Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknolojix / Bir Parayla Rezil Olma Öyküsü

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

aradan uzun zaman gecmesine ragmen halen sinirim gecmedi ve aslında bu yazıyı yazmak icin sinirimin yatısmasını bekliyordum fakat anladım ne kadar beklesem de sinirim yatısmayacak en iyisi bir an once yazayım dedim

bir sure once teknolojix magazasından bir bilgisayar aldım,alırken magazada calıstırıp gosterdiler herhangi bir sorun yoktu fakat eve geldigimde (aradan 1 saat gecmeden) bilgisayarın surekli kilitlendigini acılmadıgını ve kullanırken surekli reset yedigini gordum,aradım durumu anlattım ertesi gun gel dediler isi gucu bıraktım gittim,dukkana geldigimde "sen bilgisayarı bırak yenisini verelim fakat o elimizde yok en iyisi bi sure bekle yenisini getirtelim" dediler,tamam sorun degil dedim,aradan 1 hafta gecti ne aradılar ne sordular en sonunda ben aradım yeni urunun geldigini dukkanda bekledigini soylediler,gittim aldım tekrar eve geldim aradan 1 saat gecmeden bilgisayarda tam tamına aynı sorunlar cıktıgını gordum,yine aradım telefonda boyle bir seyin olma ihtimalinin 0 oldugunu bu urunden binlerce sattıklarını soylediler,dolayısıyla tepem attı,telefonda "yarın getir bakalım" dediler,goturdum ve artık urunun iadesini talep ettigimi kibar bir dille soyledim fakat urunu teslim ederken dukkanda acıp gosterdiklerini o zaman calıstıgını yani sorunu benim kullanmamdan dolayı olustugunu soylediler,ben para iade talebinde ısrar ettigimi kibar bir dille tekrarladım,bunun ustune magaza calısanı beni azarladı hakaret etti ve hemen magazadan cıkıp gitmezsem guvenlik cagıracagını soyledi,ben tabi bunu duyunca bir an dumur oldum bu gibi bi durum basıma ilk defa geliyordu fevri bir harekette bulunmamak icin kendimi tutarak magazayı hemen terk ettim,bi sure ne yapabilecegimi dusundum,tuketici haklarına ve bunun gibi bir kac kurulusa daha gidip olayı anlattım sonra teknolojixin ana merkezini arayıp bu elemanının davranısından bahsettim telefonda karsımdaki kisi bana konu hakkında bilgisi olmadıgını ve elemanına mutlaka kotu bir davranısda bulundugumu yoksa bu gibi bir durumun soz konusu olamayacagını soyledi,ben de aksini soyledim daha sonra telefonda bana hakaret etti ben bu kadar şerefsizlige dayanamayıp telefonu kapadım ve artık hakkımı tamamen hukuki yollardan arayacagımı soyledigimde bana istedigin kadar ugras paranı alamazsın avukat tutsan aylarca surer dava dedi,bunun uzerine ben dersimi isimi gucumu herseyimi bırakıp avukatmıs hukuk burosuymus 1 hafta dolastım en sonunda durumu dayanamayıp babama anlattım,o da ankarada maliye bakanlıgında cok yakın bir arkadası oldugunu ve paramı hemen vermezlerse ustlerine gideceklerini soylettirecegini soyledi,bunu maliye bakanlıgındaki kisi arayıp soyledikten 1 saat sonra param yattı,gel gelelim cıkartılacak derse bu magazadan sakın ha sakın omru hayatınız boyunca bir urun ne alın ne aldırın,anladım ki kibarca rica ederek bu memlekette isler yurumuyo illa bir yerde bir tanıdıgın olacak yazarken dahi cok sinirlendim su yazıyı sinirden bi ton imla hatası yapmısımdır neyse siz okuyun sonra magdur olmayın aman ha
Sosyal ağlarda paylaş

ben firma yoneticilerinin nasıl bir mantaliteye isletmecilik anlayısına sahip oldugunu anlamadım musteri hizmetlerini arayınca sikayetimi kibarca soyledim adam beni azarladı sinirlenince yapı olarak dili dolasan kekeleyen bir insanım kilitlendim telefonda sinirden konusamadım hadi anlıyorum bu gibi durumlarda elemanlar elbet sirketin kesin davranısını musteriye karsı tutumunu yanlıs aktarabilir eyw ama bilader aldıgın elemana da bir dikkat et be kardesim
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

Bu durumlarda en etkili yöntem sağlam bir şikayet maili döşeyip ilgili firmaya ait en yukardaki adamlara ulaşmasını sağlamaya çalışmaktır.

