Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boot uctu GRUB GRUB hatasi aliyorum var mi cozebilecek babayigit?

Astral

Öne çıkan mesajlar

ubuntuyu upgrade edeyim dedim windows partitionlarindan biraz bos yer cikarip linux partitiona ekleyecektim dangalak partition programi bozdu atti bootu acilmiyor bilgisayar bootda:
GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB hatasi aliyorum sonsuz gidiyor yazi.

su an live cd ile actim pcyi. verebilecegim bilgiler:

fdisk -l

device boot id system
/dev/sda1/ * c w95 fat32 lba
/dev/sda3/ f w95 ext`d lba
/dev/sda5/ 7 NTFS
/dev/sda6/ 83 linux
/dev/sda7/ 82 linux swap

sda1 windows xp
sda3 ve sda5 gibi gorunenden birisi benim warez partition nasil 2 tane oldu hic bir fikrim yok aptal partition programi yuzunden.

sda6 linux olan ubuntu idi
sda7 de swap partition

gene ek olarak linux partitionindaki boot/grub daki

device.map dosyasi icinde (hd0) /dev/sda yaziyor
menu.lst ise cok uzun sorarsaniz paste edeyim.

birisi cozebilirse cok sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.supergrubdisk.org/index.php?pid=5 işini görür. İşine gelen bootable versiyonunu indir (disket, cd, usb). Bununla boot et, menüleri takip et. Bozuk grub'u düzeltiyor kısaca. Grub'daki hasar büyükse eski haline getirmeyebilir ama boot edecek şekle getiriyor genelde. Nadiren grub'daki satırları elle editleyip partisyon numaralarını falan değiştirmen gerekebiliyor. Sen bir dene, işe yaramazsa bakarız yine.
Sosyal ağlarda paylaş

boot disket için teşekkür ederim ama yemedi
ahaha sorma ne sevimli.. ilk gördüm bu ne!?!? virüs?!?!
sorna bir baktım

GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB GRUB
yazıyor sayfalarca :D

çözen babayiğit gene ben oldum ehehe baya ağlayan var nette bununla ilgili

ubuntuda önce root terminale geçip (sudo xterm diye açılıyor tabi. livecd terminaliyle olmuyor ubuntuyu 2 gündür kullanıyorum nuubuyum)

sudo mount /dev/sda6 /mnt yükledim
find /boot/grub/stage1 dedim verdi direk hd0,5
sudo grub
root (hd0,5)
setup (hd0)

akabinde reboot :) gg.

başına gelen olursa inceler yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...