Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ram Sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben dün varolan 2x1 800 mhz ramlerimi çıkardım 2x2 1066 mhz ram taktım ama hiç mavi ekran almadıgım makinemde 1 günde 2 mavi ekran sayısız programda oyunda fatal yedim. Benim kendi hatamdan kaynaklı birşey olabilir mi yoksa ramlerde mi sorun vardır?
Mesaj tarihi:
latencyleri gevset biraz, ayarlarini manuel yap. gevsek latency ile devam ederse timing i biraz gevset (mesela 1000?)

devam ederse anakart rami sevmemis diyip gecicez yapicak bisey yok.

edit : ek;

2gb 1066 lik ram 1gb 800 luge gore hayli farkli bir voltaj istiycek, ilk soyledigim latency ve timinglerdne once voltaji 2.2, yine yemezse 2.3 e kadar cekmeyi deneyebilirsin.

orthos benzeri bi memory test ile de ayarinin stabilligini kontrol etmek gerekicek.
Mesaj tarihi:
giriyorsun mob tweak e bios dan,

ram hedelerini automatic degil manual a aliyorsun.

zaten direk 1066 olarak gorecektir ram i,

ardindan timingleri cas dan baslayarak ilk 4 tanesi 6 6 6 18.

asagidan da ram voltajini 2.2 ye aliyorsun. iki farkli gosterimi olabilir direk 2.2 secersin. veya +0.1 seklindedir. standardi 1.8 oldugu icin +0.4 diycez.

ama aslinda vazgectim madem bi fikrin yok bosver kurcalama =P
Mesaj tarihi:
ahah 6 6 6 18 yaptım sonra içime sinmedi autoya getirdim bilgisayar açılmadı bidaha bios pilini çıkarmak zorunda kaldım :P 5 7 7 24 görünüo bu arada
Mesaj tarihi:
Luriel said:

ahah 6 6 6 18 yaptım sonra içime sinmedi autoya getirdim bilgisayar açılmadı bidaha bios pilini çıkarmak zorunda kaldım :P 5 7 7 24 görünüo bu arada

RAMler bozuk olmasın? :D
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...