Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sunucu Kurulumu

Milamber

Öne çıkan mesajlar

Yakında bu konuyla uğraşmam gerekecek merak ediyorum yeni sunucu kurarken kim hangi programlarla çalışmayı tercih ediyor. OS olarak Debian düşünüyorum. Herkes çeşitli ftp programcı firewall falan öneriyor hangisi daha iyidir neler yapmalı şöyle genel bir başlık olsun. Mesela hangi network izleme programını kullanıyorsunuz falan. Şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Standart bir web sunucusu olacak cpanel kullanmayacağım. bir grup web sitesini yayınlayacağım işte belki sunucu kiralamak için erken ama sıkıldım sınırlı olmaktan :P belki sesli mesajlaşma programı da kurabilirim vent teamspeak gibi bir sunucu ama asıl meselem web sitesi yayını.
Sosyal ağlarda paylaş

Eh o halde tek tek kuracaksin herseyi.

Apache, PHP, MySQL (PosgreSQL?) zaten standart. FTP server olarak proftpd en sik kullanilanlardan biri ve oldukca da iyi. Sadece bir kac ufak ayar yapman gerekecek (DefaultRoot gibi).

Trafik konusunda tek sunucun olacaksa ozel bir yazilima ihtiyacin yok esasen. Anlik trafigini iptraf gibi tool'larla izleyebilirsin. Genel trafigin konusunda ise hemen her servis saglayici oldukca detayli grafikler sunuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

euhue senden haberim var fiyatlarında çok uygun evet, daha önce konuşmuştuk hani :D anca şimdi kiralayacağım :S linode üzerinde çalışacağım seçtim firmayı çoktan bizim arkadaşlar genelde onu kullanıyorlar. valla uzun süredir belgeler.org'u çeşitli siteleri araştırıyorum zaten linux kullanıcısıyım pek sorun olacağını sanmıyorum ama heyecan var tabi ehehe herkes farklı şeyler söylüyor o yüzden bir sorayım dedim kim ne kullanıyor ona göre arasından seçim yapalım.

kuracaklarım da işte apache php mod_python fln. django biliyorum onunla bir ka proje geliştireceğim çeşitli oyun fikirleri var bakalım bir browser oyunu patlatabilirim. önce bir dizi/sinema sitesi açacağız ondan sonra ne gelir bilmem.
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber said:

kuracaklarım da işte apache php mod_python fln. django biliyorum onunla bir ka proje geliştireceğim çeşitli oyun fikirleri var bakalım bir browser oyunu patlatabilirim. önce bir dizi/sinema sitesi açacağız ondan sonra ne gelir bilmem.

eger amac buysa hic bu ise girisme derim ben. once dizi/sinema siteni ac bir host altinda, sonra browser oyununu gelistir, test et, son versiyonu icin bu islere giris. simdiden baslarsan sunucuyu adam etmek icin cook ugrasirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

Milamber said:

eger amac buysa hic bu ise girisme derim ben. once dizi/sinema siteni ac bir host altinda, sonra browser oyununu gelistir, test et, son versiyonu icin bu islere giris. simdiden baslarsan sunucuyu adam etmek icin cook ugrasirsin.

Debian'in paket yoneticisi ve ufak bir tutorial ile cok rahatca kalkiyorsun altindan.

Ha tuning'ini, tweak'ini da yapmayiversin baslangic olarak. Lazim oldukca yapar.

Bakti ki gunluk olarak binlerce tekil ziyaretcisi var, para kazaniyor demektir zaten. Tutar bi adam yaptirir ay da ugrasir yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de diyorum ki, gunluk bin ziyaretciyi benim diyen proje anca 1 senede gorur. o yuzden bin ziyaretciye gore masraf yapip sonra da pisman olmanin anlami yok.

standart bir web host da gunluk 100 ziyaretciyi fazlasiyla kaldirir. bu da 3-5 kisilik full time ekiple gelistirilen iyi bir (alpha) projeyi en az 6 ay idare eder.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide ben tek site açmayacağım ki. ilk açacağım siteden bahsettim sadece. en az 3-4 site kendimiz açacağız arkadaşların sitelerini de yayınlayabilirim. ihs hostingin tek php paketi 60lira kdv hariç 240 lira eder 4 site ben o parayı ona vereceğime linodedan vps alıyorum. hemen hemen aynı masraf oluyor ama 16gb alan 200gb transfer sahibi oluyorum. sen tek site açacağımı sandığın için öyle diyorsun tek site açmayacağım bir kaç tane açacağımda en önemlisi o dizi sitesi olacak. onunda kullanıcı bulması fazla zaman almayacak zira zaten blogdan ve diğer platformlardan yeterli takipçim var açar açmaz pagerank fırlayacaktır google beni sever :D
Sosyal ağlarda paylaş

Mum neye gore benim diye proje bin gorur dedin? Ev developeri mi kastettigin? (alfa derken lauch edilmemis projeden mi bahsediyorsun, oyleyse bile 3-5 kisinin gelistirdigi proje nin webhostlarin saglayamayacagi ihtiyaclar olur, profile etmeleri gerekir yazilimlarini, memory caaching kullanmalari gerekir vs. birde 3-5 kisilik bir projenin (tabii projeye bagli bin hitle kendini donduren projede olabilirde) bayagi bi hit almasi gerek turkiye sartlarinda bile.

milamber, senin istediginde genel bisi olmus. ben ornegin projeye gore yazilim yuklerim, her projenin ihtiyaclari bir olmuyor, ornegin scalable bir proje icin memcache gitmen gerekirken, tek sunucuda uzun sure gidecek bir proje icin APC daha iyi oluyo cunku daha iyi performansi var memcache e gore. ayni sekilde opcode caching icin apc gidebilirsin eger apc kullaniyosun shared memory caching, yoksa xcache yukleyebilirsin vs vs, uzun bi checklist kisacasi projeye gore.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Mum neye gore benim diye proje bin gorur dedin? Ev developeri mi kastettigin? (alfa derken lauch edilmemis projeden mi bahsediyorsun, oyleyse bile 3-5 kisinin gelistirdigi proje nin webhostlarin saglayamayacagi ihtiyaclar olur, profile etmeleri gerekir yazilimlarini, memory caaching kullanmalari gerekir vs. birde 3-5 kisilik bir projenin (tabii projeye bagli bin hitle kendini donduren projede olabilirde) bayagi bi hit almasi gerek turkiye sartlarinda bile.

lafin gelisi soyledim onlarin hepsini. amator olarak gelistirilen bir projenin tamamlanip gunluk 1000 ziyaretci alacak kadar yayilmasina kadar cok zaman gecer diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...