Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Senaryolarda fantazinin dozu ne kadar olmalıdır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sizce bi senaryo olabildiğince gerçekçi mi olmalı,yoksa alabildiğine fantastik mi.Tabi bu kişilere göre değişir ama ben gerçekçi senaryoları daha çok seviyorum.Gerçekçilik deyince yanlış anlaşılmasın içinde fantastik öğeler olacak ama ben ayakları biraz yere basmalı diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
senaryoya göre değişir.50 çeşit film tipi var.Bazısında gerçekçilik beklenir bazısında olabildiğine hayalgücü/fantazi. Soru ve cevaplar daha spesifik olsa güzel olur.
Mesaj tarihi:
Aradaki dengeyi yakalamak önemli. Oyuncunun tutunabilecek bir şeylere ihtiyacı oluyor. Her zaman senin kafandakini çabucak kavrayamayabilir oyuncu, kavrayabileceği kadar fantastik öğe vermek lazım.

Aşırı gerçekçilik de kişiden kişiye değişir biraz açıkçası. WW2 konulu bir şeyler oynatacaksan yapacak bir şeyin yok elbette ama, beni genelde bayar o kafada şeyler. Seveni de var ama elbette.
Mesaj tarihi:
büyü,monsterlar,fantastik hareketler vb. zaten kastettiğim gerçekçilik bunların olduğu varsayılarak hesaplanmalı zemin zaten belli ama onuda bi şekilde dengelemek kendi içerisinde normalleştirmek lazım gerçekçilikten kastım ww2 değil yani
Mesaj tarihi:
Kaede said:

uçucaksın arkadaş, durmak yok, sınır yok. ne demiş atalarımız

"sky is the limit"

http://img26.imageshack.us/img26/9498/1256693589139.jpg

AUAUAHAEHAEHAEHAEHAEHAEHAEHAEHAEHAEH abi psion aheheahahahahahahahaha
yarıldım resmen bagırarak güldüm sonunda
Mesaj tarihi:
bence içinde bulunduğu dünyaya göre herşey bir mantığa oturuyorsa sorun yok istediği kadar uçabilir ama kanatla mı uçuyor yoksa motoru mu var bunu bilmem lazım öyle yaptım oldu diye abuk subuklaşmamalı
Mesaj tarihi:
Evren fantazisini sağlam kurallara oturtup senaryoyu yazan kişi sürekli çekiştirmezse boşluk kapatmak için, fantazi iyidir.

Dünyan fantastiktir, ama senaryon ölümüne gerçekçidir mesela. En güzeli de bu bence zaten, absürdlüğün dibine vurup daha da absürd seviyede gerçekçi olması senaryonun.
Mesaj tarihi:
Kaede said:

uçucaksın arkadaş, durmak yok, sınır yok. ne demiş atalarımız

"sky is the limit"

http://img26.imageshack.us/img26/9498/1256693589139.jpg

aahahahhahahahaha. cok iyiymis.

ben de monk ile 3 defa üst üste 1 atıp kendimi öldürmüştüm. bir insan nasıl öldürür lan kendini yumruk atarken karşıdakine.
  • Yeni Oluştur...