Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar yükseltme. Yardım gerek:(

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Arkadaştan bir bilgisayar aldım, 2. el oldukça uygun fiyata. Çalışma iş vb için kullanıyorum, oyun vs için yeni bir bilgisayar alıncaya dek ara bilgisayar olarak kullanacaktım.

Özellikleri;

HP Compaq dx2250 Anakart
AMD 64 Athalon 3800+ 2.89 Ghz
150GB hafıza
1GB(2x512) RAM Samsung DDR2 SDRAM 667(300mhz)
nVIDIA GeForce 7300 GT 256 mb 128bit Ekran kartı

Ancak yakın zamanda bilgisayar alamayacağım belli oldu, başka masraflar çıktı, ayırabileceğim para kısıtlandı oldukça.

Oyun için kullanma amacıyla(orta sistem isteyen oyunlar) biraz upgrade yapmaya karar verdim, çok anlamadığım için size sormak istedim.

2GB Ram alacağım, acaba 667mhz mi alayım, soketlerin birine takıp, 512 ile beraber mi kullanayım, yoksa 1000mhz'li alıp, onu taksam sorun olur mu, çakışma vs?(ilerde fazladan 1 GB daha almayı planlıyorum) 667 ile 1000li arasında hız farkı nasıldır?

Arkadaşta kendisi 512mb Ekran kartı verecek bana, o yüzden ekran kartı almayacağım.

İşlemci ve Anakart hakkında fikirleriniz nelerdir, hiç bilmiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart Özellikleri:
Anakart Kimliği 02/16/2007-RS485-SB600-6A666M4LC-00
Anakart Adı HP Compaq dx2250

Veri Yolu (FSB) Özellikleri:
Yol Türü AMD Hammer
Gerçek Saat 200 MHz
Etkin Saat 200 MHz
HyperTransport Saati [ TRIAL VERSION ]

Bellek Yolu Özellikleri:
Yol Türü Dual DDR2 SDRAM
Yol Genişliği 128 Bit
DRAM:FSB oranı CPU/8
Gerçek Saat 299 MHz (DDR)
Etkin Saat 598 MHz
Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s

Everest Ultima diye bir programla aldım bu verileri, Ama anlamadım bir şey:S
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler RAM upgrade alacaktım, amma velakin kasa olsun, içindekiler olsun 3 yıllık, 200 ytl RAM almak yerine sadece kasa toplamaya karar verdim şimdilik.

Acaba ne kadar bir bütçe gerekir bana? Grafik ağırlıklı değil, ama çok işlemci ve RAM isteyen strateji oynuyorum genelde. HoI3, EU3 vb. Acaba iyi bir kasa (monitör var zaten, klavye mouse, kulaklık vs gerek yok) için ne kadar para toplarsam yeterli olur, ortanın üzeri bir makine için? (Süper demiyorum, ama anakart ve işlemci sağlam olsun istiyorum, ekran kartını sonradan upgrade edebilirim, 2GB ram alıp, sonradan extra 2 gb daha almayı planlıyorum?)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...