki babadan aristokrat, 7 nesildir burjuva, Ferrari onun icin luks araba olma disinda hic bir anlam ifade etmeyebilir, onun icin hava atmak farkli anlamlar tasir, belki sirketimi %200 buyuttum diyen birisi onun icin hava atiyor olur, ferrari ye binen degil.

Yani siz kendi yorumladiginiz seyin karsi tarafta ayni anlamlar tasidigini dusunmeyin. O zaman aslinda kendinizi ortaya cikariyorsunuz.

Doğru olabilir, belki bilinç altı öyle yönlendiriyor olabilir.. hoş benim marjinallikle, ateistlikle bi sorunum yok isteyen istediğini olsun, yeter ki benim değerlerime benim saygı duyduğum şeylere böyle alenen bir hakaret olmasın..

"allah yuvarlak" da eleştirel yan bulanlara, onların eleştiri kıvamında bi eleştiri yapmak istiyorum o da ayrı...
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

Extrame örnek vereyim iyi anlaşılsın. Annene saygı duyuyorsun birisi annen hakkında kötü konuşunca azını burnunu kırıyorsun dimi ? neden ? sana bi küfür yok ki ortada, adam annene ediyor. sen bağlı olduğun saygı sevgiden dolayı adamın azını burnunu kırıyorsun. bu durumda oğul olarak senin dediğin mantıkta bi sorun olmaması lazım.

hayir abi, agiz filan kirmiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

dufrasne said:

Coder said:
Lütfen artık şu marjinalim ateistim bilmemneyim diye kendinizi gösterecem çabasına böyle girmeyin..

Ya bu çok ilginç bir olay. Eskiden marjinalim ateistim diyenler kendilerini bir halt sanıyorlardı. Sonra da aha bu cümle tarzı konuşanlar kendilerini bir halt sanmaya başladılar. Hepimiz kendimizi bir halt sandığını kabul edip konuşalım bence.

+allah yok

Small içinde yazdığın "allah yok" kelimesinde sorun yok, inanmamak seçim, ama "allah yuvarlak" hakaret.. ikisini ayırt edin diyorum, hakaret etmeyin eleştirmek kendi düşünceniz eleştirin o ap ayrı..

PS : kendimi burada bi halt zannetsem ne olur, zannetmesem ne olur.. o da ayrı konu

@Bone,
nasıl bunu diyebilirsiniz cidden hayret ediyorum.. ya ben gerçekten geri kafalı olmaya başladım yada sizde bende olmayan bi durum var..

Ben müslüman olarak inandığım ve saygı duyduğum değerlerin bu şekilde aşağılanmasını hakaret olarak kabul etmem normal değil mi..

Bu konuda çok hassasız, neden biliyormusun bu dinci, dindar, şeriyatçı tipler bizi dinimizden soğuttu resmen laik bir müslüman olarak kendimi suçlu gibi hissediyorum dinle ilgili bişeyi savunmam gerektiğinde..

sizde bir akp liyi yada bir şeriat taraflısını dinler gibi dinleyip hemen gard almayın.

Yaptığınız hiçbir litaratürde normal değil, bunu süsleyerek doğruya çıkartamazsınız...

PS : dindar filan birisi de değilim, kendimi öyleymişim gibi hissettirmeyin, sadece değerlerime sahip çıkıyorum ki bu da çok normal

annen bir kisi
annene kufrederse hakaret ederse dava acarsin
tanri bir kisi deil
kanitlanmamis bir olgudur
istedigi gibi elestirme hakki wardir
tanri yuvarlaktirda diyebilir
o tanrinin yuvarlak olduguna inaniyodur belki

istedigine inanabilir
ever geri kafalisin
sen inandigin seye senin inandigin sekilde o inanmiyo diye hakaret oldugunu war sayiyosun
istedigi gibi yazar soler

eger inananlarin hepsi gaydir derse o bir hakarettir
tanri gibi taorik bir olusum gaydir derse bu hakaret degildir
o gay bi tanri olduguna inaniyo olabilir

aman tartismicam

KUFRETTI VURUN YAKIN
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

ekstraame örneğin safsata işte. biri benim annem hakkında kötü konuşunca ben kırmam mesela ağzını burnunu.

gerçi küfrün cezai hükümlerde ağır tahrik olarak kabul edildiği memlekette yetişen insanlara ben anneme küfredenin bedensel bütünlüğüne kastetmem dediğin anda afallıyorlar tabi ama bi deneyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:

Coder said:

ekstraame örneğin safsata işte. biri benim annem hakkında kötü konuşunca ben kırmam mesela ağzını burnunu.

gerçi küfrün cezai hükümlerde ağır tahrik olarak kabul edildiği memlekette yetişen insanlara ben anneme küfredenin bedensel bütünlüğüne kastetmem dediğin anda afallıyorlar tabi ama bi deneyelim.

hayatımda hiç senin "ananı bacını..." diye başlayan bir dialoğumun arkasından birisi bedensel bütünlükten bahsetmedi değişik bir xp olabilir

@Bone,

Hocam cidden sen açık görüşlü olacam diye bi iki sinirine zarar vermişsin, sana söyleyecek başka bi kavram bulamıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

@Bone,

Hocam cidden sen açık görüşlü olacam diye bi iki sinirine zarar vermişsin, sana söyleyecek başka bi kavram bulamıyorum..

inanan oldugunuzu soyluyorsunuz
sonra a veya b sahsi bisi deyince aliniyosunuz cok komik bu ya
yane gercek bi inanan baska insanlarin ateistin hacinin hocanin kabulunu beklemez ummaz ki
inanmak bu isin adi
tanriyla senin aranda bi mesela
kanita ihtiyac duymayan ornege ihtiyac duymayan bi mesela
a sahsinin ne dusundugunun onemi olmayan bi mesela
kalple ve beyinle alakali bi mesele
dunya ustunde butun dinler yasaklansa bile engellenemeyecek bi mesele

ve siz gidip a sahsi bisi dedi diye rahatsiz oluyosunuz cok komik bence ya
Sosyal ağlarda paylaş

abi bi de baska bi topicde de demistim, ya su ana baci orneklerini yapmayin artik ya, yakisiyo mu? Yani daha farkli anlatabilirsiniz meraminizi. En basitine kaciyorsunuz. Ya senin bacina sovseler, anani manava yollasalar, bir daha portakal yer misin abi o travmayla.

no offence, sevmiyorum sadece bu benzetmeyi, yakismiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...