Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Arkadaştan bir bilgisayar aldım, 2. el oldukça uygun fiyata. Çalışma iş vb için kullanıyorum, oyun vs için yeni bir bilgisayar alıncaya dek ara bilgisayar olarak kullanacaktım. Özellikleri; HP Compaq dx2250 Anakart AMD 64 Athalon 3800+ 2.89 Ghz 150GB hafıza 1GB(2x512) RAM Samsung DDR2 SDRAM 667(300mhz) nVIDIA GeForce 7300 GT 256 mb 128bit Ekran kartı Ancak yakın zamanda bilgisayar alamayacağım belli oldu, başka masraflar çıktı, ayırabileceğim para kısıtlandı oldukça. Oyun için kullanma amacıyla(orta sistem isteyen oyunlar) biraz upgrade yapmaya karar verdim, çok anlamadığım için size sormak istedim. 2GB Ram alacağım, acaba 667mhz mi alayım, soketlerin birine takıp, 512 ile beraber mi kullanayım, yoksa 1000mhz'li alıp, onu taksam sorun olur mu, çakışma vs?(ilerde fazladan 1 GB daha almayı planlıyorum) 667 ile 1000li arasında hız farkı nasıldır? Arkadaşta kendisi 512mb Ekran kartı verecek bana, o yüzden ekran kartı almayacağım. İşlemci ve Anakart hakkında fikirleriniz nelerdir, hiç bilmiyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 anakart destekliyor mu o ramleri onu bi incele önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Destekliyor mu, desteklemiyor mu, Onu nasıl öğrenebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 anakartın kitapçığında kaç mhz ye kadar ve toplamda kaç gb ram desteklediği yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Anakart Özellikleri: Anakart Kimliği 02/16/2007-RS485-SB600-6A666M4LC-00 Anakart Adı HP Compaq dx2250 Veri Yolu (FSB) Özellikleri: Yol Türü AMD Hammer Gerçek Saat 200 MHz Etkin Saat 200 MHz HyperTransport Saati [ TRIAL VERSION ] Bellek Yolu Özellikleri: Yol Türü Dual DDR2 SDRAM Yol Genişliği 128 Bit DRAM:FSB oranı CPU/8 Gerçek Saat 299 MHz (DDR) Etkin Saat 598 MHz Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s Everest Ultima diye bir programla aldım bu verileri, Ama anlamadım bir şey:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 yazdığın sanırım bilgisayarın modeli. http://www.cpuid.com/pcwizard.php şunula içindeki anakartın modelini vs öğrenebilirsin. mainboard kısmında. ondan sonra nette özelliklerini aratabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Memory Controller Information : Memory Controller : DIMM, SDRAM Number of connectors : 2 Max. Module Size : 2048 MB Max. Memory Size : 4096 MB Maximum 2 GBlık mödül kabul ediyor, yani 2 tane 2GB takabilirim değil mi? 1000 mhz kabul eder mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 800 mhzye kadarmış desteği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Beyler RAM upgrade alacaktım, amma velakin kasa olsun, içindekiler olsun 3 yıllık, 200 ytl RAM almak yerine sadece kasa toplamaya karar verdim şimdilik. Acaba ne kadar bir bütçe gerekir bana? Grafik ağırlıklı değil, ama çok işlemci ve RAM isteyen strateji oynuyorum genelde. HoI3, EU3 vb. Acaba iyi bir kasa (monitör var zaten, klavye mouse, kulaklık vs gerek yok) için ne kadar para toplarsam yeterli olur, ortanın üzeri bir makine için? (Süper demiyorum, ama anakart ve işlemci sağlam olsun istiyorum, ekran kartını sonradan upgrade edebilirim, 2GB ram alıp, sonradan extra 2 gb daha almayı planlıyorum?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar