toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 dünya'da yarısı türk olmayan yer kaldı mı ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Ardeth said: orda yüksek lisans programları sdece almanca mı yoksa ingilizce dersler de var mı merak ettim münihte var mesela ingilizce yüksek lisans yapabildigin yerler. viyanada da vardir kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 almanya'daki yuksek lisanslarda lisans egitimi sırasındaki not ortalamanın onemi yok diye bise var mı? yani mesela benim ortalamam 4 uzerinden 2, almanya'da master olanagım var mı? bi de kelime karsılıgı yuksek okula denk gelen bi okul var. neysi simdi almancasını bilmiyorum da onun hakkında ayrıntılı bilgi alabilecegim bir adres verebilir misiniz. /offtopic oldu bu arada sorry. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 toggie said: almanya'daki yuksek lisanslarda lisans egitimi sırasındaki not ortalamanın onemi yok diye bise var mı? yani mesela benim ortalamam 4 uzerinden 2, almanya'da master olanagım var mı? bi de kelime karsılıgı yuksek okula denk gelen bi okul var. neysi simdi almancasını bilmiyorum da onun hakkında ayrıntılı bilgi alabilecegim bir adres verebilir misiniz. /offtopic oldu bu arada sorry. http://www.elt.com.tr http://www.avusturyadauniversite.com/tr/index.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 hochschule dedigin şey senin bi farklı yok aslında aynı bachelor programı veriliyo ama genellikle bi iki ana dal üzerine yogunlasılıyo okulda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paticik rulaz X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 mulgear6 said: hochschule dedigin şey senin bi farklı yok aslında aynı bachelor programı veriliyo ama genellikle bi iki ana dal üzerine yogunlasılıyo okulda evet. türkiye sistemine göre pek bir farki yok. ama alman sisteminde fachabitur yapanlar girebiliyor, allgemein abiyle de her yere giriyosun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 e o zaman turkiye'de uni bitirdikten sonra oraya girmenin bi anlamı yokmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 ikinci bi üni okumak istiyosan, neden olmasin. ama sen sanirim master yapmak istiyordun sadece. türkiye sistemine göre hochschule üni ile ayni seviyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 evet, yani master yapmak istiyorum degil aslında. bu ortalama ile master yapılmaz, zaten okurken de boyle bir amacım yoktu. bahsettigim okul o seviyede ise arastıracaktım sadece ama turkiye'deki lisans seviyesinde ise gerek kalmadı :) tesekkur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 yok yok tam anlatamamisim, editliyim. türkiye sistemine göre hochschule, üni ile ayni seviyede demek istemistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 tamam dogru anlatmıssın. turkiye'de bi üni bitirdikten sonra bir de hochschule bitirmek, turkiye'de ikinci bir uniyi bitirmekten farksız. bu da benim icin gereksiz :) boyle değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 evet aynen öyle master için technische hochshule yada direk üniversiteler iyidir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 türkiyede bitirdigin üni ile almanyada bitirdiginin arasinda fark vardir bence =) trde isine yarayabilir almanyada ikinci bi üni bitirmek. ha birde hochschuleler 2 senelik degil burda,4 senelik falan. o yüzden de trdeki yüksek okullarla ayni seviyede degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 bi de türkiyede çalısıcaksan pek bi anlamı yok masterın kusura bakma dfgdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 cok biliyosun sen trottel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 iyi de abi ben yurtdışında çalışıcam diye de bi hedef koymanın anlamı yok, nerede çalışacağın karşına çıkan fırsatlara ve imkanlara göre değişebilir. 4 yıllık okul tekrar okumak benim için çok büyük vakit kaybı olur şu saatten sonra bi ton para da oraya dökemem. ama master gibi 2 senelik bir program olsaydı o zaman düşünebilirdim. hochschoule'nin türkiye'deki yüksekokullar ile denkliğinin aynı olmadıgını biliyorum. sadece kelime karşılığı yüksekokul, içeriği değil. tabi ki türkiye'deki üniler ile karşılaştırınca daha önde oldukları düşünülebilir bazılarının ama türkiye'de üni bitirmeden önce düşünmem lazımdı onu :) yani artık benim için geçmiş bu program. eğer ki okudugum ve bitirdiğim bölümden memnun olmasaydım kesinlikle düşünürdüm tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 bana viyanada ve almanyada fiziği veya matematiği iyi olan üniversiteler söylesenize gözümden kaçan varsa iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 tum karlsruhe baya iyidir direk akademik açıdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar