Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bana akil fikir.

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Daha once bahsetmisimdir ben muhtemelen bundan ama olay hem canimi cok sikiyor hem de icinden cikamiyorum bir turlu. O yuzden tekrar bir fikir almak istedim.

Annem issiz ve aylik geliri sadece 250 TL ki kardesimin ilaclarini bile karsilamiyor bu para.

Ben elimden geldigince yardim ediyorum fakat yeterli olamiyorum bu konuda -ve bu beni ciddi anlamda depresif hale getirmis durumda. Kafayi yiyorum oturdugum yerden.

Anneme bir sekilde ek gelir saglamam gerek. Kardesimi birakip tam zamanli bir ise giremez. Girebilecek olsa bile bulamiyor. 50 yasina geldi kolay degil.

Mumkun mertebe internet basinda yapabilecegi bir is kurmak istiyorum. Aklima el isleri tabanli bi nevi e-ticaret sitesi acmak geldi lakin nasil musteri bulunur pek emin degilim.

Varsa baska fikirleriniz esirgemeyin. Hani sevmeyenim de var biliyorum ve diyorum ki vereceginiz fikir benden cok bir anneyle hasta cocugunun isini gorecek.

edit : Mersin'de yasiyorlar bu arada. Is konusunda oldukca olu bir sehir. O yuzden kisitli da olsa var olan cevre isimize yaramiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Epilepsi hastasi kardesim. Cesitli zamanlarda krizleri oluyor krizlerden sonra 3-4 saat kadar kendine gelemiyor. Dolayisiyla yanindan pek uzaklasamiyor annem.

Ayri kaldiklari tek vakit okula gittigi zamanlar, onda da ogretmenleri falan cevresinde, bir sorun olursa mudahale ediyorlar diye gidebiliyor. Yoksa o da zor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkur ederim. Hastalik olayi yeni degil, eski bir olay fakat hala yakasini birakmadi cocugun. Tumor var diye beyninin yarisini aldilar, haliyle epilepsi hastasi oldu.

Calisiyorum. Isim gucum de az cok duzene girdi neyseki. Pek fazla olmasa da basit bir is kurup destekleyecek maddi gucum var cok sukur.
Sosyal ağlarda paylaş

üzüldüm arkadaşım gerçekten geçim zor fakat yanlış foruma yazmışsın şimdi biri aklınca dalga geçer üzülürsün.
benim aklıma mantı geliyor obur olduğumdan belki ama mantı işinde para vardı eskiden bi kaç kadın biraraya gelip yaparlardı böle.bi yer açabilseniz böle doğal beslenme ürünleri+balmış pekmezmiş gibi faydalı ürünler filan satan yerler görüyorum bilmiyorum para kazanıyolar mı ben sağlıklı beslenmediğim için ama hep kadınlar çalıştırıyo öle yerleri belki internetten de satılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

bence düzgün bi iş ara, bulamıyorsanız go go memleket.
beni köyümün sularında yıkasınlar.

Anlamadim demek istedigini ?

Annem ve kardesim Mersin'de, ben Istanbul'dayim. Oradaki duzenlerini birakip gelemiyorlar buraya su anki durumda. Gelseler bile ufacik eve tikilip kalmis genis aile olacagiz. Sicak bakmiyoruz hic birimiz bu duruma. Ayri ev desen Mersin'deki ev kendi evimiz. Kira verilmiyor hic olmazsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle geçmiş olsun, umarım herşey çok daha iyi olur yakın zamanda sizin ve aileniz adına.

Sadece fikir üretiyorum nasıl işler pek bilmiyorum ama bu webhostingi şlerinden falan bir kar elde edebilirsiniz belki. Çok fazla yatırım yapmadan belki bir VPS üzeridnen yada dedicated bir makina üzerinden, kaliteli bir servis sağlayıcı ile (yurtdışı:mediatemple, yurtiçi: rh.com.tr veya natro.com) güzelde bir web sitesi kurarsanız bu hizmet için bir şeyler akabilir diye düşündüm. Paylaşmak istedim, kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

O isi zaten normal isimin haricinde yurutuyorum lakin annem ne anlar hosting'den, sunucudan, VPS'ten =)

Hani anca sekreter konumunda kalir ama onun icinde -konuya yabanci oldugundan- epeyce uzun bir egitim vermek gerek. Zira su anda onlari gecindirecek kadar kazandiran bir is de degil benim ek isim.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

paspatur said:

Annen şu kozmetik temsilciliklerinden yapabilir mesela. Eşe dosta konuya komşuya kozmetik ürünleri satabilir. Akmasada damlar enazından.

Bu olamiyor iste. Millet doydu bunlara. Bir de dedigim gibi olu bir memleket Mersin.

Peki o zaman...
Şu ev yemeekleri yapan bazı yerler var onlara spesyal bir yemek yapabilir. Mesela sarma, kol böreği vb.
Sosyal ağlarda paylaş

Pek degil aslinda. Mersin'de hersey ucuz. Ev kirasi yok. Hava daha ilik, daha az yakiyorsun. Orda geliyor elektrik faturasi 30 lira burda geliyor 100 lira (100 liraya da fena killandim ama bulamadim neden oldugunu).

Buraya gelseler masraflar artacak. Veletin okul masrafi, servis parasi, terapi ucreti. Bir de ilaclar var fix.

Orda 10 birime 10 birim hizmet aliyorlarsa burda yine lazim olan 10 birim hizmeti 20 liraya aliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

O isi zaten normal isimin haricinde yurutuyorum lakin annem ne anlar hosting'den, sunucudan, VPS'ten =)

Hani anca sekreter konumunda kalir ama onun icinde -konuya yabanci oldugundan- epeyce uzun bir egitim vermek gerek. Zira su anda onlari gecindirecek kadar kazandiran bir is de degil benim ek isim.

Pardon ben size ek gelir olarak yazmıştım yanlış anlamışım konuyu :=(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...