Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi karti bilgileri calinmasi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugun is bankasina ait kredi kartimin calindiginin ve 600 dollar toplaminda iki farkli alisveris yapildigini farkettim. Karti hemen iptal ettirdik tabi ve yrn sabah dilekce yazicaz bu alisverisleri bizim yapmadigimiza dair. Kartin dollar hesabindan yapilmis alisverisler. Simdi iki secenek veriyorum; ya gittigim bi dukkanda kasiyer kopyaladi ki o kadar cabuk nasil kopyaliycak, ya da internet uzerinden telefon hattimla wow accountumu oduyorun, bilgisayara bilgileri girerken bi hacklenme durumu oldu calindi bilgilerim. Venim sorucagim basina bu turbolay gelmis birileri varsa ne kadar surede sonuc aliriz, ayrica bize bu meblalari odememiz gerektigi soylendi fakat dilekceden sonra yapilan incelemeye gore geri odenebilirmis bize, ne kadar surer butun bu seyler onu bilgisi olan varsa ve paylasirsa sevinirim. Tesekkurler simdiden
Mesaj tarihi:
valla öyle büyük meblalı alışverişlerde iş bankası direk arıyor telefondan, böyle böyle alışveriş yapıyorsunuz şu an onaylayalım mı diye. belki de verdiğim talimatlardan dolayıdır.

işin hukuki boyutu çözülebilirse, aslında bunu yapan türkiye'de ise muhtemelen paranı geri alırsın. ama yurtdışında ise uzun sürebilir ve hatta maalesef yalan olabilir.

çok geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
Yurt disinda gerceklesti bu olay ve alisveris yapilan yerler de zaten daha onve hic duymadigim iki internet sitesi. Simdi kart ek kartti zaten ve esas sahibi annem is bankasinin emekli sube muduru, yani herhalde bankanin kiymetli bur musterisi sayilacak konumda oldugunu dusunuyorum. Yalniz tek derdim bnm alisverislerin yurt disindan yapilmasi. Yani is bankasi camura yatabilir mi bu konumda geri odememek icin ondan cekiniyorum. Ama eski sube mudurune yapmazlar diye umuyorum. Burdaki bankamin karti olsaydi zaten cok ugrastirmadan parami geri alip 1 hafta icinde de yeni kartimi alirdim. Ama kart is bankasi olay da yurt disinda gerceklestigi icin cekiniyorum. Meblaa da az bir meblaa degil yani saglik olsun olnus bi kere diyip gecilmez. Neyse dilekceyi yolloycak annem sabah ilk is, bakalim sonucu ne olacak merak ediyorum.

Arkadasimin dedigine gore de bankanin geri iade etmeme durumu var bu alisverisi bnm yapmadigimi kanitlamam zormus yurt disinda gerceklestigi icin ama bilemiyorum tabi ne olacak.
Mesaj tarihi:
evet polise falan bildirseniz onlar bakabilirler heralde, ama benim anlamadığım böyle durumlarda tamam suç sizin değil ama bankanın hiç değil, neden onlardan ödenmesi bekleniyor? gidin kendiniz karşılayın demek istemiyorum da öyle bir anlaşma mı var kredi kartı sözleşmesinde yada sigorta gibi birşey mi?
Mesaj tarihi:
Banka ve savcilik olmak uzere iki makama dilekce veriyorsun. Bankaya fax cekmen yeterli ama savciliga elden teslim etmen gerekli.

Ikisinde de herhangi bir ucret odemiyorsun. Olay dolandiriciliga girdigi icin devlet kendi baslatip yurutuyor isi senin sikayetinle.

Harcamalarin iptal edilip edilemeyecegi de bankanin insiyatifinde. Daha dogrusu kartini sigortalayip sigortalamadiklari ile alakali diye biliyorum.

