Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sun Elf'ler Hakkında

Kumadam

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
3 yıldır şirketteki arkadaşlar ile devam eden FR dünyasındaki oyunumuz sona erdi, benim oynadığım shadow adept yaşıyor olsa da grubun geri kalanı telef olduğundan, yeni oyuna başlıyoruz.
1989'dan beri sürekli "human" oynayan birisi olarak, hayatımda ilk defa "sun elf" /wizard oynayacağım. İnternetten bir çok isteye girip çıktım. Olabildiğince kaynak topladım ama yinede sun elf oynamış arkadaşların tecrübelerini duymak isterim.

Statlarım normal, attığım zarlar 8,14,11,17,10,10 geldi. Bende dağılımı şu şekilde düşündüm.
Str:8
Dex:14
Con:11
Int:17+2
Wis:10
Cha:10

Okduğum sun elf olarak +2 int, -2 con alıyorum, bu nedenle yanımda bir toad familiar taşıyacağım.

Evermeet, silver marches ve silverymoon bölgesi hakkında bilgi topluyorum bolca.

Bunların dışında sizin fikirleriniz nedir? Hangi prestige class'lara ulaşabilirim? vb. gibi

Şimdiden ilginiz için teşekkürler[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
--------------------------------
Goktug Tetik - Star Wars Galaxies
Eclipse - Combat Medic/Carbineer
Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK
Sosyal ağlarda paylaş

Prestij klas olarak elflerin tek geçtiğim bir classi var o da
Arcane Archer

Bi süre sonra attığın her ok +5 sayılıyor ve köşe dönen, banttan alan oklar falan da atıyorsun, hatta okuna fireball gibi bir büyü yükleyip yolluyon falan. Bi de wiz levelin olduğu için birsürü büyü ile de taktikler yaparsın.

Mesela benim kullandğım taktiklerden bazıları şöyle:
* Hide at, silent true strike büyüsü (wiz1), +20 bonus alıp oteki round slaying arrow at yada lightiningbolt/slow/cloudkill yüklü bir ok at.

* Partiyle anlaş aynı anda web,entangle,stinking cloud/grease/cloudkill atın. Sonra zaten birinden kurtulsa ötekine yakalanırlar. Düşmanlar ordan kurtulana kadar full-attackla oklaya oklaya inerler.

* Fly veya spider climbla tavanlara çık, ordan çatır çatır harca herkesi, zaten +1 alıyosun tepedeyken. Yanlız dikkat et karşıda mage varsa dispel atarsa yere çakılırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok düzenli oynadığımız söylenmese de özellikle yaz ayları için, yine de her hafta salı günü saat 18:00-23:00 arasında oynadık. Bazen aksadıkları oldu ama hepimiz aynı şirkette olduğumuz dan kimi zman öğlenleri e-mail ile de devam edebildik.

Uzun soluk bizlerin beklentisi ile ilgiliydi. Ben Shar'ın seçilmişi haline geliyordum az daha ama sadece en gözde müridi olarak kaldım. Level'ın ne olduğunu bilerek söylemiyorum, çünkü her zamanki gibi level önemli değil kişisel fikrim olarak. Önemli olan oyundan zevk almak ve doyasıya karakterlerle özdeşleşmekti.

Kimi zaman fabrikada öğle yemeklerinde konuşurken yan masadaki diğer çalışanların bizlere ne gözlerle baktığını görmeliydiniz. Özellikle benim bilgisayarın desktop'unda yer alan necromancy ile iligili themen ile daha da adımız çıktı.

Geçen yaz gruba iki elf'i dahil ettik, bizim bölümde üniversite stajı yapan.

Sonuçta güzel oyundu ama son combatımızdan diğerleri sağ çıkamadı bende epey hırpalandım.

Cevaplarınıza ve ilginize çok teşekkürler. Ama halen Sun Elf'ler konusunda yeteri kadar bilgiye ulaşamadım.

Not: Selam Foxx, archer oynamam zor str çok düşük, ve yakışamsada kurbağa, con için 8 demek beni -1 e itecek, yanımdan geçen orc üflese dağılacağım.

İyi geceler[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kumadam, 07 Temmuz 2004 23:48 tarihinde demiş ki:
Level'ın ne olduğunu bilerek söylemiyorum, çünkü her zamanki gibi level önemli değil kişisel fikrim olarak. Önemli olan oyundan zevk almak ve doyasıya karakterlerle özdeşleşmekti.

güzel nokta[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
Wisdom, clear my eyes.
Honor, guide my step.
Passion, fire my heart.
Darkness, hide my fear.
Life, be my shield.
Sosyal ağlarda paylaş

Kum, Prestij klas olarak gelmiş gecmiş en güclü prestij klas:

Mystic Theurge

diye birsey. Bu kisi 1 level atladiginda hem cleric hem mage leveli atliyor.

bir level 20 wizard düşün, aynı experience'i mystic theurge'ye verince wiz17/cle13 gibi birşey oluyor. Bırak 9. sphereden birkaç büyü eksik atayim, 13 clericin gücüyle karsilastirilmaz bile.

Eh kendini quickened heal edebilen bir mage olunca veya clericin koruma buyuleriyle magelerinki kombolaninca ölümsüz oluyorsun. Hani sen hep dersin ya ölümsüz olun diye, aha işte öyle oluyorsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sun elfler hakkında bilgi:

Sun elfleri Faerun çapında moon elflerden daha az sayıdadırlar. Sun elflerin çoğu, elf dışındaki ırkların dışlandığı Evermeet'de yaşar. Aynı zamanda Gold Elfler diyede bilinen bu ırkın fiziksel yapısı şöyledir: bronz bir ten, altın sarısı saçlar, bakır,siyah, yesil veya altın rengi gözlere sahiptirler.

Sun elfler, elflerin en kibirli, kendini beğemiş ve kendini diğer ırklardan soyutlamış olanıdır. Kısacası tam partiyi uyuz edecek cinstendirler :P

+2 int , -2 cons alırlar. Bilginin çeviklikten daha öenmli olduğuna inanırlar.

Otomatik bildikleri diller: Elven, Common.
Bonus diller: Auran, Celestial, Gnome, Halfling, Chondathan, Illuskan, Sylvian

Evermeet dışında en yoğun oldukları bölgeler the North, tabiiki Silverymoon ve Western Heartlands. The realm of Evereska'dada çok güçlü Sun elf aileleri bulunur.
Sosyal ağlarda paylaş

tavsiyem races of faeruna bakman.
sun elf sosyetesinden sevdikleri ekipmanlara kadar herbişey var. bi de level önemli diil deyip kurbağayı familiar yapmak da ilginç bi tezat doğrusu. bu kadar zarif bi varlığın kurbağa ile dolaşması... hiç yakışmıyo. greataxe taşıyan bi orc hertürlü ezer zaten. (DM'iniz orc warriorları 14 str ile dolaştırmıyosa ortamda...misal benim bütün ejcounterlarım elit yaratıklarladır)18 strsiynen 1d12+6 şeklinde bi damage uzun süre bütün oyunculara kabus yaşatmaya yeter o yüzden 1 hp pek bişey değiştirmez. onun yerine toughness al çok lazımsa. normalde karşımam işine ama madem sun elf nası oynanır diye soruyosun, o zaman o kurbağacıktan kurtulman lazım.[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 08 Temmuz 2004 06:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kurbağayla ne işi olur ne demek yahu ? Adamlar doğayla içiçe yaşıyor, neden kurbağa familiar olmasın ?

İşin tek yanlış tarafı, PP mantığıyla düşünerek o kurbağayı alması :)[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz kurbağa. yannış.
dalga geçerler sonra. zaten bi büyücü olarak sana vurulmaması, vurulsa da bişi olmaması lazım. sun elf rpsi muhtemelen parti olarak azap çektirecektir zaten size, bi de kurbağa girmesin olayın içine aman diyim.[signature][hline]fabrikasyonize olmak belirli sure formatlarina uymak gibi bircok seyin topluca olmasi tarafindan ortaya koyulan bir standardizasyon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Magic, 08 Temmuz 2004 19:08 tarihinde demiş ki:
Kurbağayla ne işi olur ne demek yahu ? Adamlar doğayla içiçe yaşıyor, neden kurbağa familiar olmasın ?

