Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küçük bir matematik sorusu

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar birşey yapmam lazımda matematiksel olarak toplayıp böme falan kuramadım kafamda.

Toplam üye sayısı: 5
Toplam işlem sayısı: 10
Üyenin yaptıgı işlem sayısı: 2 (burda tek bir üyeden bahsediyoruz)

Şimdi bu yukardaki değerlere bakarak benim bu 2 işlem yapmış üyeye 5 üzerinden puan vermem gerek nasıl yapabilirim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

Selamlar birşey yapmam lazımda matematiksel olarak toplayıp böme falan kuramadım kafamda.

Şimdi bu yukardaki değerlere bakarak benim bu 2 işlem yapmış üyeye 5 üzerinden puan vermem gerek nasıl yapabilirim ?

Şimdi toplam üye sayısı 5 yapılan işlem 2. Üye başına ortalama 2 işlem düşüyor. Ama bu verilere göre bu üyeye 5 üzerinden nasıl puan verebiliriz ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Arma said:

Pluton said:

Şimdi toplam üye sayısı 5 yapılan işlem 2. Üye başına ortalama 2 işlem düşüyor. Ama bu verilere göre bu üyeye 5 üzerinden nasıl puan verebiliriz ki?

benim sordugum soruda o zaten =)
Sosyal ağlarda paylaş

toplam işlem sayısı 10 ve üye sayısı 5 iken, üye başına düşen işlem sayısı 2 ise, 2 işlem yapanlara 5 , 2 den fazla yapanlara yıldızlı 5, doğal olarak 2den fazla yapan varsa, 2den az yapanda olacak, onlara 2, insafına göre 3 verirsin, hiç yapmayanlara 0.
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

NoTwisT said:

Pluton said:

evet biliyorum burası garbage ama biraz ciddiye alsak olmaz mı ?

olmaz

yazma o zaman kardeşim her başlığa yazmak zorunda mısın ? Ciddi birşey soruyorum "GARBAGE'DA KESINLIKLE GEYIK YAPILIR" diye bi kaide mi var ? Hey allam ya

Kaide var evet.

Garbage'a konu acipta ciddi cevap vermeyene laf edenin garbage kadar akli yoktur.
-O.J. Simpson
Sosyal ağlarda paylaş

yapılan işlem sayısına göre puan vericeksin anlayabildigim kadarı ile. fakat bu kisiler sonradan baska islem yapmayacaklar mı ? puanları artmicak mı?

işlem yapmayana 0 en cok yapana 5 verirsin aradaki farka gore de içler dışlar carpımı yap küsuratları atma 2.3 alsın kimi kimi 3.7 işte

1. kişi 5 işlem yaptı farzedelim.
2. kişi 2 işlem yaptı farzedelim.
3. kişi 1 işlem yaptı farzedelim.
4. kişi 1 işlem yaptı farzedelim.
5. kişi işlem yapmadı farzedelim.

5 inci kisi 0 point
1 inci kişi 5 point
5 işleme 5 puan aldı ise birinci digerleri de yaptıkları işlem kadar alır burda.

1. kişi 4 işlem yaptı farzedelim.
2. kişi 3 işlem yaptı farzedelim.
3. kişi 2 işlem yaptı farzedelim.
4. kişi 1 işlem yaptı farzedelim.
5. kişi işlem yapmadı farzedelim.

1. 5 puan, 5 inci 0 puan, 2. 3,75 puan, 3. 2.5 puan, 4. 1.25 puan işte

x işleme 5 puansa
y işleme z puan
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi şu aklıma geldi.

"toplam işlem sayısı / üye sayısı" bize ortalama kaç işlem yapıldıgını veriyor. Buna göre örneğin 3.2 çıkarsa 3 işlem yapmış bi üye 5 puan alacak demektir. Şimdi sıra geldi 3 'den aşağı yapanları bulmaya. Yani bunları küçük sayılar olarak görmeyin bu sayılar 1875 54751 gibi rakamlarda olucak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...