necmi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 arkadaşlar basic öğrenmek istiyorum rapit veya torrent vb gibi linkler verirseniz sevinirim türkçe kaynak arıyorum teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Kaynak veremicem ama nedenini merak ettim. Ben 15-20 yıl önce babamın basic'de bir şeyler yazdığını hatırlıyorum. Evde bir iki kitabı vardı. Ben de üç beş satır yazabiliyordum. For döngüsü, fonksiyon falan yoktu her satırı 10 20 diye sıralar goto kullanarak kendi döngülerimizi kurardık. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 aslında abi programlama dillerini öğrenmek istiyorum bunlardan en kolayını basic olarak düşünüyorum yıllardır bi oyun yapma sevdası içindeyim e biliyoruzki korede bile insanlar evlerinde oyun yapıyolar tabi bu iş için bir çok programlama dili bilmek lazım ha büyükte bi beklentim yok açıkçası şimdilik bi heves Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Basic en kolay değil, olsa olsa en ilkel dillerden biri olur. Günümüzde programlama dillerinde olmaması gereken şeylerin nerdeyse hepsini barındırıyor basic. Yani ciddi anlamda kötü örnek olabilecek bir dil. Kesinlikle basic ile başlamanı önermem. Programlamaya giriş yapmak istiyorsan şu an en uygun dillerden biri Java. C ile başlatan bir çok üniversite de biliyorum. Aslında C öğrenmek de çok yararlı bir şey ama zor baya. Sabır ve zaman ister öğrenmesi. Hangi dilden başlarsan başla dersten derse, kitaptan kitapa dünyalar kadar fark var. Kaynakları iyi araştırmak gerek. İstanbul'daysan yapabileceğin en iyi yatırım C ve Sistem Programcıları Derneğinin kurslarına katılman olur. İsmine aldanma sadece C değil, programlamaya giriş kursundan, .NET'e, Java'ya onlarca kurs var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 ben python öneriyorum başlaması için. basit syntaxı sayesinde programlama mantığını zorlanmadan rahatlıkla anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 tavsiyeleriniz için teşekkürler fakat c harbiden çok zor nasıl işin içinden çıkarım bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Valla illa basic diosan VB .NET var, visual basic yani. Benim bildiğim çoğu bilgisayar dışı mühendise bunu öğretiyolar. Şu an yapabildikleri açısından C# .NET'ten hiçbi farkı da kalmadı aynı frameworku kullandıkları için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 necmi said: tavsiyeleriniz için teşekkürler fakat c harbiden çok zor nasıl işin içinden çıkarım bilemiyorum c zordur evet c# bakabilirsin, java bakabilirsin. c#'ta muhtemelen daha çok rahat edersin ama portable olması açısından javayı da seçebilirsin. visual basic de bir alternatif tabi ama c# daha popüler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 yazilimci arkadaslar daha guzel cevap verirler ama Java dan once procedural dillerden biriyle baslamani ogrenirim, bir adim olur arada , ilk once daha temel seyleri kavratir, python onermem aslinda syntax i diger dillerle uyumlu olmadigi icin ama perl onerebilriim (perl un de syntaxinda orjinallikler var ama pythondan o anlamda cok daha iyidir) php de secimin olabilir aslinda istersen. bunlari kavradiktan sonra, temel seyleri yani, javaya gecebilirsin oldukca eglencelidir javada program gelistirmek (bir yandan da challenging aslinda) c falan onermem overkill olur bu seviyede.. adim adim gidersen hem zevk alarak bir seyler ureterek gidersin hemde daha iyi kavrarsin, direkt java gibi bir dile ziplarsan backgroundin olmadan bayagi bocalarsin, sonunda vaz bile gecebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 aslında herkezin ortak fikri c sanırım zor olsada zamanda alsa bi miktar mecburi oyun yapmak için okadar güzel free oyun motorları varki elimde hatta ayrı bi ağaç editörü 3d modelleme ve grafik motorları gibi insanın harbiden bişeyler yapası geliyor hatta birkaç milyon dolar kazanası geliyor :D heroes of newerth'in betasına bakmıştım 42k mı ne online vardı adamlar dotayı hon yaptıysa bi aklım diyor sende UO yu yeniden çiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 hevesini kaçırmak istemem de senelerce emek vermen lazım. oyun yapımı için de çok hevesliysen ms'in c# için çıkardığı xna platformu var. internette bir sürü kaynak bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 hmm birçok programlama var elimde bitek basic hariç hatta c nin bi miktarınada sahibim ama dediğin gibi seneleri alır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar