Peka Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 hem türkçe hem inglişçe yazdım ki aramayla bulunabilsin network le ilgili bi sürü topic falan açılıyo hepside birbirine yakın sorunlar olduğu için böyle bişey koydum ki sorunu olana link şeklinde verilebilsin Win 98 ile evde sadece 2 makina + 2 ethernet ile ağ kurma : ilk olarak 2 tane bilgisayar olucak elinizde :) sonra 2 tane ethernet kartı olmalı ve cross network cable (rj-45) olmalı Crosscable : kablonun bi ucundaki zimbirtida beyaz yeşil beyaz mavi beyaz oranj beyaz kahverengi olacak renkler sırasıyla dierinde ise beyaz oranj beyaz mavi beyaz yeşil beyaz kahverengi control edersiniz renkleri kablonuzdan emin olursunuz Bilgisayarcınızdan crosscable edinebilirsiniz Ethernet kartlarınızı makinanıza takmış driverlerini yüklemiş crosscable bağlantınızıda yapmış iseniz gelelim ayar kısmına : ağ bağlantılarına sağ çıtlayıp özellikler diyoruz şekil 2-a daki gibi bir görüntü elde etmeniz gerekiyor gereksiz protokolleri seçerek kaldır diyor dier protokolleri ise "ekle" sekmesine tıklayıp "iletişim kuralları" --> Microsoft kısmından ekleyebilirsiniz (önemli not :Dier protokolleri/aygıtları kaldırırken makinanızda dial-up modem var ise "Çevirmeli bağdaştırıcı" yı kaldırmıyorsunuz ipx/spx oyun oynamak ve bağzı network destekli programları kulanmak için gerekli sadece dosya paylaşımı olsun , başka işim yok networkle diyorsanız ipx/spx e gerek yok gördüğünüz gibi koyduğum resimde "Dosya ve yazıcı paylaşımı" zımbırtısı yok ben kullanmıyorum makinalar arası dosya transferini icq ile yapıyorum hacklenmek korkusunu azaltmak için siz yukardaki şekilden "Dosya ve yazıcı paylaşımı" na tıklıyıp ekleyebilirsiniz sonra ilk resimde yukarda gördüğünüz tanımlama kısmına girip makinalara ağ adları veriyorsunuz ve çalışma grubu (2 makinanın çalışma grubu aynı olmalı ki birbirlerini görebilsinler ) veriyorsunuz gelelim tcp/ip ayarlarına resimde gördüğünüz gibi makinalara isterseniz kendiniz ip verebilirsiniz 192.168.0.1 - 192.168.0.255 arasında ki bu 2 makina için gereksizdir otomatik ip al demeniz yeterli olacaktır Önemli not : makinalardan birisi net e bağlı ise ve diğerinede bundan internet paylaştırmak istiyorsak nete bağlı olmayan makinada resimde gördüğünz "Ağ geçidi" menusunden nete bağlı makinamızın ip sini yazıyoruz (nete bağlı makinaya bu durumda manual olarak 192.168.0.1 ip sini verip kendinize kolaylık sağlıyabilirsiniz )Win 98 se makinamızdan diğer makinamıza internet paylaştırma : ilk olarak denetim masası --> program ekle kaldır bölümünden windows kur sekmesine geçip internet kısmına girip --> "internet bağlantı paylaşımı" programını yüklüyoruz (win98se cd mizi takıp) programı kurduğumuzda karşımıza direk olarak Sihirbazı çıkıyor internete bağlandığımız aygıtı , (modemi yada eğer cable sak kablo modeme bağlı olan ethernet kartını şeçeceğiz burada ) , daha sora diğer makinaya bağlanmak için kullandığımız ethernet kartını seçeceğiz önemli not :kablo net kullanıcıları iki tane aynı ethernet kartından kullanmayınız ki burda zorluk çekmeyinizWin xp olan makina(lar)da ağ kurma : aslında basit bi şekilde home network wizard (ev ağı sihirbazı ?) ile halledilebilir ben yinede manual ayarlarla uzun ama garantili yoldan anlatayım yukardan crosscable ile ilgili bilgileri edindikten , ethernetleri takıp kabloları çektikten sonra Ağ komşularına sağ çıtlayıp , ordan yeni ağ bağlantısı ekle diyoruz ve resimlerinde gördüğünüz protolleri ekliyorsunuz xp de çalışma grubu gibi bir ayarada ayrıca gerek yok sonra tcp/ip ayarları na giriyoruz ve resminde gördüğünüz üzre kafamıza göre 192.168.0.1 - 192.168.0.255 arasında bir ip belirliyoruz internet paylaştıracak isek internete bağlı olan makinayı 192.168.0.1 olarak belirleyip işimizi kolaylaştırabiliriz diğer makinadanda default gateway ( Ağ geçidi ) olarak 192.168.0.1 ipsini veririz Win xp den internet paylaştırma : XP işletim sisteminde ağ özellikleri sekmesinin sağ üst tarafında paylaşıma basıp aşagıdan interneti paylaştır kutucuguna tik koyarak direk olarak bağlantımızı paylaştırabiliyoruz faq : ehe faq koyucaktım sonuna ama yazıcak bişi kalmadıki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Win 98 ile xp arasında bağlantı kurma burda yazmıyormu yoksa benmi körüm[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu. "ZzZzZzZZzZ" "Site kapandı site!" "ZzZzZzZzZz" "*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Yada resimler yok bişi anlamadım ahüü[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu. "ZzZzZzZZzZ" "Site kapandı site!" "ZzZzZzZzZz" "*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 hay logine koim üşeniyorum login olmaya mesaj atmıyorum neyse 98 olan makinada yukardan 98 için yazanı xp olanada xp için yazanları yapsan olur ama resimlr kolayweb kapanınca yalan olmuş silindi gitti hepsi bi dahada kim bulcak hem xp hem 98 hem ağ falan da resim çekicek[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 anlat bari resimleri:)[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu. "ZzZzZzZZzZ" "Site kapandı site!" "ZzZzZzZzZz" "*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 noel e xmas de ama nasil yapilir a how-to deme[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 REsimleri hazırlayıp buraya post edene süper üye! tagı verilsin![hline]thanatos 01 January 2004 00:00 tarihinde demişki 20dk kaldi hala gelmedimi sampanyalar? * saga sola kosusturur ! Not:Önemli olan mesaj diil tarriihhh:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anti-Pati Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Win xp ve 98 arrasında serial connection probları efsanedır,sorunsuz yapanıda gormedım zaten sorunları yazarsanız yardımcı olurum ehehe sevgilerr :D[hline]I am Pain,I am Hope,I am Suffer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 heh bak bana aylardır uğraşıyorum xp-me ikilisini yapmaya. nasfile.[hline]The lady in red is dancing with me cheek to cheek There's nobody here, it's just you and me, It's where I wanna be But I hardly know this beauty by my side I'll never for get, the way you look tonight The number you have dialed is walking with his girlfriend please, try again later. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2004 resimlerin bi kacini mynette buldum :) heralde atmisim sonra gostermeye izin vermedigini fark edip kolayweb e gecmisim yonetici arkas resimlerin editleyip yerlerine link halinde atarsa olur heralde ben buraya link veriyim ama resim olarak gozukmuyor yeni browserda acmalisiniz sadece 98 icin olan scrshotlar var malesef xp yi de bulayim bugun yarin madem ise yariyor su en ustte olan win 98 bilesenleri http://baaluo.sitemynet.com/network/bilesen.jpg buda kendimiz ip belirtecegimizde yapmamiz gerekenler http://baaluo.sitemynet.com/network/ip.jpg buda http://baaluo.sitemynet.com/network/ipgecit.jpg aa buda aynisi oneckinin bu yanlis :) orda interneti paylaştırdığımız makinada yapicağimiz ayar yazıyordu sözlü olarak anlatıyım "ağ geçidi" sekmesinden ağ geçidine internete direk bağlı olan makinanın ip sini giriyoruz elle atiyorum "192.168.0.1" gibi[signature][hline]Anatolian University Computer dept. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 bende xp - 98 var ama çok kastırdı ipler dsn ler filan zor oldu.. Mask ayarlarını filan yapmak lazım kasıcı..[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Bluetooth tutorial isteriz :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Herhangi bir wireless tutorial da olur.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Ocak 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2004 hazırlarım aslındada üşengeçlik ve makinamda net olmaması cafeye geldiğimde aklıma geliyor böyle şeyler e bakmadan da hazırlanmıyor şimdilik internet paylaştırmaca tutoriyılı http://esaribardak.home.anadolu.edu.tr[signature][hline]fizban, 25 January 2004 22:15 tarihinde demiş ki: saygısızlık yaptıysam böyle (:() üzülüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2004 yukardaki link açılmazsa http://home.anadolu.edu.tr/~esaribardak olarak deneyiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 eheh bugün çok mutluyum ya. bi xp repair bi de 98 format. iki makineyi bağlayabilmemi sağladı yaşasın ya. aylar sonunda becerdim. *!gözleri yaşlanır* fırk.[signature][hline]Denize açıldım sevmeye sevilmeye Anladım sevmek gibisi yok Yağmura soyundum yavaş yavaş yağar diye Damlalarda yüzmek gibisi yok The person you have seen is going to suicide.Please remember him... LevieAgainstTheConsole Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 peki şeyi bilen warmı şeyi şimcik networkte ki bir bilgisayara herşeyi yapabilme yetkisi vermek istiyorum ama sadece o isme veya ip ye o yetkiyi vericem onun ayarı nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2004 Windows XP'de Control Panel/Administrative Tools/Computer Management ta solda System Tools/Local Users and Groups var oraya yeni bir grup eklemen lazm sanırım. Orda bu grupta kimler olsun felan derken sanırım ip yada bir domain felan seçebiliosun :D Ama local user ile dışardan bağlanacak user'ı nasıl ilişkilendiriosun bilemem. Belkide group oluşturup, bağlanacak kişinin username'i ile aynı isimde bir user açıp o gruba dahil edince oluodur. Denemek lazm.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 abi çok teşekkürler yaa çok yardımcı oldu bana allah seni başımızdan eksik etmesin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 winxp - linux arasında nasıl entwork kuracağım ana pc winxp li olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 "resimlerinde gördüğünüz protolleri ekliyorsunuz xp de çalışma grubu gibi bir ayarada ayrıca gerek yok " resimler gitmiş hangi protokolleri yüklemeliyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 tekrar koymustum ama ? https://home.anadolu.edu.tr/~esaribardak/ yada https://esaribardak.home.anadolu.edu.tr[signature][hline]Cruma group lf a healer a tank and 6 dds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuCk Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 ya abı nolur bı cevap verın bız arkadasla ethernet kurduk ya cs den baska oyun oynanmıyo ıkımızınde xp makınalar ne ayarı varsa ben warcraft kuruyom adamda kurdugum gorunmuo kısacası gormuo nedendı bu yardım edın ....help me!![signature][hline]ÇAKIR ÖLMEDİ KALBİMİZDE YASIYO...BU ARADA SAMPIYON FENERBAHCE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
grambrood Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Değişik bir sorunda benden Dün akşam hiç bir problem olmamasına rağmen bu sabah hiç bir makina internete girmiyor. Ana makinada internet bağlantısı var ama diğer makinalar internete bağlanamıyor. Ağı görüyor ağda bir problem yok. Ip leri otomatik olarak kullanıyorum. Problem nerdedir. Teşekkürler.[signature][hline]paticik.grambr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2004 hmm bi soruda ben sorayım gerçi olay biraz farklı ama networking olduğu için buraya yazayım dedim. şimdi abim biyerden wireless adsl router bulmuş getirmiş ben bunu kablo modem routerı olarak kullanmak istiyorum ama bunun inputu adsl kablosu ethernet girişleri var ama wireless için girişi yok. şimdi ben bu modemin için açıp ethnernet girişiyle adsl girişinin kablolarını fln değiştirsem istediğim olabilir mi? sonra kablo modemle bunu kablo modemle bağlarım wireless router görevi yapar mı? veya bunun başka bir yolu var mıdır umarım anlatabilmişimdir sorunumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar