Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Port açıyorum olmuyor, açmıyorum gene olmuyor

canola

Öne çıkan mesajlar

evet şöyle bişeyler var
mesela utorrentte 37459 portu yazıyo
ben de modeme giriyorum şu alanların hepsine 37459 yazıyorum
sonra 10 dakikada bi kopuyo netten modem. yanlış mı yazıyorum. ne yazıcam. kafayı yicem yoksa. 10 dakkada bi max hızda iniyo ama kopuyo hep net

http://img256.imageshack.us/img256/3946/adszuto.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

e arkadasım 3. kez söyliyicem yok bunun çözümü senin modemin de bneim modemim de dandik yada wireless modemlerin geneli kaldırmıyo torrenti
optimum bi hız bulucam kendi baglantına göre onun üstü kopartıcak baglantını
o şekilde sadece 1 torrent aktif olucak ve msn açık olmıyıcak
budur çözümün 3. kez
Sosyal ağlarda paylaş

wireless 802.11n bile olsa torrentte sacmalayabilir. cunku torrentin wirelessla degil modemle ilgisi var daha cok.

advanced options tan max half open connections u 4 e indirin, glabal connections u 50 ye cekin, upload sayinizi 1 e dusurun. ve uploadi 5 k ya felan cekin.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece trackerdan değil, diğer kullanıcılardan da kullanıcı bilgisi almana yarıyor. yani sadece bir kişiye bile bağlandığında "hacı kimlerden çekiyorsun sen dosyayı?" diye sorarak bağlanabileceğin kullanıcıları öğrenebiliyorsun. tracker'da bir sorun olursa kesintisiz devam edebilmek için. ama bizim indirdiğimiz 3-5 gblık ufak dosyalarda sorun olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

modemin resetlenmesinin sebebi çok salakça aslında. aklında sadece 2-3bin nat bağlantı detayını tutacak şekilde planlanmış, daha doğrusu adam gibi de planlanamamış, daha çok ip adresiyle etkileşime girmeye çalışınca overflow olup kendini yeniden başlatıyor. hatta bazı modemler restart da etmiyor, öyle kilitlenip kalıyor.. normalde internette gezerken bunu farketmiyorsun çünkü nat'la alakan olmuyor.

fakat torrent'in olayı çok sayıda kullanıcıya bağlanmak, çok sayıda kullanıcının da sana bağlanması.. sadece dosya çekmek için değil, kaç kişide bu dosya var, kim kiminle nasıl indiriyor filan sorularını herkese sormak istiyor client. sorunca da adamlar sana bağlanıp soru sormak istiyorlar. dht'yi kaparsan da en azından bağlanabildiği herkese "naber, napıyon kanka?" diye muhabbet başlatmıyor senin client'ın. efendi efendi yerinde oturuyor, modemin sapıtmıyor, sapıtacaksa da daha geç sapıtıyor.

bu sorunun en iyi/kısa/kolay çözümü de kaliteli bir modem almak.
Sosyal ağlarda paylaş

şunun sonucunu yazayım dedim. port açık ama porttan portta değişen bi durum var galiba ki herşey aynıyken başka portta 10 dakikada bi kesiliyodu, diğer portta saatte bi kesiliyo. yaptığım kontrollü deneyin sonucu bu. dhtyi de kapadım utorrentte onun altındakini de kapadım 1.5 saatt bi kesiliyo artık. cayır cayır da iniyo. teşekkürler herkese
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...