Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aile ve internet

PublicEnemy

Öne çıkan mesajlar

merhaba

bir süredir canımı sıkan bir durum var siz neler yapıyorsunuz merak ediyorum. üniversitede okuması zor bir bölümdeyim ve günümün büyük çoğunluğu okulda geçiyor aynı şekilde hafta sonumda sabahtan akşama kadar çeşitli kurslarda geçiyor ve kendime ayırabileceğim sürede bu sebepten dolayı az. bu az süreyide bazen internette yeni filmlere bakarak işte çeşitli güncel sitelerde geçiriyorum ama ailem bu duruma tepkili ve bu süreçten genel olarak sıkıldım diyebilirim. küçük yaşlardan beri pc sahibiyim ve bazı dönemler fazlasıyla oturdum diyebilirim ve bu sebeptende ailemle aramda çatışmalarda meydana geldi ama hepsi ufak tandanslı geçen tartışmalar ama yıllardır bir şekilde bunları görmezden gelirken artık bu kısa boş zamanlarımda bile tepki görmek yorgun olduğum için sıkıcı bir hal almaya başladı. bundan hoşlanmadığımı söylediğimde cevap olarak biz seni düşünüyoruz bu yüzden uyarıyoruz gibi bir cevap alıyorum. ailemle çok iyi anlaşıyorum hiç bir problemim yok ama internet konusunda bu tür zıtlaşma içerisindeyiz ben bunu bir çağ farkı olarak görüyorum ama anlatamıyorum. üstelik müzik aletleriyle uğraşan, bir çok dil üzerinde gelişim gösteren sosyal ortamlarda ve sosyal konularla ilgili birisiyim. bunu merak etmemin sebebi yıllar içerisinde bu zıtlaşmayı şahsen benim çözememiş olmam ve ailem bir türlü interneti kanıksayamıyor ondan büyük zararlar gelebileceğini düşünüyorlar yaşım yirminin üstü yani zarar görebilecek bir çağda değilim ailemin bu dramatik duygusallığını geçirmem gerekli, okuduğunuz için teşekkürler. : )
Sosyal ağlarda paylaş

hiç çabalama değiştiremezsin.şöle diim olay ailenin bilgisiyle falan da ilgili değil ben taa ortaokul sonda babam ilk pc mi alınca sevinçten bi şok geçirmiş bi ay sonra sıkılmıştım (internet yok oyun satan yer yok hiçbişi yok)dedim şunu bi sökeyim söktüm de babam "napıon" dedi "merak ettim içini söküp incelicem" dedim "iyi" dedi o kadar."lan o kadar para verdim bozacan " demedi ki hayatımda pc ye dokunmamıştım.kendileri pc den zerre anlamamalarına rağmen hiç bi zaman karışmadılar pc ile vakit geçirmeme o yüzden diyorum değiştiremezsin ailenin düşüncesini nası biliyolarsa öle gidicek.
Sosyal ağlarda paylaş

bu söylediğim büyük bir problem değil ama yorgun olduğum zamanlar canımı sıkıyor ve düzenimi bozuyor bile diyebilirim. örnek vermek gerekirse bugün ağır dersler vardı ve eve geldiğimde yorgundum yaklaşık bir haftadır dvd siparişimin gelmesini bekliyorum ve çeşitli sebeplerden devamlı erteleniyor onu merak ederek bilgisayarı açtığımda gene bilgisayar başında çok oturuyorsun tepkisini doğal bir biçimde aldım ve sinirlendirdi bu laf beni. normal zamanda olsa duymamazlıktan gelir başka bir sohbet açarak geçiştiredebilirim ama bugün olduğu gibi yorgun olduğum ve dinlenmeye ihtiyacım olduğu zamanlarda ignore etmek kolay olmuyor bu sebepten dolayı uyarılmak canımı sıkıyor.

aslında bu canımın sıkılmasıda maksimum yarım saat süre içerisinde geçiyorda merak ettim ben sadece yıllardır bu önyargıyı kıramamış birisi olarak başkalarının ignore etmek dışında işe yarar taktiklerini öğrenmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenken yeterince hırlarsanız büyüyünce kafanızı dinleyebiliyorsunuz. Test edilip onaylanmıştır :P

he ama 20 yıl boyunca hiç muhalefet olmayıp hep içinize attıysanız her şeyi bundan sonrası biraz zor. eğer ki ebeveynleriniz de e bu büyüdü artık çok karışmayalım biz diyemiyorlarsa ki demezler zaten dfs
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

he ama 20 yıl boyunca hiç muhalefet olmayıp hep içinize attıysanız her şeyi bundan sonrası biraz zor. eğer ki ebeveynleriniz de e bu büyüdü artık çok karışmayalım biz diyemiyorlarsa ki demezler zaten dfs

valla öyle yani bende. ergenken mal tartışmalara girmedim ailemle. lisedeyken yine biraz kastırıyorlardı, tartışıyoduk falan da, öyle cam kırma tarzı ergen atraksiyonlarım hiç olmadı.

üniversiteye geldim geleli aşırı rahatım.
Sosyal ağlarda paylaş

PublicEnemy said:

bu söylediğim büyük bir problem değil ama yorgun olduğum zamanlar canımı sıkıyor ve düzenimi bozuyor bile diyebilirim. örnek vermek gerekirse bugün ağır dersler vardı ve eve geldiğimde yorgundum yaklaşık bir haftadır dvd siparişimin gelmesini bekliyorum ve çeşitli sebeplerden devamlı erteleniyor onu merak ederek bilgisayarı açtığımda gene bilgisayar başında çok oturuyorsun tepkisini doğal bir biçimde aldım ve sinirlendirdi bu laf beni. normal zamanda olsa duymamazlıktan gelir başka bir sohbet açarak geçiştiredebilirim ama bugün olduğu gibi yorgun olduğum ve dinlenmeye ihtiyacım olduğu zamanlarda ignore etmek kolay olmuyor bu sebepten dolayı uyarılmak canımı sıkıyor.

aslında bu canımın sıkılmasıda maksimum yarım saat süre içerisinde geçiyorda merak ettim ben sadece yıllardır bu önyargıyı kıramamış birisi olarak başkalarının ignore etmek dışında işe yarar taktiklerini öğrenmek istedim.

Annenle işlerini paylaş . Yani şunu yapacaktım , bunu yapacaktım vs de laf arasında o da internette ciddi işlerin oldunu bilsin . O zaman annen karışmaz o kadar, babanı da otomatikman idare eder .

Çünkü gerçekten işin var gibi gözüküyor , işin o kadar yoksa da biraz ailene zaman ayırırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

o ömyargı kırılmaz imkanı yok.

benım işimde okulumda bilgisayar basında oturmak oldu. günlerca calısıyorum, arada annemın burosunun ıslerını yapıyorum, yine "cok bilgisayar basındasın" oluyo muhabbet.

e evet basımdayım, cunku calısıyorum... yok calışmıyosun, evet calısıyorum, hayır evet. bak yine oyun acık, oyun değil o...

falan fıstık.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

Osuran_boğa said:

ya fistan ne asiliği ailesiyle yaşıyor adam iyi geçinecek alttan alacak öle kavga dövüş olmaz bu işler sonra kendi evine çıkınca rahat edersin seni ziyarete geldiklerinde de herşeylerine karışırsın ehehe

ben de yaşadım ailemle 24 yıl.

demek fistan ondan böyle bi adam olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...