İşin tek yanlış tarafı, PP mantığıyla düşünerek o kurbağayı alması :)

Abi kurbaga nasıl cons verir ya ne mantık ne alakayla yapılmış birşey zaten o. Yanda ötücek geceleri falan vraak vraak delirtir adamı. Bi de yapışkan ya Slimer koyarsın adını da ghostbustersdan esinti.
Sosyal ağlarda paylaş

statlar pek bişey ifade etmiyo. benim oyuncularım 5. level civarında dahi orclarla muhattap olmadan önce bikaç kere düşünürler :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese İyi geceler,
İş nedeni ile Eskişehirdeydim, şimdi geldim, cevaplarınız için çok teşekkürler öncelikle.

Kurbağa olayı'nın benim fikrim değil iş yerindeki diem'imim onayı ile olduğunu söylemek isterim, kendisinin dediği gibi bu kural kitapçığında var olan bir şeyse kabul olunur dediğidir.

Gelelim işin rol yapma kısmına, eğer sırf sorun buysa, içine kapanık bir çocukluk geçirmiş, yaşıtlarına göre cılız bir çocuğunun evermeet'de edinebileceği en yakın arkadaşı neden bir kurbağa olmasın.

Ben çocukluğumda annemi çıldırtacak neler besledim bir bilseniz. Hoş şimdi benim oğlum benim yaptıklarımı yaparsa ne derim bilmem ama şimdilik sadece köpek tutkusu var.

Eğer, power play oynamayı hayal ediyor olsaydım, sanırım bir sun elf wizard değil farklı seçenekleri denerdim.

Gelelim seçeceğim feat'e, kitaplardan ve pdf'lerden baktığım ve başlangıç için uygun bulduğum "mind over body" oldu, sadece başlangıçta alınması nedeni ile de öncelikli tercihim oldu.

Evermeet'de doğup büyümüş ve asil babası tarafından silverymon'da üniversite eğitimine gönderilmiş, içine kapanık ve cılız bir karakteri oynayacağım. High Elven Magic'e ilgi duyan ve bu kadim sanatı öğrenmeyi kendisine emel edinmiş, asil, kibirli bir sun elf'i oynayacağım.

Önerdiğiniz kitapları inceleyeceğim.

Not: DM'imiz genelde grup ortalamasının +1 yada +2 üzerinde CR'i olan yaratıkları karşımıza koyar ama ben aylarca bir tek zar atmadan saatlerce oynadığımız bilirim.

Sonuçta savaşların zarların sana verdiği şansa bağlı olduğu bir oyunda çok fazla zarlara ve featlere güvenmemek gerekir, bazen basit bir orc'un göbeğinde saplı kalan kılıcı yüzünden ölen bir çok savaşçı bilirim.

Aynı zaman da bir shadowrun oyununa başlıyoruz, ama saolsun sevgili diem'imiz almanyadan getirdiği için tüm ekipmanları, almanca ekipmanlar ile önce çevirilerini yapınca yol alacağız.

Sizlere iyi geceler, çok yorgunum ve çok uykum var.

mailto:[email protected][signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Foxx, 08 Temmuz 2004 21:34 tarihinde demiş ki:
Abi kurbaga nasıl cons verir ya ne mantık ne alakayla yapılmış birşey zaten o. Yanda ötücek geceleri falan vraak vraak delirtir adamı. Bi de yapışkan ya Slimer koyarsın adını da ghostbustersdan esinti.