Mutlaka geri dönülüyor.

onu da yaptım adamlar gram sallamadı,ben basıma gelen haksızlıkda magdur oldugumu bunu acıkca dile getirdigimde belirttigimde mutlaka hakkımı alacagımı sandım ama nafile avukatlık bürosunda durumu anlattıgımda adam bana ingilterede yasadıgını mı zannediyorsun burası turkiye dedi,eh esseklik etmisim hak hukuk gibi seylere inanarak buyuk ders oldu bana parayı alamasam da uzulmeyecekdim cok buyuk bir tecrube kazandım keske su basıma gelen durumu resmetmek gibi bir imkanım olsa da cerceveletip odama assam her sabah kalktıgımda baksam artık satıcılara ısletmecılere markalara potansiyel beni dürtmek isteyen insan gozuyle bakıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

isminden belli zaten,bide bu bilişim firmaları vatan dan tut teknosaya kadar bu kadar embesil çalisanı nerden buluyolar anlamıyorum,ne adamda teknik bilgi var ne diksiyon var hicbise yok,ürün hakkında kitapcigi ezberleyip oyle konusuyolar,soyle az pro bi soru sorsan ya kitlenip "bunu su arkadasa sorim 1sn" yada gotunden salladıgı surat ifadesinden belli olan bir sekilde sacma sapan alakasız şeyler söylüyolarlar,topuna kibrit suyu...
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışanları bilerek özellikle hırtlardan seçiyorlar yerine göre bence. Özellikle elektronik bölümlerinde öyle adamlarla karşılaşıyorsun ki.. Mesela d&r'da falan, yemin ediyorum çevre liselerden çalışan alsan konuya daha hakim olur.

İnsanları, karşılarına önce abuk sabuk kişiler çıkararak yıldırmaya çalışıyorlar. Sen diretirsen de en kötü "çalışanımızın davranışlarından dolayı özür dileriz" diyip, hakkını veriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

isminden belli zaten,bide bu bilişim firmaları vatan dan tut teknosaya kadar bu kadar embesil çalisanı nerden buluyolar anlamıyorum,ne adamda teknik bilgi var ne diksiyon var hicbise yok,ürün hakkında kitapcigi ezberleyip oyle konusuyolar,soyle az pro bi soru sorsan ya kitlenip "bunu su arkadasa sorim 1sn" yada gotunden salladıgı surat ifadesinden belli olan bir sekilde sacma sapan alakasız şeyler söylüyolarlar,topuna kibrit suyu...

aynen katılıyorum.ati hd4850 almak için gittiğimde adam bana zorla hd2600 satmaya çalışmıştı :D . ondan iyidir bu fln dio bide :D

bu arada teknolojixi nasıl duymadınız ya :S
tv de bilem reklamı çıkmıştı bi ara.
Sosyal ağlarda paylaş

tüketici hakları derneğine başvur. yasal olarak bi ürünü kullansan dahi belli bir süre içerisinde iade ettiğin zaman paranı geri alabilmen lazım. bu hangi ürünlerde kapsam dışıdır detaylı bilmiyorum ama sanmıyorum bilgisayar ürünleri kapsam dışı olsun.

yada tanıdık bir avukat arkadaşın yada akraban var ise onunla birlikte mağazaya git. maksat göz korkutmak. anlat durumu avukatıda yanımda getirdim de dizlerinin bağı çözülür zaten orda bulunan müşteri temsilcisinin yada mağaza müdürünün.
Sosyal ağlarda paylaş

tenekeadam seni tebrik ederim uraştığın için keşke herkes uraşsa.kimi bilgisizlikten kimi sisteme inancı olmadığından boşveriyor üreticiler satıcılar çok şımardı.topik sahibi arkadaşta cidden yine iyi dayanmışsın sinirin geçmez tabi nasıl geçsin adamlar aynı şeyi yapmaya devam ediyodur kesin.ayrıca cidden benim de dikkatimi çok çeker teknolojik ürünler satan mağazalara manavda çalışmış adamları mı yerleştiriyolar napıyorlar yaw ne desem ne sorsam hep aynı boş bakış birde anlamasan seni şeedecektik tavrındalar.vatandan pc alırken bana hiçbir tavsiyede bulunmayan adamlar tanıdığım birisine bu ondan daha iyi şu şöl bu böle diyerek benim tavsiye ettiğimden farklı bir pc satmışlar.tahmin emiştim zaten aynı şeyi söyleyen çok oldu
Sosyal ağlarda paylaş

ben yazıyı okurken adamlar ne avrat bıraktım ne ana bıraktım ama mutlu sonla bitti sözlerimi geri aliyorum :)
dostum sen halletmişsin meseleni daha sinir yapma boşver
her zaman daha üst makamlara ulaşmak gerek bu durumlarda üstüne ulaştin tinlamadi mi bi üstüne o da mi aynı onunda üstüne herkezin bir üstü vardır
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllar önce Gold bir anakart için beni 6 ay süründürmüştü taa ki garantisi bitene kadar. Sonunda teknik serviste kafalarına kartı atıp başka yerden yeni kart almıştım, ondan beri bu badem bıyıklardan bişi almam. Gerçi diğer firmalarından (başta teknosa ki onların 2. kalite mal sattıklarına inanıyorum:)) onlardan pek farkı yok, sadece biraz Kadıköy Eksen'e güveniyorum, hem ucuz hem de yardımseverler genelde, zaten nette en az şikayet alan firmalardan biri.
edük: Aslında bu tarz mesajları ulaşabildiğimiz her forumda paylaşalım ki, hem daha az kişinin canı yanar, hem de bu uyanıkların sayısı azalır zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...