Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patlıcan aluminyum folyo ilişkisi


forgiver

Öne çıkan mesajlar

reddiye said:

ne o ya acı acı
hele içi öyle tohumlu fln safra kesesi gibi
gerek yok


Patlıcanı seçmeye bilicen, tohumlusu da geçmiş oluyor, hatta acılıkları da genelde kalın kabuklu patlıcan seçmekten kaynaklanıyor eğer kızartmasını yapıyorsan.

Sevmen için tarif vereyim,

Genç ve çok büyük ya da kalın olmayan masum patlıcanlardan seçiyoruz,

Bu arada varsa mangalı (en uygunu bu yoksa evde grillde, tost makinesinde de oluyor ama sıcaklık işte) yoksa da ocağı duruma hazırlıyoruz,

Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları çizip etmeden, bütün olarak yerleştiriyoruz, sapının hemen altındaki bölüm maşayla sıktığımızda çok yumuşak olana kadar pişiriyoruz, (bu arada patlıyorlar dikkat)

Daha sonra pişmiş sıcak patlıcanları anneye, eşe, sevgiliye ya da sefil arkadaşlarımıza soyduruyoruz,

Daha sonra eğer becerebilen anne, eş, sevgili varsa (sefil arkadaşlar bu noktada derman olmuyor) patlıcan, dövülmüş sarımsak, sirke, közlenmiş ya da en azından rendelenmiş domates, acı biber, tuz ve keyfe göre limonla karıştırıp, patlıcan salatası elde ediyoruz.

Eğer beceremiyorsak ya da üşenmişsek; soyulmuş patlıcanları bütün olarak tabağımıza alıp çatal yardımıyla biraz yaydıktan sonra tuzlayarak hazırlıyoruz,

En sonda ise bir büyüğü açarak tercihen yanında et ve közlenmiş biber ile tüketiyoruz.

Profit
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...