SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Random sayılardan oluşan 10 elemanlık bir array oluşturuyorum. Amacım bu random elemanları array[0] en küçük olmak üzere küçükten büyüğe doğru sıralamak. Yapmaya çalıştığım şey arrayin en büyük elemanını bulup onu array[9]a koyup array[9]daki elemanı array[8]e koymak ve aynı işlemleri bu sefer arrayin ilk 9 elemanında yapmak. Code: import java.util.Random; public class ArraySorting { static int max=0; public static void main(String[] args) { Random r = new Random(); int array1[] = new int[10]; for(int i = 0; i<10; i++) array1[i] = r.nextInt(101); for(int i = 0; i<10; i++) System.out.print(array1[i]+" "); System.out.println(); for(int i = 10; i>0; i--) { for(int j = 0; j<i; j++){ if(array1[j]>max) max=array1[j]; } int gecici; gecici=array1[i-1]; array1[i-1]=max; if(i!=1) array1[i-2]=gecici; } for(int i=0; i<10; i++) System.out.print(array1[i]+" "); } } Çıktıda şu şekilde oluyor: Array: 17 25 84 17 36 91 82 35 47 55 Sıralanmış Hali: 91 91 91 91 91 91 91 91 91 91 Bir türlü halledemedim. Help plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 max=0 i for loopunun icine alman lazim, her sayiyi ilk loop sonundaki en buyuk degerle karsilastiriyorsun o yuzden her yere max deger yaziliyor. onun haricinde swap kismi yanlis. max degeri tutman yeterli degil, max'in index degerini de tutman lazim (j degerini yani). sonra temp = array[i-1]; array[i-1] = max; array[maxindex] = temp; onun haricinde ek bilgi olarak arrayleri bastirmak icin Arrays.toString(array) methodunu kullanabilirsin, direk: System.out.println(Arrays.toString(array)); yaparsan rahat bastirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Ben sana daha yararlı bir tavsiye vereyim. Eclipse yükle ve debugger'ı kullanmayı öğren. Satır satır ilerleyip nerde sorun var bak. Debugger kullanmayı iyi bilmek çok işine yarar ilerde. Mesela şurdan başlayabilirsin: http://www.vogella.de/articles/EclipseDebugging/article.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 eclipse kullanıyorum zaten, verdiğin linke bakayım bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Tamamdır hallettim çok saol Penth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar