Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir toplulugun cogunlugu mu denyo olur ?

di

Öne çıkan mesajlar

Abi deliricem.

Hani takma etme demeyin, bu toplumun icinde yasiyoruz ve iletisime mecburuz.

Yeni isime baslayali 1 ayi biraz gecti biliyorsunuz. Istisnasiz her sabah servise binerken ve her aksam servisten inerken gunaydin ve iyi aksamlar diyorum fakat bugune kadar cogunlukla aldigim tepki suratima mal mal bakan insanlar oldu.

Bambaska bir olay ise bugun yasandi. Her gun ayni serviste geldigim ve ayni asansorle ciktigim, cikarken muhabbet ettigim tiplerden biri triplerde resmen.

Hemen arkasindan parmak izimi okuttum cihaza arkami bi dondum asansorun kapisi kapaniyor. Ve asansorumuz cok yavas. Sakat dizimle merdivenden ciktim yavas yavas. Dedim hadi dalginliktir vesaire (Polyanna'yim ya).

Cayimi aldim terasa ciktim, seviyorum dolanarak icmeyi. Rutin sekilde her zamanki rotamda yurumeye basladim. Tip beni gordu, kapi benim tarafimda oldugu icin tam ters tarafa yurumeye baslayip yolunu epeyce bi uzatarak iceri girdi. Noluyoruz lan ? Sabahlari gunaydin dedigim, ara sira nezaketen hal hatir sordugum birisin. Neye kime trip atiyosun allaskina ? Hayir varsa bir sebep soyle ima et bileyim de icli disli olmadigim birine karsi ne hatam olabilir ki ?

Esasen gayet "under my cock general november" lakin bir gun oyle bir gun boyle olan tipleri kaldiramiyorum. Buna karsin bana inat gibi cevremde o kadar fazla var ki boyle olan tip.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasim esim dostum olmasinlar abi cok da gerek yok. Toplum ve ahlak kurallarini da gectim, insan olmanin geregi benim gozumde bunlar.

Kaldi ki insan kavramina yakisip bu tip seyleri yapilmasi gereken olarak addettiginde zaten (dinlerden, toplumsal ve hukuk kurallarina kadar) hemen herseye uyan 1500 in 1 bi insan olmus oluyosun.

Ve hic de zor degil gercekten. Tam aksine insanlardan gozunu kacirmak, gunaydin dememek icin kendini kasmak, uyuyor numarasi cekmek zaten yorucu ve insani geren eforlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim toplum ögrenemez onları mümkün değil. Bi günaydın demekten aciz milletiz malesef. Avrupa'nın hemen her yerinde seni tanımasa bile insanlar bazen selam verir. Cok yerde yasadım yani, otelde kalıyoruz mesela aynı katta birbirini goren insanlar selam verir, gunaydın der. Burada işe birlikte gittiğin, her sabah yüzünü gördüğün insanlar ağzını bile açmaz. Biraz da iş ortamı ile ilgili tabi. Senin çalıştığın yerdeki insanların çok fazla sosyal olamayacagını tahmin edebiliyorum ama serviste de her departmandan insan vardır herelde. Sen baya bi ot adamlara denk gelmişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

cidden iğrenç birşey bu.
ben yazın gümrükte staj yapıyodum ve ilk haftalarda hayatımın şokunu yaşadım.

bu kadar suratsız,asla konuşmayan,günaydın deyınce cevap vermeyen tipler olamaz.%90ı falan öyleydi.

hatta bu posta servisinde bi kadın vardı,o kadın insanı katil eder.günaydın deyınce cevap vermediği gibi,ne yapması gerektiğini anlatıyodum uzun uzun hıı diyip kafasını çeviriyodu.şeytan diyo çarp bitane suratsız ya.

öyle biyerde hayat geçmez.
ben öğrendim,demiyoodum 1 hafta sonra sen de deme bırak.
Sosyal ağlarda paylaş

Is arkadaslarimla ilgili bir sorun yok abi zaten. Yalniz burasi, nereden baksan 1000 tane insanin icine koyuldugu teknopark adinda bir bolge. Tek yemekhane var tek kafeterya var. Suratlari goruyorsun biliyorsun. Yemek alirken her gun bir tanesine denk geliyorsun, birseyler uzatip buyrun diyorsun ya da birseyler istiyorsun.

Yani illaki konusmak zorunda kaliyorsun coguyla.

Ama diyorum ya var bi mallik. Uzaktan tanismadan su 1000 kisi icinden 100 kisi sec desen zorlanirim ya. O derece.
Sosyal ağlarda paylaş

e artik deme abi sen de.
ilk basta nezaketen söyleyeyim, iyi bi etki birakayim demissindir.
haklisindir da fakat artik ne bok olduklarini gördün, bi günaydina bile cevap vermeyecek yetide insanlarin bulundugu ortamda oldugunu biliyorsun.
sen de onlar gibi davran o zaman, haketmeyenin de suratina bile bakma.

her sabah sinirini bozmana, ise kötü bi sekilde baslamana hic gerek yok sirf böyle tipler icin.
takmaya gerek yok, insanlari degistiremezsin. kendine bi iyilik yapmak istiyorsan alttan almayi dene.

muhtemelen kendileri evdeki sorunlarini evde birakmasini beceremeyen komplexli tipler. baska bi sebebi olamaz yani.

bizim apartmanda da var öyle tipler, kac kere oh haiii :)) diyip cevapsiz kaldigimi biliyorum. ama ko poposuna yani.

ama almanlarda yok öyle bisey, o soguk dedigimiz insanlar bile günaydin derdi simdiye kadar calistigim/staj yaptigim yerlerde. ne kadar sicakkanli olmasalar bile, formalite icabi bunu yapabilen insanlar yani. isle- ev hayati arasindaki ince cizgiyi farketmis abimler.
Sosyal ağlarda paylaş

kalabalık iş yerlerinde normal böyle şeyler. herkese günaydın selam demekten iş yapılmaz. büyük apartmanlarda, sitelerde de öyle oluyor.

aynı iş yerinde çalışıyorsun diye, iş arkadaşı olmak zorunda değilsin gibi kısa bir özet geçebiliriz sanırım. sokakta gördüğün adamla nasıl işine giderken selamlaşmıyorsun, binaya girdiğinde de adam işine giden sokaktaki adam aslında gibi de sıvarım hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Asansore her gun beraber bindigin 1 ya da 2 kisiyle karsilasinca ne yapiyorsun peki ? Sacma sapan sekilde kafani oraya buraya mi ceviriyorsun ?

Sacma soyledigin sey. Her onune gelen selamlassin demiyorum. Sikca karsilastigin kisiye nezaketen selam verirsin. Onu da gectim daha once muhabbetin olmus birine gunaydin dersin en azindan. Mal mal kafani cevirmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

gırtlaklayıp köklerini kurutmak gerek.. gelgelelim insancıl davranmayanlıra da insan ile aynı biyolojik özellikleri taşıyorlar diye insan haklarına dahil kabul ediyorlar..

yapamıyorsun, gırtlaklayamıyorsun..

kasımpaşa'ya devam etmekten başka çözüm yok.. bu durumu küçük bi topluluk içinde yaşamak ayrı bir eziyet.. her saniye gırtlaklama isteği tavan yapıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

iş yaptığımız bi yerde ofisin açılmasını bekliyorum. (fazla erken gitmişim) sonra arka kapılardan bi yerden içerde çalıştığını bildiğim bi teknik eleman çıkıyo yanımdan geçiyo. suratta en ufak ifade yok. gülümseyip günaydın diyorum. dik dik bakmaya başlıyo bunu diyince. resmen kafası karışıyo. yanımdan geçerken bakmaya devam ediyo. ben de "noluyo lan?!" diye bakıyorum. sonra benim hizamı geçip yürümeye devam ediyo. ben neden öyle baktığını anlamış değilim, hiç bişey de sölemedi, "noluyoruz yau?!" halinde adama bakıyorum. adam bi duraksıyo, haydarinnaa rinaa diye dönüyo -suratta halen ifade yok- bi kez daha dik dik bakıp önüne dönüyo yürümeye devam ediyo.

lan salak herif günaydın diyeceksin işte. kafan karıştı resmen böyle selam alınca.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer senden önce o pozisyonda çalışmış olan bir eleman falan varsa ve işten çıkarılmışsa kendilerince trip atıyor olabilirler.

ya da o pozisyona içlerinden birinin getirilmesini beklemiş de olabilirler, dışardan biri gelince hoşlarına gitmemiştir.

durumlarını bilmiyorum gerçi ama nolursa olsun bu tipler çoğunlukla balık hafızalı, zamanla illa ki düzenine oturur. zamana bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

iş yaptığımız bi yerde ofisin açılmasını bekliyorum. (fazla erken gitmişim) sonra arka kapılardan bi yerden içerde çalıştığını bildiğim bi teknik eleman çıkıyo yanımdan geçiyo. suratta en ufak ifade yok. gülümseyip günaydın diyorum. dik dik bakmaya başlıyo bunu diyince. resmen kafası karışıyo. yanımdan geçerken bakmaya devam ediyo. ben de "noluyo lan?!" diye bakıyorum. sonra benim hizamı geçip yürümeye devam ediyo. ben neden öyle baktığını anlamış değilim, hiç bişey de sölemedi, "noluyoruz yau?!" halinde adama bakıyorum. adam bi duraksıyo, haydarinnaa rinaa diye dönüyo -suratta halen ifade yok- bi kez daha dik dik bakıp önüne dönüyo yürümeye devam ediyo.

lan salak herif günaydın diyeceksin işte. kafan karıştı resmen böyle selam alınca.

onlar bot...
Sosyal ağlarda paylaş

Olay şu. Bizim toplumda hötöz çok fazla. Sen normal bi insan olarak günaydın diyosun günde 10 kişiye. Sonra bunlardan sadece 4 ü sana günaydın diyo. Sonra sen zamanla 6 kişiye sonra düşerek 3 kişiye sonra 1 kişiye günaydın demeye başlıyosun.

Sonrada sana günaydın diyenlere.. Ama oha lan, sana günaydın diyenede hiç bişi denmeden geçilmezki...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...