Foxx'cum Weasel nasıl +2 Reflex save'lere veriyorsa, Toad'da öyle +2 Con score'una veriyor. Yahu sen rahatsız olacaksın diye, başkasıda rahatsız olacak değil ya. Adam seviyor belki kurbağalara. Kurbağa tanrılarına tapıyor belki, belki babası bir kurbağa idi ? Rofl

Yapmayın allasen. Tek bi familiar'ın özelliğinin yüksek olduğunu düşünüpte, onu eleştireyim derken toptan familiar olayına çamur atmış gibi oluyor. Beğenmiyorsanız önce onu bir eleştirin, sonra toad +2 con vermiş, öbürü vraklamış onu sonra tartışırsınız :)

said:
Kumadam, 09 Temmuz 2004 00:44 tarihinde dediklerinden bir kısım şudur ki:
Kurbağa olayı'nın benim fikrim değil iş yerindeki diem'imim onayı ile olduğunu söylemek isterim, kendisinin dediği gibi bu kural kitapçığında var olan bir şeyse kabul olunur dediğidir.
...

Sorun şu ki kumadam abi Sun Elf'ler genellikle evlerinde hayvan beslemiyorlar. Ama daha öncede konuştuklarımızdan çıkaracağımız sonuç bunun sorun olmadığı. Yani geneli böyle diye senin yapamayacağını göstermez. Nemo problemo (yanlış mı yazdım acep ?) yani :)

Ha bu arada sun elf wizard'dan çok sağlam PP karakteri çıkar. Yani aslında pp istemesende güzel pp karakteri seçmişsin :)[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.
Sosyal ağlarda paylaş

lol topicte sunelfden cok kurbağa eleştirmenleri ve savunucularının mesajları oldu. Neyse diceğim şu ki şimdi bütün familiarlar +skill veya +resistance vermesine rağmen bir tek kurbağa +stat veriyo o yüzden bizim oynadığımız oyunlardada çoğu kişi kurbağa alıyor ona uyuz oldum sadece. Direkt PP yani.

Kum, Mind over body iyi secim yanlız benim aklıma birşey takıldı. Descriptionda diyorki:

Mind over Body: Sadece 1. leveldaki HP yi hesaplarken cons yerine playerin seçimine gore int/cha modifierina gore yapilabilir. Sonraki atlanan levellarda gene sadece cons bonusu eklenir. Ama bunun yaninda player her metamagic feature ogrendiginde +1 hp alir. Bir de kişi arcane spell yapabiliyorsa +1 AC alir. (yanliz bu +1 AC her metamagic feature aldikcami yoksa sadece 1 kere mi anlamadim onu ayrintili yazmamislar.)

Şimdi her metamagicte Ac+1 veriyorsa güçlü olur çok öyle değil mi? Bi de bu AC ne olarak sayılıyor, deflection mi natural armor mu yoksa miscelleneous mu deriz?
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle haklısın Foxx,
Konu gitgide kurbağalı kumadam yada kurbağasız kumadam başlığına kaymakta.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ben power play oynamak istesem bile sevgili diem'imiz buna asla izin vermez. Gerekirse bana bunu ödetir.
Teşekkürler Magic, bende sunelf'lerin yaşamı konusunda çok detaylı bilgiye sahip olmadığım için özellikle bu başlığı açmıştım, eğer genelde elflerin yanlarında bir familiar taşıma gibi yaklaşımı yoksa zatne bende kurbağayı düşünmem.
Bir de benim bildiğim bu familiar'ın diğer normal canlalardan farkı var, sanki biraz daha büyülü bir yaratık gibi. Beslenme gerekliliği bile olmayabilir, dediğim gibi tam emin değilim bu konuda.
Mind over body'de benim bildiğim sadece şu;
Mind over Body
Description: The arcane spell casters of some lands have learned to overcome the frailties of the body with he unyielding power of the mind
Benefits: At 1st level may use Int bonus in place of Con bonus to determine HPs. You gain 1HP every time you learn a metamagic feat. May only be taken as a 1st level character

Arcane spell yapana bir artı verdiğini bilmiyordum ki zaten bizim diem'de kabul etmez.
Şu anda öncelikli hedefim, Races of Fearun'un okunması, pdf'ini bulacağım bir site biliyorsanız. Tavsiyeleriniz hoş karşılanacaktır.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
Sosyal ağlarda paylaş

Sun Elf'in Races of Fearun'daki sayfalarini buradan indirebilirsin.

Prestige class'ını ve featlerini incelemek için genede kitabı edinmen mantıklı. Genede bu seni biraz doyurur heralde :)[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...