Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu bütçe yeterli mi ?

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, kişiseldeki ilk konumu açıyorum. Drama olmadığı için drama severlerden özür diler herkese selam ederim ! ^^

Bugün ailemi ziyaret ettim ve babamla geleceğe dair konuştuk, oldukça eğlenceli geçti. Neyse laf lafı açtı ve okul bittiğinden beri aylaklık yapmama geldi. Tam olarak ne yapacağıma karar veremediğimi ancak ufak tefek düşüncelerimin olduğunu söyledim. Bir yıl içerisinde karar verip bir adım atmamı isteğinin onun şirketinde çalışmam olduğunu ama ben istemezsem alternatif düşüncelerim için hertürlü desteği sağlayacağını belirtti.

Orada 1,5 yıl zaten az çok çalışma fırsatım oldu fakat en ufak hataları abartmasına dayanamadım. Başkası yapsa dert etmeyeceği şeyleri abartması beni epey bunalttı gidip orada dertsiz tasasız risk almaksızın çalışsam yine aynı senaryo yaşanacak. Sanırım bu, babaların çocuklarına karşı tuhaf bir tutumu. Normal yaşamdaki hataları hoşgörüyle karşılayan insan iş yaşamında nedense değişiyor.

Herneyse ben bu sebeple onun desteğiyle bir adım atıp kendi başıma yürümek istiyorum. Bu düşüncelerimden bir tanesi pc shop açmak ve bunu online satış sistemiyle destekleyip isim yapmak. Diğeri bütçeyi yukarı çekip lüks seviyede cafe/bar türevi birşeye yönelmek. Ben öncelikle pc shop ile ilgili olarak bütçe planı çıkarmak ve bu konuyu biraz irdelemek istedim.

250.000 dolarlık bütçe bu iş için yeterli olur mu ?
Bu iş bu yatırımın hakkını verecek düzeyde midir ?

Bu konuda bilgisi olanların yer aldığını düşünerek bu konuyu kapsamlı şekilde araştırmaya başlamadan önce burada paylaşmak, bilgi almak istedim. Bakalım umduğum gibi mi çıkacak :)

edüt: typo
Sosyal ağlarda paylaş

Devir entereynmınt/yeme/içme devri. O bütçe ile PUB aç çok kaliteli hizmet ver derim ben... Harika olur, yatırımda getiri sağlar. Ama senden çok ricam, kalifiye olmayan eleman alma, Allahını seversen alma. İşini sevecek, emek verecek adam al... Çünkü bir elemanın yaptığını, 10 patron temizleyemez halkın gözünde.
Sosyal ağlarda paylaş

dokecek saclarin varsa ticarete atil bu zamanda.

ama ne olursa olsun yaptigin isi pazarlayacak bi cevren mutlaka olsun. en iyi reklami musterin, ardindan da cevren yapar..
ticarete gelince, dert kapisi sayilir kisaca...

yeri gelecek kendinden zaman calip isine koyacaksin, yeri gelince tatilde calisacaksin, parani alamayacaksin, hakkini savunman gerekicek kani bes kurus etmeyen adamlara.. Ama akilli olursan cok tatli para da kazanabilirsin..

iyi dusun, sonra harcadigin paraya/zamana/emege yazik olmasin..
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

babanin yaninda ne isi yapiyodun?
bi de zaman kotu, kolla kapitali.

Bir süre muhasebe bölümünde çalıştım saçma sapan bir işti sonra ihracat müdürünün yanında aylaklık edip işin işleyişi hakkında bilgi ve deneyim edinmeye çalıştım çok zevkli olduğu söylenemez :p

Penthesilea said:

bence pc shop isi batirir seni, luks cafe/bar cok daha mantikli.

Ekonomik kriz yüzünden öyle diyorsan piyasa durulana kadar bir adım atmaya niyetim yok. Kriz sonrası bu konu hakkında yine aynı şeyleri mi söylerdin ?

aquila said:

luks kafe bari luks yerde acman gerekicek, para yetmez.

Yani kredi falan filan almam gerekecek ablamda destek olursa belki üstesinden gelebilirim ama bilmiyorum batarsam ömür boyu şirkette çalıştırırlar beni kafayı yerim :(
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar kolay değil iş hayatı.

Yerinde olsam denemezdim. Daha çok gençken hiçbirşey bilmezken atılmak çok saçma.

Ailenin yanında çalışmak mantıklı finansı öğrenirsin ticareti öğrenirsin.

Parayı bastırıp cafe açıp oturmak değildir iş hayatı.

Önce pişmen gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

kriz geciyor artik ya, benim soyleme sebebim, vatan, gold, eksen falan varken kimse gidip ne idugu belirsiz bir yerden bilgisayar almaz.
alan adam da bildigin sokaginda cocuguna bilgisayar alacak adam olur, o sekilde de para kazanamazsin zaten, teknik servisci gibi birsey olursun, 250 bin lira yatirilmaz o ise de, diye dusunuyorum ben tabi.

ama yukaridaki bi soru mantikli, deneyim ve egitim ne konuda orasi onemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

arkadaşım sen ne okudun tecrüben nedir yeteneklerin nedir.2 tane iş koymuşsun olmaz öle başka iş mi yok 250k ya yapılabilecek bisürü iş var nie sen bu ikisine takıldın bunları anlat sonra tavsiye gelsin.

İlgi çekici geldiği için bunlar önceliğim durumunda, bu yüzden bu ikisine takıldım ^^
Sosyal ağlarda paylaş

İşletme okudum.

Herkes aynı şeyi diyor deli misin git şirkette vakit geçir para kazan ne diye kaşınıyorsun vs ama öyle basit değil baba oğlunun iş vereni olmamalı olunca çok sıkıntı çıkıyor.

Parayı bi yere yatırmak sonra aylık para almak ya da borsaya yatırım yapmak gibi öneriler bana tuhaf geliyor istediğim şey yatırım yapıp bir işe yönelmek ve onda başarılı olmak tabi bunu yapabilmek için önce seçim yapmak gerekli ve sorunda burada neyi seçeceğime karar veremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

açmayı düşündüğün işte 1 yıl başkasının yanında çalışmadan aklından bile geçirme

Evet bu her iş için önemli bir faktör.

aquila said:

secimden once arastirma yapman gerekli, nasilsa acelen yok, mevcut duzenin var.

Haklısın acelem yok bu konuda yinede ufak ufak nabız yoklamak farklı düşünceler görmek istedim. Parayı alıp yarın hurra şuraya yatıracam demiyorum ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...