Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küçük bir matematik sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar birşey yapmam lazımda matematiksel olarak toplayıp böme falan kuramadım kafamda.

Toplam üye sayısı: 5
Toplam işlem sayısı: 10
Üyenin yaptıgı işlem sayısı: 2 (burda tek bir üyeden bahsediyoruz)

Şimdi bu yukardaki değerlere bakarak benim bu 2 işlem yapmış üyeye 5 üzerinden puan vermem gerek nasıl yapabilirim ?
Mesaj tarihi:
Pluton said:

Selamlar birşey yapmam lazımda matematiksel olarak toplayıp böme falan kuramadım kafamda.

Şimdi bu yukardaki değerlere bakarak benim bu 2 işlem yapmış üyeye 5 üzerinden puan vermem gerek nasıl yapabilirim ?

Şimdi toplam üye sayısı 5 yapılan işlem 2. Üye başına ortalama 2 işlem düşüyor. Ama bu verilere göre bu üyeye 5 üzerinden nasıl puan verebiliriz ki?
Mesaj tarihi:
NoTwisT said:

Pluton said:

evet biliyorum burası garbage ama biraz ciddiye alsak olmaz mı ?

olmaz

yazma o zaman kardeşim her başlığa yazmak zorunda mısın ? Ciddi birşey soruyorum "GARBAGE'DA KESINLIKLE GEYIK YAPILIR" diye bi kaide mi var ? Hey allam ya
Mesaj tarihi:
Arma said:

Pluton said:

Şimdi toplam üye sayısı 5 yapılan işlem 2. Üye başına ortalama 2 işlem düşüyor. Ama bu verilere göre bu üyeye 5 üzerinden nasıl puan verebiliriz ki?

benim sordugum soruda o zaten =)
Mesaj tarihi:
toplam işlem sayısı 10 ve üye sayısı 5 iken, üye başına düşen işlem sayısı 2 ise, 2 işlem yapanlara 5 , 2 den fazla yapanlara yıldızlı 5, doğal olarak 2den fazla yapan varsa, 2den az yapanda olacak, onlara 2, insafına göre 3 verirsin, hiç yapmayanlara 0.
Mesaj tarihi:
Pluton said:

NoTwisT said:

Pluton said:

evet biliyorum burası garbage ama biraz ciddiye alsak olmaz mı ?

olmaz

yazma o zaman kardeşim her başlığa yazmak zorunda mısın ? Ciddi birşey soruyorum "GARBAGE'DA KESINLIKLE GEYIK YAPILIR" diye bi kaide mi var ? Hey allam ya

Kaide var evet.

Garbage'a konu acipta ciddi cevap vermeyene laf edenin garbage kadar akli yoktur.
-O.J. Simpson
Mesaj tarihi:
yapılan işlem sayısına göre puan vericeksin anlayabildigim kadarı ile. fakat bu kisiler sonradan baska islem yapmayacaklar mı ? puanları artmicak mı?

işlem yapmayana 0 en cok yapana 5 verirsin aradaki farka gore de içler dışlar carpımı yap küsuratları atma 2.3 alsın kimi kimi 3.7 işte

1. kişi 5 işlem yaptı farzedelim.
2. kişi 2 işlem yaptı farzedelim.
3. kişi 1 işlem yaptı farzedelim.
4. kişi 1 işlem yaptı farzedelim.
5. kişi işlem yapmadı farzedelim.

5 inci kisi 0 point
1 inci kişi 5 point
5 işleme 5 puan aldı ise birinci digerleri de yaptıkları işlem kadar alır burda.

1. kişi 4 işlem yaptı farzedelim.
2. kişi 3 işlem yaptı farzedelim.
3. kişi 2 işlem yaptı farzedelim.
4. kişi 1 işlem yaptı farzedelim.
5. kişi işlem yapmadı farzedelim.

1. 5 puan, 5 inci 0 puan, 2. 3,75 puan, 3. 2.5 puan, 4. 1.25 puan işte

x işleme 5 puansa
y işleme z puan
Mesaj tarihi:
istedikleri kadar işlem yapabiliyorlarsa işlem başına 0.5 puan verirsin . İki işlem yapmaları gerekiyor ama daha fazla da yapabilirler diyorsan iki işlem yapana 2 verirsin (min geçer not) kalan 8 işleme de başarılarına göre 2 üzerinden 5e kadar devam edersin puanlamaya
Mesaj tarihi:
ya şimdi şu aklıma geldi.

"toplam işlem sayısı / üye sayısı" bize ortalama kaç işlem yapıldıgını veriyor. Buna göre örneğin 3.2 çıkarsa 3 işlem yapmış bi üye 5 puan alacak demektir. Şimdi sıra geldi 3 'den aşağı yapanları bulmaya. Yani bunları küçük sayılar olarak görmeyin bu sayılar 1875 54751 gibi rakamlarda olucak
Mesaj tarihi:
"peder zickler" said:

tamam da 10/5 =2 zaten , ortalama 2 işlem yapan 5 alıyorsa tek işlem yapan da 2.5 hadi 3 alsın

En fazla işlem yapan en fazla puanı alıcak =) En az işlem yapan değil
  • Yeni Oluştur...