Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Exchange olarak gitmek ve dönmemek

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Evet tam olarak bunu düşünüyorum. bu konuda bayaa cahilim, öğrenmeye tam olarak nerden başlamalıyım bilmiyorum. patide pek çok insan var bunları yaşamış geçirmiş, bana bir yol gösterin.

Tam olarak yapmak istediğim şey: seneye exchange programı ile amerika'ya gidip, sonra gittiğim okulda kalmak. okuldan okula illaki fark ediyordur ama genel olarak nedir bu prosedür, ne yapılmalı, ne gerekiyor, nerelere bakayım gibi soruların cevabını alırsam, amacıma şimdiden daha bilinçli bi şekilde ilerleyebilirim.

Hadi bi el atıverin.
Sosyal ağlarda paylaş

Değişim programları belli süreliğine oluyor bildiğim kadarıyla, hani erasmusla falan gidip dönmemek hikaye de başka bir programda mümkün olur mu bilemiyorum.

Hani oradaki süreni erasmusla gittiğinde belki şöyle uzatabilirsin; bir araştırmaya falan katılmışsındır, uzun sürecektir ve araştırmayı yönetenler iki okula yazı yazarlar kabul edilirse araştırma bitene kadar gittiğin üniversitede ders alırsın öğrenim hayatın aksamasın diye vs. ama bilmiyorum Türkiye'deki yatay geçiş sistemi gibi bir sistem var mı yurtdışına yatay geçiş yapılabiliyor mu.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere amerika'da değişime gitmen için okulunun anlaşması olması lazım oradaki okullarla var mı böyle bir anlaşma?
çoğunluğün gittiği avrupa'da ise bu ihtimal var. benim itü mimarlık'taki arkadaşım viyana teknik üniversitesine bir yıllığına değişime gitmişti. sonra orada okula başvuru yaptı kabul aldı derslerinin bir kısmını saydırdı vs ama elinde almanya-avusturya lise denkliğine denk bir diploma vardı o yüzden de daha kolay olmuş olabilir

her okulun kendi prosedürü var ve hangi okulda ne okuyorsun bu da önemli tabi
Sosyal ağlarda paylaş

okulumun değişim anlaşmaları var fakat bildiğim kadarıyla anlaşmalı okullara gitmek zorunda değilsin. bir okulla kendin iletişim kurup kabul alırsan, ders programı çok farklı olmadığı sürece sana engel olmuyorlar diye biliyorum. ki zaten ben de anlaşmalı okullardan birine gitmek yerine bu seçeneği istiyorum daha çok.

ama işte asıl önemli olan benim için oraya transfer olabilmek. hani orda böyle yüksek notlar falan alsam ben burda kalmak istiyorum diye başvursam olur mu falan işte o prosedürü merak ediyorum daha çok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...