Bu arada herhangi bir bilgi veremezler sana ama sen alisveris yapilan yerleri haberdar et siparisler bilgim haricinde yapilmistir diyerekten. Urunleri gondermezler boylece.
Mesaj tarihi:
sigorta gibi birsey olmasi lazim, ayriyeten bankalar onlarca tonlarca parayi baska yerlerden cikartiyorlar zaten. bu yuzden boyle durumlarda musterilerinin cikarlarini korumalari gerek benim kaatim, sonucta bu gibi durumlar her gun olmuyor ama musteriler bankayla her gun is yapiyor gerekirse.

ayrica hangi polise gidicem internet sitesinden alinan sey icin? turk polisi olmaz, amerikan polisi hic gerek yok. yani tek durum burda bankadan geri odenme almamiz durumu tek geri alisimiz, internet siteleriyle de nasil temasa geceyim, ve buyuk ihtimalle (90%) yabanci kaynakli bir yerden yapildi bu alisverisler, cunku yurt disinda yasiyorum.
Mesaj tarihi:
razzRaziel said:

evet polise falan bildirseniz onlar bakabilirler heralde, ama benim anlamadığım böyle durumlarda tamam suç sizin değil ama bankanın hiç değil, neden onlardan ödenmesi bekleniyor? gidin kendiniz karşılayın demek istemiyorum da öyle bir anlaşma mı var kredi kartı sözleşmesinde yada sigorta gibi birşey mi?

suç cürümü işleyenin
bankanın yaptığı alışverişi iptal ederek(sorun da iptal edilmesinin bir anlamı olmadığı durumlarda ortaya çıkıyor zaten) parayı sahibine iade etmek
Mesaj tarihi:
Açılın ben bankacıyım;

(hep bunu hayal etmiştim)

Kartın chipliyse zaten kopyalanamaz. (Aslında kopyalanır ama kopyalarken sana ait chipi damage etmek zorunda o yüzden bir anlamı kalmaz) Yani kartın "card present" bir işlemde kopyalanmış olamaz. Zaten "card present" bir işlem de de kullanılmamış. Kartının CVV, son kullanma tarihi ve güvenlik numarası o belirttiğin restoranda alınmış olabilir ki bunu POS sahibi banka aşağıda belirttiğim prosedür çerçevesinde inceleyerek neticelendirecektir. O iş yerinde işlem yapan başka kartlarda da benzer bir sıkıntı yaşanmışsa (ki öyle bir yer ise mutlaka başka kart bilgileri de çalınıyordur) iş yerinde veya bir personelinde sorun var demektir. POS sahibi banka bu durumda parayı iade eder.

Seninde belirttiğin gibi kart bilgilerin mo/to (mail order telephone order)bir işlemde çalınmı olabilir ki bence böyledir. İnternet üzerinden kartını kullandığını belirtiyorsun. Bu durumda bilgisayarında trojen olma ihtimali son derece yüksek. Acilen sağlam bir virüs programıyla tarat.

Gelelim paranın durumuna. Bu tür bilgi dışında yapılan işlemler için bankalar arasında chargeback prosedürü denen bir prosedür işletilir. Kartın bankası POS 'un bankasına itirazını iletir. POS 'un bankası değerlendirip cevap verir. Bazı istisnalar haricinde (VIP müşteri vb.) bu işlemler genelde bir kaç hafta ile bir kaç ay arasında sürebilir. PAranı geri alma ihtimalin % 90 dır.
Mesaj tarihi:
cipli kart ama burada (amerika) cip kullanilmadigi icin normal geciriyorlar karti her yerde, bilgisayara format attim zaten, bilgisayardan calindigini dusunuyorum bilgilerimin en buyuk ihtimalle, ya da bir yerde benzinci restaurant tarzi, odeme yaparken kasla goz arasi kartimi kopyaladi birisi ama daha az ihtimal veriyorum buna; gene de bu da bir ihtimal tabi ki...

simdi verilecek dilekcenin sonucunu bekliyecegiz, bakalim para geri iade edilecek mi? bence edilmesi gerek ama belli olmuyor bu bankalarin isleri tabi...
  • Yeni Oluştur...