Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Viyana Üniversitesinde Okuyan

Verlure

Öne çıkan mesajlar

almanya'daki yuksek lisanslarda lisans egitimi sırasındaki not ortalamanın onemi yok diye bise var mı? yani mesela benim ortalamam 4 uzerinden 2, almanya'da master olanagım var mı?

bi de kelime karsılıgı yuksek okula denk gelen bi okul var. neysi simdi almancasını bilmiyorum da onun hakkında ayrıntılı bilgi alabilecegim bir adres verebilir misiniz.

/offtopic oldu bu arada sorry.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

almanya'daki yuksek lisanslarda lisans egitimi sırasındaki not ortalamanın onemi yok diye bise var mı? yani mesela benim ortalamam 4 uzerinden 2, almanya'da master olanagım var mı?

bi de kelime karsılıgı yuksek okula denk gelen bi okul var. neysi simdi almancasını bilmiyorum da onun hakkında ayrıntılı bilgi alabilecegim bir adres verebilir misiniz.

/offtopic oldu bu arada sorry.

http://www.elt.com.tr
http://www.avusturyadauniversite.com/tr/index.asp
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

hochschule dedigin şey senin
bi farklı yok aslında aynı bachelor programı veriliyo ama genellikle bi iki ana dal üzerine yogunlasılıyo okulda

evet.
türkiye sistemine göre pek bir farki yok.
ama alman sisteminde fachabitur yapanlar girebiliyor, allgemein abiyle de her yere giriyosun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de abi ben yurtdışında çalışıcam diye de bi hedef koymanın anlamı yok, nerede çalışacağın karşına çıkan fırsatlara ve imkanlara göre değişebilir.

4 yıllık okul tekrar okumak benim için çok büyük vakit kaybı olur şu saatten sonra bi ton para da oraya dökemem. ama master gibi 2 senelik bir program olsaydı o zaman düşünebilirdim. hochschoule'nin türkiye'deki yüksekokullar ile denkliğinin aynı olmadıgını biliyorum. sadece kelime karşılığı yüksekokul, içeriği değil. tabi ki türkiye'deki üniler ile karşılaştırınca daha önde oldukları düşünülebilir bazılarının ama türkiye'de üni bitirmeden önce düşünmem lazımdı onu :)

yani artık benim için geçmiş bu program. eğer ki okudugum ve bitirdiğim bölümden memnun olmasaydım kesinlikle düşünürdüm tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...