Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

line6 pocket pod

doli

Öne çıkan mesajlar

pocket pod kullanan var mı? 15güne kadar sipariş vericem büyük ihtimal. uçakla amfi taşımak için 50$ civarı ekstra eşya parası vermemek ve taşıması ızdırap olduğu için pocket pod almayı düşünüyorum. arkadaşda pod 2.0ı test etmiştim. creative in 5+1 inde gayet güzel ses veriyordu. bende öyle bir kombinasyon yapmayı düşünüyorum. veya var mı bir alternatif önerebilcek?
Sosyal ağlarda paylaş

sırf uçakta para vermemek için aliyorsan x3 fln da düşünebilirsin deli muhteşem aletler.
bende pod floor plus var, modellemeri gerçekten övdükleri kadar var, digitech kullanıyordum eskiden, digitechten sonra cennet gibi geldi bana pod.

ha ama çok dolaşıyorum, diyorsan uygun tabi pocket pod. ama çok sınırlı işte yetenekleri.
Sosyal ağlarda paylaş

eh kafamı karıştırdın şimdi :).hem uçak olayı hem de çok fazla para vermeyi düşünmediğimden pocket pod a bakmıştım. biraz da fiyat/performans olayı tabii. ayrıca çok da beklentim olacak kadar da iyi gitar çalmıyorum açıkçası.

pocket poddan sonra fiyatlar acayip arttığından pod floor'a bakmamıştım fakat 30$ gibi bi fiyat farkı varmış. ayrıca pocket pod a footswitch takılmaması biraz düşündürüyordu. pod floor da bult-in olarak varmış. fakat amp ve cab models ve effect konusunda diğerlerine göre çok daha az seçeneği var. aslında 50$ daha üstüne koyarsam floor pod plusda alabilirim sanki. memnun musun bir de boyutları ne kadar onun? internetteki fotoğraflarından gayet büyük birşey olarak gördüm.

mayısda tr ye dönerken eşya işini nasıl halletcem diye de kara kara düşünüyorum. ondan çok büyük birşey de düşünemiyorum. deltadan biletlerim hep. 23kglık tek bavula izin veriyor. el bagajı da var bir de, o hakkım da gitara gidiyor zaten. normalde türkiyeyi hep middle east e koyarlar avrupaya koymuşlar. M.E. olsa 2 bavul hakkı veriyorlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

boyut olarak 55x30cm flndır heralde şöyle bi baktım da alete :)

pod floor ile pod ploor plus arasında bende kalmıştım bayağı, hatta aratırsan bi topicim olcaktı patide. sonra floor pod plus'ta karar kıldım.

ses olarak gayet güzeller, kaliteli analoglarla karşılaştırılmaz tabi de diğer processorlere göre kaliteli, daha önce digitech ile zoom kullandıydım. Özellikle direk kulaklık çıkışından sesi alınca hakketen bi ac30un varmış havasına giriyorsun :D

taşımada sorun yaşamam diyorsan kesinlikle tavsiye ederim ben. ama yok boyutlarından şikayetçi isen küçük bişiler istiyorsan pod 2.0, xt veya x3 var.

pocket pod açıkcası çok çok gezenler için sanırım, yolda belime takayım aleti kulaklıkla gitar çalayım işi.
Sosyal ağlarda paylaş

pocked podu araştırmıştım baya evet biraz gezerkende çalsınlar muhabbetine üretilmiş gibi fakat istersen adaptöre bağlayıp pilsiz normal pod gibi de kullabiliyorsun. xt 299 x3 399$ civarı, beni aşıyor biraz :). pod un sitesindeki karşılaştırmaya bakınca da pod 2.0 dan tek eksiği harici olarak footswitch bağlanamıyor olması ve midi çıkışlarının olmaması( midi çıkışları kayıt için değil mi?). birçok yerden okuduğuma göre pod 2.0a göre daha yüksek ses kalitesine sahip diyorlar. floor pod'un normal olanının boyutu çok büyük değil de effect vs olarak zayıf kaçıyor biraz. biliyorum o kadarı yeter mi yoksa daha çok kurcalar mıyım. floor pod plus boyut olarak baya bi büyük geldi açıkçası. pocked pod ve foor pod arasında kaldım gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz taşınabilir olsun, tonları da hoşuma gitsin, biraz daha rahat kurcalıyım, belki olurda ufak bir sahne alırım biryerde dersen Floor Pod.

Çok taşınabilir olsun, beni asla yer derdine sokmasın, cebime atıyım gidiyim decent tonlar vericek bi alet olsun, arada sıkılırım kayıtta yaparım ama sahneyle mahneyle işim olmaz dersen Pocket Pod.

İkisinden de alıcağın tonlar üç aşağı beş yukarı aynı olur. Pocket Pod için bilgisayar programı olmalı, preset editlemek için. Malum üzerinde çok az tuş muş var. Yukarda da dediğim gibi tondan ziyade kontrol biçimi ve taşınabilirlik bu iki alet arasındaki ana farkı ve tercih sebebini oluşturuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

proggorp said:

vox amplug var buna benzer.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7096&gid=642

teşekkürler alternatif için fakat bu de pek bi basit kaçıyor. sanırım bu hafta pocked pod sipariş vericem. alacak olan varsa fikir vermek açısından test edip, yorumlarımı yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

güzel bişi derken? yetenekleri, limitleri belli zaten processorların, kendime güvenmediğim için, iyi çalamadığım için gittim proc. aldım ben yoksa analog set dizmek isterdim.

ama iyi bi procsser kötü gitarı adam eder tabiiki...

analog pedalların da limiti belirli tabi (:

aslında zevk ve ihtiyaç meselesi
ben de processor ile başladım 3-4 tane çok kaliteli processor da kullandım sonra analog pedala geçtim
zevkli de
pedalboard a yerleştir bağla et tek tek ayarla
ayrıca işkence de.
Aynı şarkıda hem tube drive hem distortion kullanmak istiyorsan, hem delay tap hem de farklı yerde echo istiyorsan mesela kafadan pedalboard ın dolar bikere. Üstüne bunun booster i var, efekt modeller ları var var da var
şimdi özlüyorum bir x3 alim veya tonelab veya korg 3000g oh mis hepsini gayet doyurucu alayim
ne bilim ya fantezi işi biraz analog bence :D
isteyen varsa pedalboard, ac booster + rc booster satıyorum mesela şuanda.
Sosyal ağlarda paylaş

bu vox amplug'ları ben denemedim şahsen ama, bi tane müzik dükkanındaki adamla bayağı konuştuyduk, herif öve öve bitiremediydi, bildiğin ac30 bu anfisinden hiçbi farkı yok, bak inanmazsan deneyelim vs vs diye...

bu arada floor podlarda netten present indirebilsek iyiymiş hakketen, ama arayıp bulmaca da güzel gayet, çok güzel şeyler bulabiliyorsun kurcalarken :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...